Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Loppukesä/alkusyksy

Väkisin alkaa kesä vaihtua syksyyn, mutta ei se mitään, kunhan ei pakkaset ihan vielä tule.
Remontti edistyy, joo, hitaasti, mutta varmasti.
Viime viikolla haimme lämminvesivaraajan, joka nyt makoilee autotallin lattialla. Autotalli sijaitsee kellarikerroksessa (jota en ole muuten vieläkään täällä esitellyt, pitää muistaa korjata asia joku päivä), ja siinä autotallin vieressä heti onkin pannuhuone. (Äsh, nyt huomaan, että en ole koko kellarikerroksesta ottanut "ennen" -kuvia ollenkaan (!?), joten pitääpä skarpata.)

Tässä uusi (vaikka siis käytetty onkin) lämminvesivaraajamme (joka sijoitetaan kuvassa oikealla näkyvästä aukosta sisään).

Vanhat öljysäiliöt saivat väistyä varaajan tieltä, ja mies parka joutuu piikkaamaan vielä lattiaa, että lämminvesivaraaja sopii niiden tilalle. 
Vasemmassa reunassa on siis piippu, ja kattilan paikka.

Vanhan kattilan oli pakkanen tuhonnut, joten uusi lämmityskattila oli hommattava, ja senkin kävimme viime viikolla hakemassa. Se on aikas komea, uusi Atmos lämmityskattila, ja niin pirteän punainen väritykseltäänkin. =)

Vanha kattila (pihalle jo potkittuna):

Uusi:

 Vesiboileri Like  (vähän käytetty) lähti myös Atmoksen kanssa samasta paikasta mukaamme.
Siinä se saunan nurkassa odottelee asennusta.

Ja mitäs täällä nyt on tehty. No, sitä ainaista tapettien nyppimistä riittää edelleen.
Onneksi on nää apulaiset - mitä tekisinkään ilman heitä (no, en luultavasti menis ainakaan näin isoa taloa ostaan..). =D

Millaista kissan elämää talossa vietetään?
<3
Meidän "vauvakisu" Tilli (1v) sai ekat pentunsa 2.9.2012. Siellä hoivaava emo ruokkii kolmosiaan.

Ja mitä tekee tuore isomummu (Tillin emon emo), Tikru (9v)?
 Tikru toimii ilmeisesti talovahtina..

Yritimme kesällä päästä liiasta tavarasta eroon kotikirppiksen avuin. Osin onnistuimmekin, mutta kun tavaraa oli/on niin paljon, niin on sitä edelleen.

Viimeisen kuvan taustalla näkyy pariovien takana uusi pirttiryhmämme, tai siis osa siitä. Tein löydön huuto.netistä. Pituutta pöydällä on 3,8m, joten nyt mahtuu mm. synttärivieraatkin pöydänviereen kahville.
Ainut harmitus oli kovakourainen kuljetus, jonka takia pöytälevy kärsii edelleen ikävistä naarmuista, ja yhden pöydän jalan kiinnityskohta oli murtunut. Jalan mies sai korjattua liimalla, pöydän pinta odottelee hiomista ja maalaamista, mutta onneksi löysin Jyskistä tuota maatuska vahakangasta, (jota jo kesällä ihailin, mutten malttanut ostaa, mutta heti kun tuli tarjoukseen hain sitä reilu 4m pätkän pöydällemme) ja nyt on naarmut näin piilossa. (Kuljetusfirma sentään hyvitti kovakouraisuudestaan koituneista vahingoista.)

Tässä näkyy pöydän kunto kuljetuksen jäljiltä (tosin kuva on kaukaa, eikä naarmujen syvyydet näy, mutta näkyy kuinka laajalti on naarmuuntunut, maalia lähtenyt):


Tässä pöytä katettuna kakkosen 8v kaverisynttäreihin:

Ja loppuun omat kullanmussut (rippijuhlista tulossa):
Nuo rattaat oli muuten ihan siis kertakaikkiaan pakko saada. Tilasin ne oitis (Oulusta, Pikku-Liinusta ), kun talokaupat varmistui. =)

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuutta, onnea uusista perheenjäsenistä! <3 Pöytäkin on vaikuttava suorastaan! Harmi vaan noita kuljetusvaurioita, aika törkeää käsitellä toisten omaisuutta noin kovakouraisesti. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! =)

      Vauriot on nyt tosiaan piilotettu liinan alle, ja joku päivä pitää sitten ottaa pöytä käsittelyyn. Tähän saumaan vaan ei millään olisi mitään lisähommaa halunnut, mutta minkäs teet. Muuten pöytä on kyllä kuin meille tehty! Penkit on tarkoitus vaihtaa jossain vaiheessa tuoleiksi, mutta sillä nyt ei kiirettä.. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...