Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Turistina kotikaupungissa olemattomalla budjetilla

Kesälomareissu tälle kesälle tuli tehtyä viime viikolla - sellainen useamman päivän trippi (siitä eri postatus kunhan ehdin..).
No viime viikon maanantai oli vähän niin kuin alkulämmittelyä, kävimme meren rannassa polskimassa, sekä tutustumassa tähän lähiseudun leirintäalueeseen (lomakeskukseen), eli Rauman Poroholmaan . Tuhlasimme matkaan tasan bensan verran, noin 40km yhteensä. Söimme kotona ennen ja jälkeen, joten tämä reissu sopi köyhälle lompakolle mainiosti. Jos ei asuttais näin liki sitä, ni varmasti kyl sinne majoittautuisimme kesäisin, mutta kun kotiin ajaa n.20minuutissa, ni ei viitsi maksaa nukkumisesta.
Auton jätimme parkkiin Syväraumanlahden venesatamaan (ilmainen parkki, Suvitie 10).
Siinä ihan vieressä (kuvassa suoraan edessä, puiden takana) onkin kiikartorni (raumlaisittain kiikartorn), johon kiipesimme melkein 20metrin korkeuteen ihastelemaan maisemia.
 
 Vapaa pääsy!
 
Oma "oppaamme". ;)
 
Kuopusta vähän hirvitti (kieltämättä äitiäkin) näissä korkeuksissa. Vieressä olevan talon pihamaalla näkyy olevan kirppis, joten pakko käydä sielläkin. Talossa kahvila. Viimeisessä kuvassa näkyy vesibussikin juuri kurvaamassa satamaan.
 
Rapuissa saa olla varovainen. Toki, jos haluaa haastetta peliin, niin pystyy alastuloa näin lasten tapaan hankaloittamaankin. Kolmonen löysi harjan, ja alkoi siistijäksi (tarttis varmaan hankkia kotiin samanlainen kapistus, jospa innostuisivat siivoamaan täälläkin).
 
Kirppiksellä oli tyylikkäät aurinkolasit, mutta jätettiin ne vielä sinne odottamaan uutta onnellista omistajaa.
 
Fåfängan paviljonki on hieno paikka, ihan tässä venesataman ja kiikartornin vieressä, meren rannassa. Täällä voi järjestää vaikka hääjuhlan.
Nyt on Raumalla juuri alkanut vuoden 2014 pitsiviikko, ja täällä onkin ohjelmaa luvassa; 25.7.2014 on Pitsifest (90's Party), ja 26.7.2014 itse Robin päätähtenä koko perheen konsertissa.
 
Purku-uhan alla ollut maauimala on ihan Fåfängan paviljongin ja Otanlahden uimarannan vieressä, tai paremminkin niiden välissä. Nykysäädösten mukaan tuolta hyppytornin ylimmältä tasolta ei enää saa hypätä, koska kuulemma altaan syvyys ei riitä siihen (kumma kyllä aikoinaan riitti, sama allas).
Varoitus: Jos kävelet tästä maauimalalta rantaan, niin katso mihin astut, jotkut valitettavasti ulkoiluttavat koiriaan täällä ilman kakkapussia.
 
Rauman seudun melojat vuokraavat rannalta olevasta vajastaan heinäkuun ajan kajakkeja käyttöön. Lisätietoa täällä .
 
Merivesi oli kuulemma ihan lämmintä (minähän en uskaltautunut), "tai ehkä vähän järvivettä viileämpää".
 
Hetken pulikoituaan löysivät muksut jotain selvästikin mielenkiintoista..
Meduusa?
Googletuksen tuloksena ehkä korvameduusa . Pieni sellainen, olikohan 5cm halkaisijaltaan.
 
Lapset jaksaisivat pulikoida vaikka kuinka kauan.
Jälkimmäisen kuvan taustalla näkyy Poroholman aluetta.
 
Löytyi rannalta muutakin tekemistä kuin uiminen.
 
Polkuveneen saa vuokrata 5e/30min.
 
 
..ja kivoja menopelejä, kuten Kake Kaupunkijuna , vesibussi ja purjelaivat Marita ja Kathrina .
 
Suosittelen kyllä sekä kauempaa tulevia, että myös lähiseudun asukkaita tutustumaan Rauman tähän kolkkaan. Paikalliset itse eivät ehkä osaa tarpeeksi arvostaa, mutta onhan täällä hienoa - vai mitä tykkäät? =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...