Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 12. huhtikuuta 2012

Päivän pikaiset

Tykkäisin leipoa, mutta tulee sitä harrastettua kuitenkin aika harvoin, koska yleensä aina epäonnistun, ja lopputulos masentaa. Suurin viholliseni leipomisen saralla onkin hiiva - sillä on ihan selvästi jotain minua vastaan (todistetusti!), enkä saa sitä ikinä toimimaan kunnolla. Siksi meillä onkin leipäkone, jotta emme jää ihan tuoretta leipää vaille, ja kuivahiivan kanssa olen ainakin vielä suht hyvissä väleissä. Tuo meidän kone tekee ihan hyvää leipää, vaikka monesti olen kuullut leipäkoneista huonoa kokemusta, ja moni on kysellyt hiukan nenää nyrpistellen, että tekeekö oikeasti ihan syötävää leipää. Ihan aikuisten oikeesti - tulee hyvää leipää. Meillä meneekin melkein kerralla koko leipä, ku on niin hyvää, varsinkin tuoreena (mutta on syötävää seuraavanakin päivänä). Pakastamisesta leipä ei tykkää, testasin joskus, mutta tehdään sitten sitä mukaa kun on tarvetta. Niin, ja mikä parasta - ilman mitään piilojuttuja, lisäaineita, säilöntäaineita.. Puhdasta leipää! (Ja vieläpä käsiä likaamattakin.. ;D)
Kohta saadaan taas tuoretta leipää (n.3-3,5h kestää "normaalin" leivän valmistuminen).
Tää bifinett -merkkinen leipäkone on jo joitain vuosia vanha (välillä "unohtuu" kaappiin, kun siivoan pois näkyviltä, joten tulee käytettyä usein vähän "kausittain", mikä onkin ihan hyvä, jotta ei tule kyllästymistä niin tähän kuin kaupankaan leipiin), ostettiin muistaakseni Lidlistä. Käyttöohjeet ja reseptivihkonen on onneksi suomeksi, vaikka koneessa nuo toiminnot lukeekin jostain syystä ruotsiksi (opettavainenkin kone on, koska olen sen myötä oppinut mm. että "kuohkea" on ruotsiksi "luftig"!) =D

*muoks* Olin "jo" painamassa julkaise -nappia (miten yhden postatuksen tekoon voikaan hukkua aikaa..), kun leipäkone ilmoittikin leivän valmiiksi, joten äkkiä näppäsin valmiista leivästä vielä kuvan. Eihän tää leipä mikään kaunistus ole (pohjassakin kahden taikinakoukun pikkureiät), mut eipä sitä katseltavaksi tehdäkään.Pinta on tuoreeltaan todella rapea.

Tämän leivän teon myötä tuli tyhjäksi Sunnuntai Erikoisvehnäjauhopussi, ja olin jo heittämässä sitä pesään, kun huomasin pussin kyljessä marjapiirakan ohjeen. Arvatkaa vaan, alkoiko siltä istumalta (/seisomalta) makeahammasta kolottaa!? Muistin, että kaikki marjat pakkasesta on jo käytetty mehuihin, mutta siivutettua omenaa on vielä jäljellä pari pikkupussia, joten ei muuta kuin hakemaan omppua pakkasesta. Otsikossa vielä lukee, että "nopea & helppo", joten sopii minulle (eikä tarvita hiivaakaan). 
Jee - onnistuin!

Ainiin, multahan siis loppui tuo erikoisvehnäjauho, mitä tähänkin olis tarvittu, mut päätin kokeilla puolikarkeilla venhäjauhoilla, ja ihan hyvin onnistui. Niin, ja on päässy loppumaan ihan kunnon voikin, mutta koska ohjeessa oli vaihtoehtona mainittu Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmiste, niin päätin kokeilla ihan normi rypsiöljyllä, ja toimi sekin. =) Tässä ohje, jos jotakuta kiinnostaa, kannattaa kokeilla, valmistamiseen riittää tosiaan pussissakin mainittu vartti (uunissa sit menee viel n.30min.).

NOPEA & HELPPO MARJAPIIRAKKA
(12 annosta)

2    munaa
1,5-2 dl sokeria
2 tl   vanilliinisokeria
3 dl   Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1,5 tl   leivinjauhetta
1,5 dl   Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta TAI
150 g   sulatettua Sunnuntai Leivontamargariinia
1 dl   maitoa TAI hedelmätäysmehua

PINNALLE: 3dl marjoja, esim. mustikoita

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempaa sokerimäärää.

3. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, Sunnuntai Juokseva ja neste.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n.27cm) pohjalle.

4. Levitä päälle marjat.

5. Paista uunin alatasolla 25-35min.


*Vinkki* Piirakan päälle näköjään muuten sopii paremmin pakastetut omenat kuin tuoreet - lopputulos on tosi mehevä, kun ei omput kuivu (laitoin ne kohmeisina piirakan päälle). ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...