Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Virkattu laukku

Yritin tässä taannoin etsiä netin syövereistä virkatun laukun ohjetta. En löytänyt sopivaa, joten oli pakko tehdä laukku ilman ohjeita. Halusin lopputuloksen olevan mahdollisimman yksinkertainen, sileäpintainen ja melko tiivis, jotta ei tarvitse vuorittaa. Tein sopivan määrän ketjusilmukoita (olikohan niitä 20), ja sitten niiden silmukoiden toiseen reunaan pylväitä. Päihin tein muutamaan silmukkaan 2pylvästä, jotta sain pyöreää muotoa laukun pohjaan, ja jatkoin alussa tekemiini ketjusilmukoihin toiseenkin reunaan pylväitä, ja toinen kierros myös pylväitä päihin muutamat lisäykset tehden. Termit vähän hukassa, mutta eiköhän jotenkin näin..
Sitten tein kierroksen kiinteitä silmukoita, jotka ikään kuin lopettivat pohjan, ja jatkoin pylväillä haluttuun laukun korkeuteen asti. Sitten tein pylvään joka toiseen silmukkaan ja aina pylvään päätteeksi yhden ketjusilmukan (eli kierroksen silmukkamäärä ei muuttunut). Sitten kierros taas kiinteitä silmukoita, ja sen jälkeen kierros siten, että joka 4. silmukkaan 5 pylvästä, pitsimäisen reunan saavuttamiseksi.
 
 
Valkoisesta langasta tein ketjusilmukoin nauhan, jonka pujottelin "reikiin", ja lopuksi solmin rusetille.
Laukun hihnan tein ketjusilmukkapötköstä, jonka toiseen reunaan tein rivin pylväitä, ja sen ompelin neulalla ja langalla kiinni laukkuun (kolmannesta versiosta jopa "jo" tuli sopivan mittainen..) =D
 
(Tämä kuva vähän valottunut.)
Malli: Oma
Lanka: Novita Tennessee
Koukku: 3
 
Laukusta tuli juuri sellainen kuin sen mielessäni olin nähnytkin. Pieni ja söpö. Kuopus sai viedä tämän lahjaksi kaverilleen, toivottavasti 6v prinsessakin tykkää. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...