Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Prinsessa-/keijuhame (ohjeineen)

Kuopus sai aikoinaan (4v?) synttärilahjaksi kummeiltaan kummitädin tekemän ihanan tyllihameen. Veljeni tyttö ihastui oitis hameeseen, ja päätinkin jo heti tuolloin, että hommaan hänellekin lahjaksi vielä moisen hameen. Vihdoin sellaisen sain aikaiseksi (vuoden vaihtuessa sen sitten annoin, päivitykset laahaa..). Kiitos materiaaleista kuopuksen kummitädille. =D
Päätin ihan kuvittaa tekovaiheet, koska kuvat kertoo niin hyvin, ettei tarvii yrittääkään selittää monimutkaisesti. ;)
Tarvitaan tyllinauhaa, hiuspanta ja sakset. Meillä nyt vaaleanpunainen hiuspanta ja vaaleansininen tylli. Sitten vaan leikataan tyllinauhasta sopivan mittaiset pätkät, eli helman pituus tuplana.
 
Taitettu tyllinauha keskikohdasta hiuspannan reiästä läpi lenksukaksi..
 
..ja tyllinauhan päät lenksukasta läpi..
 
..ja solmun kiristys.
 
Aluksi alin rivi ympäri, ehkä tämäkin jo riittäisi, mutta näyttävämmän saa, kun lisää vielä toisen rivin hieman ylemmäs, noiden jo laitettujen väleihin.
 
 
Hameeseen sopii hyvin myös kahta eri väristä tylliä. Kuopuksen omassa hameessa onkin vaaleansininen panta ja sekä vaaleansinistä, että vaaleanvihreää tylliä vuorotellen.

 Kuopus serkkutyttönsä hameen testaajana.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...