Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

lauantai 13. elokuuta 2016

Ekaluokkalaiselle peplumia ja pomppuja

Kuopus aloitti ekaluokkansa, ja tarvii uusia vaatteita. Ainakin äidillä nyt on sellanen fiilis, että on vaan taas ihan pakko hänelle ommella sitä sun tätä..

Leggareita tarvitaan aina, ja mu-va on varma valinta.
Kaava: Jujuna Pomppu legginsit, koko 128
Kankaat trikoota.
Jätin vähän reilut taitevarat lahkeisiin, mutta nilkkaan jäävä rypytys haittaa. Pohje on aikas tiukka, mutta menee sentään jalkaan. Vy on tarpeeksi korkea!

Fb ompeluryhmässä on yksi sun toinen esitellyt ompelemiaan peplumeja jo yli vuoden, mutta muhun malli ei ole iskenyt sitten pätkääkään, kunnes tässä muutama päivä sitten tajusin, että malli vois sopia kyllä mein tytöille (ja nyt jopa harkitsen jo itelleni moista kokeiluun). Tällainen tuli ekasta peplumistani.
Kaava: Ob 1/2015, koko 134
 Kangas: Mussukoilta, trikoota

No, siitä tuli jokseenkin ok.. Vyötärön poikkisauma sijoittuu vähän liian alas, ja leveyttäkin on turhan paljon. Hihat on riittävän pitkät (taisin jättää vähän reilun taitevaran). Kaula-aukko on aika nafti. Helma on aika maltillinen, saisi olla runsaampi.

Leggarit mielestäni sopii yläosan kanssa, vaikka sävyt eivät ihan natsaakaan.
Kaava sama kuin ylläolevissa, mutta nyt jätin pohkeisiin hiukan reilummin saumanvaroja, ja vähemmän taitevaraa, joten tuli paremmat. Kankaat trikoota (kierrätin omista testileggareistani).

Peplumia halusin vielä testata, ja piirsin kaavan nyt yhtä kokoa pienempänä, eli 128. Poikkisaumaa varten mittasin käyttäjältä vy kapeimman kohdan sijainnin niskasta alaspäin, ja pätkäisin kaavan etu- ja takakappaleista vielä pari senttiä pois. Helman tein täyskellona, eikä ole ollenkaan liikaa.
Pelkäsin, että jos teen täyskellohelman trikoosta, niin tulisi jo liikaa kangasta siihen, joten tein helman kevyemmästä, ohuemmasta, luirummasta lycrasta(?). 
Tämäkin superkissatrikoo on Mussukoilta.

Jotenkin tuo etukappale näyttää liian lyhyeltä, ja nyt tuli mieleeni, että minähän suurensin tähän kaula-aukkoa, KE -kohdasta madalsin, mutta kuvasta se ei juurikaan erotu, eli oliskohan kaula-aukon kääntäjjä tehty resorikantti vetänyt sen sijaan helmaa ylemmäs, että olisi tullut kaula-aukko alemmas. Höh.

Käyttökelpoiset setit kuitenkin, vaikka ei täydellisiä olekaan.

 p.s. Muistathan osallistua blogiarvontaani, jos mielit Mekkotehdas aikuisille -kirjaa itsellesi, tai vaikka lahjaksi! Arvonta löytyy täältäkin. =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...