Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 4. elokuuta 2015

Shortsit ja kantinkääntäjä

Tänään oli yksi tämän kesän harvoista päivistä kun tarkeni ulkona shortseissa. Mitkään pikasurautukset nämä eivät todellakaan olleet, kaksi päivää näihin vierähti.


Tässä toiset (toiset vietiin käsistä ennen kuvaa).
Ja tässä käytössä. (Kakkonen ei ollut kuvaustuulella.)
Kaava: Ottobre 3/2014
Koko: 128 ja 140 (kummassakin sv vaan lahkeen pituudessa)
Kangas: Olisko Jättirätistä joskus vuosia sitten, lilaa collegea
Resori: Jotain tosi huonoa, venahtavaa, passeli tähän kanttaukseen, kun ei tarvi kiristää, ja väriltään just sopiva pinkki tän lilan colitsin kaveriks
Ihan ok kaava, eka versioni ei ollut ihan yhtä onnistunut, vaikka valmista tulikin huomattavasti nopeammin.
Näissä kokeilin elämäni ekaa kertaa (Janomen "teipattavaa" 3-kerroin kääntävää) kantinkääntäjää ompelukoneessa apurina. Voi että nopeutti hommaa! Vähän tuli liian kireään resori, ehkä pidempi tikinpituus olisi auttanut.. Nyt meinasin testata paremmalla lopputuloksella, mutta en päässyt alkuunkaan.. Tuo vihreä resori oli hyvää, napakkaa, kun taas tämä pinkki huonoa, ihan lerppua, ja taisin leikata resorin hiukan liian kapeaksi, joten kääntyi jatkuvasti taite pois. Ompelin sitten ilman kääntäjää, ja kyllä oli hidasta.
Keksin leikatulle resorille hyvät telineet:
Leikattu resorisoiro tyhjän vessapaperirullan ympärille, ja rulla tuollaiseen perintönä tulleeseen suomen lippuun, jossa painava jalka, joten pysyy hyvin pystyssä ja rulla pääsee pyörimään vapaasti. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...