Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Lahjapaperiallergiaa (tai ainakin ällötystä)

Kärsiikö kukaan muu samasta vaivasta?
Näin joulun alla oireet ovat pahimmillaan. Kaupoissa ottaa henkeen kun kulkee niiden kääryleiden ohi, ja niihin koskeminen saa melkein näppyjä aikaan.
No ei vais, mutta mulle on tullut lahjapapereihin joku ihme inho. Miksi?
- se maksaa törkeän paljon
- se on turhaakin turhempaa
- joo, saadaan lahjasta nätin näköinen, mutta se on niin hetkellistä
- lahjan antaja paketoi paketin lahjapaperiin ennen kuin antaa sen saajalleen, ja saaja taas ensitöikseen repii paperin riekaleiksi (no joo, tiedän joidenkin avaavan paketit nätisti, ja säästävän lahjapaperin uusiokäyttöön, mutta käsittääkseni se ei kuitenkaan ole hirveän yleistä, ja tuskin sitä yhtä ja samaa paperia kuitenkaan kovin montaa kertaa uusiokäytetään)
- se on ongelmajätettä, ei sitä saa edes poltettua nätisti (kokeiltu on, mutta tuhkaa tulee melkein saman määrän kuin paperin vain silppuaisi)
 
Mikä siis ratkaisuksi ongelmaan?
Tässä oma niksini:
 
(Anteeksi "tönkkö" kuva, en osaa käyttää enää konettamme/uutta käyttöjärjestelmäämme, ja siksi päivityksetkin on takunnut oikein olan takaa, mutta minähän pusken vaikka läpi harmaan kiven, jos sille päälle satun. Kännykän avulla sain kuin sainkin kuvaa edes hiukan muokattua, ja "nimikoitua", mutta oli se pelaamista..)
 
Jos talossa on puulämmitys, kuluu myös sanomalehteä virikkeenä. Tämäkin lehti oli jo virikepinossa, joten miksi en voisi käyttää sitä ensin lahjapaperina, jonka jälkeen se pääsisi taas omalle paikalleen odottamaan vuoroaan sytytysapulaisena.
- on ilmainen (ilmaisjakelulehti)
- ei tarvitse hakea postilaatikkoa kauempaa
- on mielenkiintoisen näköinen, ja jokainen lahja uniikki
- helppo hävittää polttamalla
 
Myönnän, että osan tämän joulun paketeista olen päällystänyt sillä allergisoivalla kaupan lahjapaperilla, mutta puolustaudun sillä, että ne paperin pätkät ovat pyörineet kaapissa jo vähintään vuoden, ja nyt pääsin niistä eroon. Uusia lahjapapereita en aio enää ostaa. Suunnittelin näihinkin vielä repiväni valkoisesta kopiopaperista nimilaput, joista lahjan saajan nimi erottuisi ainakin, (ja vieläpä upouudella dymolla ne nimet, mutta en raaskinut avata lahjojen kanssa samasta tilauksesta tullutta uutta dymoani, vaan fiksusti paketoin senkin, ja aattona sitten jännityksellä avaan pakettini ;D) mutta paksulla tussilla sitten lopulta raapustin nimet (kuvan oton jälkeen), ja erottuu ne niinkin.
 
Oikein Ihanaa, Rauhallista, Stressitöntä ja Rentouttavaa Joulua kaikille Lukijoilleni,
sekä muille blogiini eksyneille!


4 kommenttia:

 1. Hei!

  Olit pyydellyt minulta reseptiä, yritin lähettää sinulle spostia, muttei viesti lähtenyt... yritätkö laittaa minulle? Osoitteen löydän blogistani.

  Hanna keittiöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Mikähän siinä on, ettei viesti ole lähtenyt.. Googlesta onneksi vielä löysin blogiisi, kun tarpeeksi osuvia hakusanoja keksin, mutta s-postilinkkiä blogistasi en saa auki (mies on päivitellyt konettamme, enkä oikein hanskaa tätä). =(
   Osoitteeni on siis
   minttu_niemi (a) hotmail.com
   (a)=@

   Poista
 2. Minä pakkaan usein synttärilahjat sanomalehtiin ja satiininauhaa naruksi, nättiä!

  Tänä vuonna kyllä olen löytänyt niin kivoja joulupapereita että olen ihan rakastunut, en raaskisi oikein edes käyttää niitä ;) Hauskaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä otan minäkin nyt tavaksi myös synttärilahjat paketoida tähän tyyliin.

   Lahjapapereita en kaupassa edes vilkaise, niin ei tule houkutuksia.. ;D

   Hauskaa joulua sinullekin! =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...