Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 11. kesäkuuta 2015

Parit teepparit

Idea oli tehdä nopsat peruspaidat, mutta kun poika on jo 12v, ja paitojen koko 158cm, toteutus ei ollutkaan niin helppo. Ei näihin riittänyt ihan pienet kankaan jämät, ja jostain syystä yksivärisiä trikoita ei jemmoistani tunnu isoja paloja löytyvän, joten vähän piti leikkiä.
 Kaava: (muistaakseni) OB 4/2012, ja olisiko tuo "kolmiomuodostelma" -kuvakin ollut samaisessa lehdessä, jossain pikkupojan paidassa, joten idea otettu siitä.
Kankaat: Trikoot mikä mistäkin.. Oranssia oli välttämättä saatava tehosteväriksi paitaan, joten uhrasin oman toppini. Takakappalekin piti puolittaa, koska oli niin pieniä trikoon paloja, ettei riittänyt koko kappaleeseen.
Tästä musta-punaisesta trikoo t-paidasta piti oikeastaan tulla paita miehelle, mutta koko 48 ei ihan osunut nappiin.. Siis en tiedä miksi tein sen kokoisen, miehelle sopiva koko olisi ehkä 52(?). Tajusin mokani kyllä paidan valmistuttua, kun vastasi hyvin tuota pojan 158cm paidan kokoa! =D Kaava siis muistaakseni tuosta samaisesta OB 4/2012 lehdestä.
Tämä paita vastusteli kyllä oikein urakalla valmistumistaan. Mm. kaula-aukko venähti kuten aiemmissa ompeluksissa täällä , joten se piti purkaa ja tehdä toisella tapaa uusiksi. Kun sain paidan valmiiksi, huomasin mustassa trikookankaassa pienen pienet reiät selkäpuolella! Ilmeisesti nuppineulasta. Eli ei muuta kuin kehittämään paikka, ja se sai olla tähden mallinen. En halunnut vain yhtä orpoa tähteä, joten piti tähden seuraksi tehdä toinenkin tähti, ja vielä etupuolellekin yksi. (Voi kunpa olisi jo tällöin ollut silityskalvoja..)
 
Luulin tekeväni nämä t-paidat esikoiselle (jo keväällä) tarpeeseen, mutta näköjään ilmankin olisi pärjätty, koska kaappiin nämä on jäänyt..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...