Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 23. tammikuuta 2012

Mitä tänään syötäisiin?

Olen kenties maailman surkein kokki - tai ainakin yksi surkeimmista. Iän ikuinen ongelma on, että mitä tänään syötäisiin? Leipomisessa olen luultavasti se kaikkein surkein. Hiiva onkin ehkä pahin viholliseni, me ei tulla toimeen ei sitten mitenkään, useista yrityksistä huolimatta.. No mutta, takaisin siis kokkaukseen. En tiedä onko tämä hölmöin ideani ikinä, mutta haluan tsempata kaikkia kaltaisiani surkeita kokkeja, ja jaankin nyt kanssanne reseptin, jonka avulla onnistut varmasti (ja siis takuuvarmasti, kun kerran minäkin olen tässä onnistunut!)! =D Eli hiukan toisenlaisen makaronilaatikon ohje (sen ainaisen munamaitosörsselin sijaan) tulee tässä:

MAUKAS MAKARONILAATIKKO:

1 pkt (250g)     kylmäsavuporosulatejuustoa (koskenlaskija)
5 dl                 kiehuvaa vettä
6 dl                 makaronia (en liioin ole mittaillut, olen laittanut 400g pussillisen)
1,5 l                  lihalientä
1                     sipuli
400 g               jauhelihaa
0,5 tl               paprikajauhetta ja basilikaa
                  (en ole itse laittanut basilikaa, kun ei kaapissa ole, mutta mainitsen nyt tässä, kun kerran alkuperäisessä ohjeessa näin on..)
2                     kananmunaa
(0,5 dl               emmentaljuustoraastetta)
                    (ehdottomasti laitan juustoraastetta pinnalle, tosin ihan vaan edamia, sitä kun aina löytyy)


Pilko juusto paloiksi ja liuota se kiehuvaan veteen. 
Anna liemen jäähtyä valmistelujen ajan. 

Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi ja valuta ne hyvin. 

Kuori ja hienonna sipuli. 

Ruskista jauheliha pannulla. 
Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet.
Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä.

Sekoita munat sulatejuustoliemeen.
Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Valuta päälle munaseos.
Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.

Anna laatikon kypsyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Tämän ohjeen olen bongannut joskus jostain lehdestä (Yhteishyvä?).

Tämä ruoka on tosi helppo ja nopea (paitsi uunissa kypsymiseen menee tuon 40 minuuttia, mutta tekovaihe on nopsa), ja kelpaa jopa meidän nirsoille muksuillekin! Lisäksi ainekset on sellaisia, että löytyy varmaan jokaiselta (tuo koskenlaskijakin on niin hyvin säilyvää, että sitä kannattaa aina pitää paketti-pari varmuudeksi jääkaapissa). Itse tykkään kuvallisista ruokaohjeista, joten muistin minäkin jonkinmoisen kuvan räpsäistä, ennen kuin vuoka oli ihan tyhjä. =) 

Kannattaa kokeilla tätä, ja mieluusti ottaisin vaikka kommenttiosioon vaihtarireseptin, jostain yhtä helposta, "takuuvarmaonnistuminen" reseptistä! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...