Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Ekat leggarit itelleni

Oih. Oon niin Happy!
Päätin aamulla ottaa itseäni niskasta kiinni, ja tehdä vihdoin itselleni leggarikaavan. Olen kaavat jo aiemmin tehnyt tyttärillemme (esim. täällä ) mallikelpoisen ohjeilla , ja todennut kaavan erittäin toimivaksi, joten ei muuta kuin mittanauha käteen, ja (sen kummemmin lukuja miettimättä..) lukemat paperille ylös. Pari pikku laskutoimitusta ja hups - kaava olikin jo valmis! Kankaaksi valikoitui pari kuukautta (?) sitten haalimaani farkkutrikoota (Jättirätistä), ja vyötärölle unelmapehmoista 5cm leveää mustaa bokserikumpparia (myöskin Jättirätistä).
Nää leggingsit tuntuu jalassa just unelmilta - niinkuin ei ois housuja ollenkaan päällä! Kangas oli yllättävän joustavaa korkeussuunassa, joten vyötärön korkeutta ois voinut laskea kuminauhan verran (yläkuvassa kuminauha on käännetty kaksinkerroin, eli on sen 5cm lyhyempi, avattuna ainakin peittää kaikki vatsamakkarat!). =D

Jos jotain parannettavaa hakee, niin ehkä pieni munapussi pitää muokata pois, ja jotain tehdä polven seudulle, kun on vähän löysä (tai ehkä mun paksut pohkeet tekee noi rypyt?). Tää kangas vähän arvelluttaa, että miten kauan pysyy hyvänä, mutta toivotaan, että pitkään. Polvipussien muodostumista pelkään, mutta se selviää lähipäivinä kun housut on nyt koekäytössä. Ja sama kaava käyttäytyy kyllä eri kankaiden kanssa vähän eritavalla, eli seuraava on aina hiukan arvoitus, että mitä tulee, kun joustoa onkin enemmän/vähemmän. Tämän kaavan piirsin ilman mitään väljyyksiä, juuri sen takia, että voin sitten oikein joustavaan kankaaseen tehdessä vähän kaventaa, ja joustamattomaan taas leventää. =)

Alkkareita tarttis myös alkaa kaavoittaa (kamalat rajat näkyy leggareiden läpi). Voi kunpa se kävis yhtä kätevästi kuin näiden kaavoitus, mutta pelkäänpä pahoin.. Olis edes yhdet täydelliset valmiina, mistä vois ottaa mallia, mutta kun ei oo.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...