Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vanhoille kuulokkeille uusi elämä

Lapset saivat vanhan kannettavan radio-/kasettisoittimen, ja löytyipä vielä siihen sopivat kuulokkeetkin. Kuulokkeet ovat myös vanhat, mutta toimivat AKG -merkkiset luurit. Muuten hyvät, mutta pehmusteet puuttuivat (vähemmän hienosti oli aikoinaan tuunatut, ilman pehmusteita jollain ihan hirveällä liisterillä kamalat likaiset kankaan palat isketty suojiksi..). No, kuulokkeet nyt oli sitten ihan pakko saada käyttökelpoisiksi, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä tuumasta toimeen - näin sen tein.
 Lähtökohta:
 
Riisutut luurit:
 
Työvaiheita:
Eli mustasta trikoosta kaksi pyöreää palaa, joiden väliin ompelin kiinni levyvanusta leikatun hiukan kankaita pienemmän pyöreän palan. Ompelun avuksi tein valkoiselle paperille jäljennöksen luuriosan koosta, ja ompelin paperin ohi. Sitten ompelin 6mm leveää mustaa kuminauhaa paininjalan etäisyydelle äskeisestä ompeleesta, kuminauhaa samalla venyttäen niin paljon kuin mahdollista. Tämän jälkeen leikkasin sisemmän kankaan ihan kuminauhaompeleen vierestä, ja ulomman kankaan reunaan harsin käsin langan, jonka sitten lopuksi vedin tiukkaan kuulokkeet ympärille. Valmis. Oikeanpuoleiseen kuulokkeeseen jäi kangasta hiukan liikaa, mutta ei kuulemma haittaa mitään, ei enää ehtinyt korjata asiaa kun piti saada äkkiä käyttöön. =)
 
Tällaisia on kiva tehdä, kun saa äkkiä valmiiksi, ja vieläpä onnistuneesti (toki aina parantamisen varaa löytyisi, mutta nyt kelpaa näin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...