Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Vihdoinkin jotain itselleni!

Tosi pitkään olen haaveillut tekeväni itselleni jotain (vähän suurempaa kuin pipoja tai huiveja) - ja nyt sen tein!
 Kangas muistaakseni Rauman Jättirätistä, tosi joustavaa ohutta trikoota; mustaa, valkoista ja vähän *bling bling* kulta- ja hopealankaakin seassa.
Kaavana Onion 2035, koko S (normaalisti käytän kyllä M-kokoa, mutta onneksi tein testikappaleen, jonka jälkeen vaihdoin tähän mekkoon pienemmän kaavaan). Kaavan tilasin Ikasyriltä , ja iso kiitos Marikalle, joka oli onneksi tehnyt tanskankielestä suomennoksen kaavalle - se helpotti tekemistä.
Kaavaa muokkailin jonkin verran - pidensin yläosia (lisätilaa D/DD-kupeille), ja lopulta myös yhdistin ylä- ja alaosat, mutta sitten huomasin, että kangas ei riitäkään niin pitkiin paloihin, joten päädyin tekemään takaosan kahdessa osassa (vähän tuli leveämpi musta raita siksi taakse, ja vähäisetkin sivusaumakohdistukset meni mönkään). Kangasta oli siis sen verran naftisti, että  ei ollut varaa paremmin kohdistaa raitoja, ja aika rumasti kyljistä nyt meneekin saumat, mutta menkööt - olen niin tyytyväinen mekon istuvuuteen, että se ei haittaa. Ens kerralla sit taas vähän onnistuneempi, hope so.
Ei niin häävi sovituskuva, mutta jonkinmoinen. Mekko on ihan ryppyinenkin, no can do, suoraan paininjalan alta vaan äkkiä päälle.
Kaavoissa oli vain pitkähihaisia malleja, joten muokkasin lyhythihaiseksi.
Tällä kaavalla tulee varmasti tehtyä lisääkin paitoja/tunikoita/mekkoja, enemmän tai vähemmän muokkailtuna aina jostain päin. Kiitos innoittajalleni Mikunlokin Mirkalle ;) .

Ekaa kertaa elämässäni kokeilin framilon joustonauhaa =O , jep jep (tilasin sitä Royal-tuotteelta, täältä ). En tiedä miten olen pärjännyt tähän asti ilman moista ihanuutta. Nyt sujuu kaula-aukot leikiten, tästä kiitos Kukalle =) ja hänen kullan arvoiselle vinkille, jonka löydät täältä .


2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että postaukseni ovat innoittaneet :)

    Todella hyvin istuvan mekon olet tehnyt! Ja voin sanoa, noihin jää koukkuun! Itellä on jo niin monta tullut tehtyä, etten laskuissa pysy mukana ja silti pitäisi taas keksiä joku kiva uusi kangas mistä mekon voisi hurauttaa :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun kävit ompelemaan itsellesi, koska todella kauniin näköinen mekko! Ja huippua, jos framilon ohjeistani oli apua, näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...