Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 17. toukokuuta 2012

No onkos tullut vappu..

Meillä tuoksuu vappu. Ei suinkaan munkit ja sima, vaan ihka aito p*ska.
Perinteisesti nää maajussit täällä on levittänyt vappuna lietteet pelloille, mutta tänä vuonna vasta nyt. No, onneksi se haju kohta hälvenee, ja voidaan ulkoilla ilman, että täytyisi henkeä pidätellä.
Menee kyllä ulkona kuivaamassa olleet pyyhkeet uusiks pesuun. Vai haluisko joku pesun jälkeen, saunan raikkaana kietoutua uuteen tuoksuun? =/

Aika on jotenkin kortilla nykyään, ja tuntuu, että mitään en saa enää aikaiseksi. Päivät on ihan liian lyhyitä, tunnit vaan loppuu väkisinkin kesken. Ompelukone pölyttyy, mutta "onneksi" muksut kantaa tasaiseen tahtiin kaverisynttärikutsuja kotiin, niin mun on "pakko" surauttaa nimikoidut synttäripussukat sankareille. Tai no, ei noita synttäreitä kyllä niin tasaiseen tahtiin ole ollut, vaan sellaisissa ryppäissä. Nytkin oli just yhdet synttärit, toiset edessä viikonloppuna, kolmannet ja neljännet ens viikolla. Niin, ja suutarin lapsilla ei ole kenkiä, joten lupasin vihdoin saada aikaiseksi myös omille koululaisille nimipussukkansa, joten samalla kun noita tyttövärisiä pussukoita tein, otin työn alle myös tyttären pussukan teon. Sarjassa näitä onkin parempi tehdä, mutta kun ei voi tietää mikä on seuraavan sankarin nimi, niin teko tapahtuu vasta kutsun saavuttua. Voishan pussin ommella etukäteen valmiiksikin, mut kun en tykkää applikoida viimiseks, vaan applikoin ennen kuin ompelen pussukaksi. Eikä tällaisissa siis suurikaan homma ole, mutta uskomattoman paljon aikaa kuitenkin yhden pussukan teko vie - eniten applikointivaihe.
 Muutama kirjain tuloillaan.
Huomasin tässä vaiheessa, että yksi T-kirjain jäi uupumaan, mutta nou hätä, samalla sekunnilla tuli esikoinen koulusta kotiin mukanaan uusi synttärikutsu, joten puuttuvia kirjaimia onkin yhden sijasta nyt viisi.

Tätä applikoidessa kävi kyllä mielessä, että tykkäisköhän Pauliina olla vaikka "Pave", tms.. Tai olisko kiva, jos pussukassa oliskin nimikirjaimet - P.M.?

Loput pussukat onkin vielä enemmän tai vähemmän kesken. Tykkään tästä tekemieni pussukoiden väriyhdistelmästä (tytöille pinkki college, pojille t.sin., kirjaimet neon keltaista trikoota) sen verran paljon, että en ole edes viitsinyt alkaa miettiä mitään muuta, kun näitä kankaitakin vielä piisaa. Tästä näet "poikapussukan".

Uudella talollakin jotain pientä on tehty, mutta eniten ollaan odoteltu metsuria paikalle. Eka homma, mihin on pakko kutsua apua paikalle, koska yksin on tehtävä mahdoton. Nyt on just metsuri paikanpäällä, joten toivottavasti pihan ennen-jälkeen kuvia saan tulla pian esittelemään. (Niitä puita vaan on niiiiin paljon, ja niiiiiiin järkyttävän kokoisia, että en tiedä miten saamme ikinä raivattua pihalle edes kulkureitin.)

Yläkerran aulan lattiamaton alta paljastui alkuperäinen, mielestäni aika hieno lattiamatto. Harmi, että on paikoin vähän huonokuntoinen, eli tuskin saadaan tätä kuviota jätettyä näkyviin. Oliskohan jollain valmistajalla valikoimissa uutta, samanlaista? ;)

Kolmosen huoneen alkuperäiseen lattiaan en kylläkään ihastunut mitenkään.. Oikeastiko joskus on joku halunnut tälläistä oranssi-kuviollista lattiaan??

Ja loppuun ihan hyvä muistutus kaikille, keiden talossa on pattereita. Älkää unohtako siivouspäivänä siivota myös pattereiden takaa.. Siellä voi nimittäin näyttää tältä:

2 kommenttia:

  1. Onpa kerrassaan upea matto! Tosi harmi, jos on paikoin niin rikki, ettei voi jättää paikoilleen. En ole mikään muovimaton ystävä, mutta tuollaisen kuvion kohdalla en kyllä miettisi hetkeäkään, jos tulisi kerrosten alta vastaan. :) :)

    Hienoja pussukoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.

      Joo, pitää vielä katsoa koko lattia, ja tutkia, että jospa vaikka matolla saisi rumat kohdat piiloon, jos oliskin muualta hyväkuntoisempi kuin tuosta kurkatusta kohtaa. Hope so! =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...