Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Koukussa

Nyt sen tein! Ylitin itseni ja opettelin virkkauksen alkeet. En olisi onnistunut ilman tätä netistä bongaamaani sivua, jossa on kaikki tarpeellinen ihan vasta alkajalle - selkeä selostus ja hyvät kuvat, Viivin virkkausnetti .

Olen monissa blogeissa törmännyt virkattuihin isoäidin neliöihin, ja haaveillut joskus itsekin osaavani. Vielä en ole isoäidin neliötä kokeillut, koska taannoin törmäsin vielä ihanampaan malliin - afrikkalaiseen kukkaan, ja siitäpä sitten aloitin. Ohjeita löytyy monestakin paikasta, mutta mielestäni täällä on selkein ohje, kuvien ansiosta.

Muistin myös Maiskun esitellen blogissaan jo keväällä todella upean kukan, virkatun ruusun, ja Ninuskan ohjeilla onnistuin minäkin! =D

Ainoa harmitus nyt oli, että mä kun en ole virkannut ennen, ja kutominenkin on vaan aina oikeaa (kaulaliinaa..), niin mulla ei ole minkäänlaista lankavarastoa, ja löysinkin kaapista vaan yhden lankakerän, limen vihreää lankaa. Ei siinä mitään, ihan kiva väri, ja ruusu onkin ok (mitä nyt kokosin ruusun vähän liian tiukkaan, mutta on nyt vähän vielä nuppuvaiheessa siis), mutta kyllä tuo afrikankukka vaan vaatii ainakin kolme eri väriä.


Tarkkaan kun katsoo, niin kyllä tuossa afrikankukassa se kukkakin näkyy (uskokaa pois). ;)
Koukkukin oli vähän liian suuri tuossa vasemman puoleisessa, ja vähän liian tiukastikin tein, mutta hei, nää nyt on ekat - tästä se lähtee. Voin luvata, että näitä on luvassa lisää! =D

Ja vielä (*nolo*) kysymys konkareille, mihin en saanut vastausta, vaikka alkeellisia ohjeita vasta-alkajalle löysinkin, niin en vielä osaa, että miten päätellä langat? Esim. juuri tuo afrikkalainen kukka. Lopuksi kun lanka katkaistaan ja vedetään silmukan läpi (kai näin?), niin mitä sitten, pujotellaanko se langanpää jonnekin vaan sekaan, vai solmitaanko ihan umppariin..? Kiitos!

9 kommenttia:

  1. Kivoja! Ei muuta kuin lankaostoksille. :)

    Virkkaus on mullekin ihan uusi juttu, osaan vain niitä isoäidinneliöitä! :D Mutta joku päivä sitten opettelen muutakin, kiitos linkeistä!

    En tiedä miten päätellään "oikein", mä päättelen vain pujottelemalla lankaa sinne tänne työn sisään sikin sokin, neulan avulla tietty ;) Ei se sieltä näy eikä ole purkautunutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lankaostoksille täytyisi päästä. Tää on kyllä niin koukuttavaa puuhaa, että oksat pois kun vauhtiin pääsee. Toivottavasti sattuis joku hyvä alelankalaari jostain eteen.. ;)

      Kiitti langanpäättelyvinkistä, noin jotenkin ajattelinkin homman menevän, ettei mitään suuria solmumötiköitä minnekään, vaan pujottelemalla sinne sekaan vaan.

      Voi mitä kaikkea haluaisinkaan virkata.. *haaveilee* laukku, liina, peitto, amigurumeja (? onkohan oikea sana sellaisille virkatuille hahmoille) jne. jne..

      Mistä langasta muuten "kannattaa" virkata? Kun tää mikä mulla on (siis joku villalanka, oisko nalle, vai 7veljestä, en muista) on mun mielestä jotenkin turhan "pörröistä" ja lopputulos jotenkin "suhruinen".. Puuvillalanka olis kai sellasta "siistimpää", vai? Riippuu tietty mitä virkkaa, mut ainakin jossain vaiheessa teen näistä afrikankukista jonkun suuren työn (pöytäliina, päiväpeitto tms.). Puuvillalangasta tehtynä taitaisi suuri työ olla jonkin verran painavampi kuin villalagasta tehty? Lankavinkkejä / -suosituksia? Kiitos. =)

      Poista
  2. Kivaa:) Innostuit virkkauksesta :)
    Mie päättelen langat virkkuukoukulla pujotellen työn sisään. Sitten jos vaihdan lankaa kesken työn, niin virkaan sen langanpätkän vaan sen seuraavan kerroksen alle, niin ei tarvii erikseen päätellä:)

    Afrikankukkatyö on mullakin kesken, teen sitä novitan miami- ja tennesee-langoista. Ihan sama kai se mistä langasta tekee, vaikka eri merkkisistä langoista, kunhan langat ovat vain suurinpiirtein saman paksuisia. Mie katson joka kerta lähimarketin (s-market) lankaosaston, siellä on yleensä keväisin ja syksyisin ale-laari, jossa poistuvia värejä -50% :) Onhan noita lankoja tullut "muutamia" hamstrattua.. Milloin vaan saan kaikki käytettyä??!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Maisku, että esittelit sen ruusun blogissasi, ja vinkkasit ohjeenkin siihen. Silloin päätin, että varmasti vielä joskus tuollaisen teen, ja nyt se on sitten tehty! Harjoituskappale tosin vasta, mutta ihan saletisti teen lisää, on niin kivoja piristyksiä esim. asusteisiin, eri värisinä, sinne tänne.. ;D

      Oiskohan tuo Novitan Miami sellainen, jota jo hiukan käsissäni hypistelinkin.. Nyt sormet ristiin, että se alelankalaari jostain löytyisi, niin voisi shoppailla kaikkia herkkuvärejä. =)

      Olen melkein kade, ku niin monet kertoo omaavansa hirmu lankavarastot, ja mulla ei oo ku yks onneton kerä (josta enää vajaa puolet jäljellä).. Mut veikkaan, et kohta kyllä tilanne muuttuu. Ja tuo afrikankukka on varmasti oiva kohde tuhlata ne pienimmätkin lankajämät, niihinhän ei paljoa yhden väristä lankaa kulu.

      Oi nyt vasta muistin, että mullahan on yksi postatuskin jo virkkauksesta (tunniste virkkaus), ja siinä muutama idea, mitä on pakko kokeilla jossain vaiheessa! Ootko Maisku tehny Amigurumeja? Jos kokeilisit tuhlata lankojas vaikka kissaan tai pöllöön, ja kerrot sitten, et miten noilla ohjeilla onnistuit, ni tiedän, et kannattaako yrittää ihan hetkeen vielä näillä taidoilla niiden tekoa? ;D

      Poista
  3. Miamia on mullakin koukulla tällä hetkellä, löytyy herkkuvärejä ja on kivan tuntuista käsissä. Oon virkannu seiskaveikallakin, ihan hyvin onnistuu, mutta puuvilla on kyllä mukavampaa omasta mielestä.
    Kunhan on siis samaa lankaa/laatua/paksuutta kaikki, kuten Maisku sanoi.
    Riippuu siis käyttötarkoituksesta ja fiiliksestä ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kovasti noista linkeistä! Olen himovirkkaajan tytär ja kaihoten katselen kaikkia ihanuuksia aina lehdissä ja katkerana ajattelen miten väärin on ettei taito siirry geeneissä. Itse en siis osaa virkata ollenkaan mutta haluaisin. Itseasiassa sain tästä sellaisen potkun että huomenna lankaostoksille. Josko oppisi noita afrikankukkia virkkaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun löysit sivuilleni, ja tervetuloa lukijaksi! =D Olen sitä mieltä, etä kuka vaan voi oppia virkkaamaan, koska minäkin opin. ;) Ja geeneistä ei taida olla apua/haittaa, koska oma äitini ei ole käsityöihmisiä, mutta minua taas kaikenlainen käsityö kiehtoo. Ja hei, sulla on kuitenkin ihan mahtavat lähtökohdat, koska voit varmasti saada äidiltäsi kädestä pitäen opastusta virkkaukseen. Virkkaus on loppupeleissä aika yksinkertaista, mutta sitä on vaikea selittää, joten siksi olisi ihan huippua kun olisi joku näyttämässä mallia. Toki netin kuvaohjeillakin pärjää, jos on riittävästi intoa ja halua oppia. Eli ei muuta kuin lankaostoksille, opit varmasti äkkiä tekeen mm. ton afrikankukan! Nii, ja oikean kokonen virkkuukoukku on myös tärkeä sovittaa aina eri lankoihin, ettei tuu väärän kokosen virkkuukoukun takia hommasta hankalaa (voisin kuvitella, että saisit äitisi tykönä testattu eri koukkuja, jos hän asuu lähistöllä, niin et joudu ostamaan heti alkuun montaa erikokoista koukkua). =D

      Poista
  5. Kiitos :) Tosiaan tänään tuli haettua langat ja juuri printtasin tuon ohjeen netistä, äitini näen huomenna joka saa sitten tehdä koeversion ja sitten näyttää minulle kädestäpitäen. Ajattelin kyllä itse kokeilla ensin että olisi joku taju edes. Äitini on vain niin huono opettaja, ei millään ymmärrä että joku ei osaa jotain niin yksinkertaista kuin virkkaus ja käsityöt, häneltä kun ne tulevat automaattisesti lihasmuistista ja voi vaikka samalla katsella telkkaria. Kiva tietää että geeneillä ei ole asian kanssa välttämättä mitään tekemistä :D

    Ylipäätään vuosi vuodelta vain olen tuntenut enemmän että oikeasti haluan oppia ja nyt on olo että nyt se siis on vihdoin aloitettava kertakaikkiaan!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...