Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 1. maaliskuuta 2012

Esikoiselle housut

Esikoisen (2.lk) housuosasto alkaa olla niin heikossa kunnossa, että päätin aloittaa nelikon housuprojektin hänestä. Vielä kelpaa äitin tekemät pöksyt (vaikka ei niitä kyllä kouluun välttämättä valkata jalkaan..). Kangas on Kestovaippakaupan puuvillavelouria, sävy suklaa. Olisin tykännyt enemmän tummemmasta, mutta kun tumma suklaa oli tilausta tehdessä loppu (tosin tilauksen saatuani tilasin jo sitäkin..). Ihan ok näistä tuli, ja sävy sopi nappiin tuohon taskupussien (Hannan Kankaan) turkoosi-ruskea raitatrikooseen (ei löytynyt muuta sopivaa taskupussin väriksi, joten saa nähdä kauanko kestää trikoinen taskupussi). Turkoosin resorin olen joskus ostanut muistaakseni Rauman Jättirätistä, ja ainut hyvä nyt on tuo täysin sopiva sävy näihin housuihin. Muuten resorin laatu on heikko, venyy ja paukkuu, joten samalla kun ompelin resorin, ompelin myös n.1cm levyisen kuminauhan vyötärölle. Resoriin tein myös napinlävet, ihan varuiksi, niin saa tarvittaessa vielä nauhankin vyötärölle (en sitä vielä kuitenkaan laittanut, jos nyt pysyisi ilmankin). Kaava muokattu Ottobresta, tytön (ei kerrota pojalle ;) velourhousut (3/2003), koko 146cm, ja taskut (4/2011) high-jump velourhousuista.
Seuraavaksi täytyisi saada kolmelle muullekin vielä pöksyt. =)

Jonkinmoinen sovituskuva aamutuimaan - äitin oma peikkopoikakulta. ;D

3 kommenttia:

  1. Kivat housut! Noita taskuja ihastelin jo lehdessä ja kaavankin leikkasin, mutta jotenkin arastelen hommaan ryhtymistä, liekö enää sopivakaan koko kaava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään, että ihan kivat tuli. Meinasin ensin tehdä ihan pikahousut, mutta tietysti poika ilmoitti (onneksi ajoissa) haluavansa taskut housuihinsa, joten muistin heti nähneeni kivat taskut Ottobressa, ja niitä halusin testata. Kannattaa kokeilla, on helpot tehdäkin! Tosin suosittelen ohjeiden mukaisesti vähän tikkaamaan taskupussin yläreunaa ennen resorin ompelua (itse olen hätähousu ja yritän aina vähän oikaista, mutta lopputulos on purkamista ja uudelleen tekoa, kun pakkas tuokin kangas vähän elämään paininjalan alla, ja tuli ihan eripari taskut ekaks..). ;)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, jospa lukisin jopa ohjeet tällä kertaa ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...