Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kipsikäsi murusein

Kuopuksella kävi huono tsäkä 8.9.2016.
Ja mulla oli (toivottavasti!) koko elämäni kurjin syntymäpäivä 9.9.2016, kun jouduttiin oleen sairaalassa 8.-10.9.16. 
Vasen kyynärpää siis murtui, ja 9.9. tytön käsi leikattiin. Onneksi tyttö on oikeakätinen.
Kirurgi joutui kipsaamaan käden suoraksi, joten näky oli aika hurja, ja kipsi luonnollisesti vaati totuttelua. Ensihätään piti tietenkin ommella jotain päälle pantavaa.

Helman ehkä korjaan vielä, tekemällä taitteen, koska nyt tuo rullapäärme rullautuu mielestäni vähän tyhmästi.

Kaksi viikkoa tuota pötkyläkättä kannettiin mukana, kunnes edessä oli uusintaleikkaus. Helpotukseksemme käsi saatiin toisessa leikkauksessa koukkuasentoon, ja "kantotuki" myös helpottamaan käden kantoa.
Edelleenkään kipsikättä ei saa pujottaa pitkään hihaan, joten "pakko" tehdä toinenkin paita, jotta toisen saa välillä pesuun.


Kumpikin koossa 128 (oliskohan eka tunikamitassa, toinen ainakin on mekkomittainen), kaavana OB 1/16, Blå Blomma (muokattu pitkähiha täyspitkäksi, ja helman tein ilman kiristystä). Toiset pitkät hihat odottaa valmiiksi leikattuina laatikossa, kunnes kipsi saadaan pois. Nämä väliaikaiset holkkihihat on rullapäärmereunalla.
Tosi kiva simppeli kaava!

Ilmat viilenee, ja kun kankaasta jäi paidan (/mekon) jäljiltä sopiva pala, niin tein samalla uuden pipon neidille. 
Edelleen hehkutan tätä tyyliä tehdä pipoja, vinkki löytyy täältä *klik* .

Nyt pidetään sormet ja varpaat ristissä, että neitosen käsi on oikeassa asennossa ja luutuu vauhdilla, jotta saadaan käsi mahdollisimman pian taas vähintään entiselleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...