Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ihka eka Ehtani

Kirjauduinpa minäkin tänä vuonna Facebookiin, mutta vain liittyäkseni Ompeluelämää -ryhmään, joka onkin ollut ihan korvaamaton ketju. Kaveripyyntöjä en hyväksy, enkä omia fb sivujani siellä päivittele, koska en halua roikkua siellä yhtään tämän enempää. Haluan pitää blogini pystyssä, tää on mun juttu. =)
Ompeluelämää -ryhmässä on paljon kehuttu muutamia valmiskaavoja, joten kokeilinpa minäkin yhtä, nimeltään Ehta -peruskaava naisille, joka löytyy Koot.fi verkkokaupasta, täältä . Malliksi valikoin hupullisen tunikan, koko M. Ajattelin testiversion tehdä ihan ilman muokkauksia, mutta muutin mieleni ekan sovituksen jälkeen, ja muokkasin takakappaletta (selkärypyn poisto), samoin kuin esim. aiemmin täällä (raglanhiha toi omat haasteensa, mutta onnistuinpa jotenkin pussia poistamaan).

Saumanvarat piti kaavoihin lisätä, mutta ainakaan huppu ja taskupussit eivät niitä olisi kaivanneet!
Kaava: Ehta, koko M
Kangas: Jättirätin alelaarista vähän paksumpaa trikoota tai joustocollegea.. Ei jousta pystysuunnassa, vaan vaakasuunnassa. Hupun vuori+taskupussit minttua trikoota, Koot.fi.

Eli jos vielä joskus uudelleen testaan kaavaa, niin pitää muistaa että:
-  takakpl täytyy muokata selkärypyn poistolla 
- hupusta ja taskupusseista voisi vaikka ottaa pois saumanvarojen verran 
- kaula-aukko saisi olla pienempi 
- kangas olisi varmaan hyvä olla myös pystysuuntaankin joustava, jolloin voisin ehkä uskaltaa kokeilla jopa kokoa pienemmällä (S) kaavalla.

Kainaloon jää rutut, joten en tiedä saako minulle edes raglanhihaa istumaan..
No, kyllä tätä ainakin kotona aion silti käyttää, vaikka ei ihan nappiteos olekaan. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...