Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Pienen tytön ristiäiset, ja isomummun 8-kymppiset

Tänään vietettiin lastemme serkkutytön ristiäisiä, jonne veimme lahjaksi nämä:

Elämäni toinen amigurumi - pupu. Minulle tulee mieleen (ehkä värityksestä johtuen) Nasu-possu, mutta extrasuurilla korvilla. Ohje tällaiseen jänöön löytyy täältä  . 
Töpöhäntänä itsetehty tupsu.

Töppöset:
Pupu ja tossut virkattu Novita Miami pinkistä ja v.pun. langasta, kolmosen koukulla. Tossuissa nepparikiinnitys.

Tässä taulu-korttimme. Tämä oli toivelahjakin. Pienen tytön isosiskokin kun sai omansa viime vuonna, sen näet täältä .

Lahja on tyyliltään hyvin samanmoinen kuin viime viikkoinen täällä (sieltä löytyy linkki tossujen ohjeisiin). 

Viime viikkoisten juhlien tapaan tänäänkin vietettiin ristiäisten lisäksi myös syntymäpäiviä. Valitettavasti tämän päivän juhlat vietettiin kahdessa eri paikassa samaan kellon lyömään, mutta onnistuimme kuitenkin repeytymään kumpiinkin juhliin! ;) Jakauduimme siis kahtia - naisväki ristiäisiin ja miesväki synttäreille. 

Pitkään mietin, että mikä olisi sopiva lahja mieheni 8-kymppiselle, hyväkuntoiselle mummulle, jolla on jo kaikkea. Ei mitään turhaa.. Ja äkkiä käsityöihmisenä oivalsin juuri passelin lahjan paljon kutovalle mummulle - lankoja! Lankoja tarvitaan aina, ei taatusti ole turha lahja.

Miesväki vei isomummulle 80v lahjaksi trikookuteista virkkaamani korin, joka oli täytetty lankarullilla. Koukku nro 8, ja ohje lankavan virkattu kahvallinen kori täältä .

Itse en osaa kutoa kuin aina oikeaa, joten en oikein tiennyt villasukkiin/tumppuihin sopivia lankoja. Ainoat langat mitkä mieleen tuli, oli 7-veljestä ja Nalle. Kun sitten niitä googletin ja "asiantuntijoita haastattelin" kävi ilmi, että niiden laatu on laskenut niin paljon, ettei ko lankoja suositeltu. Ja toisekseen ne on kuitenkin niitä yleisimpiä markettilankoja mitä on kaikkialla, eli voisi olla kiva saada jotain uutta/hyvää lankaa. Päädyin sitten Dropsin Fabel lankaan, jota tilasin Lankapuotilapasesta (huippuhyvä asiakaspalvelu ja supernopea toimitus!). Tätä lankaa on kehuttu pestäväksi ja kestäväksi, joten toivotaan sitä myös olevan.
 Kokosimme lahjan kimpassa miehen veljen perheen kanssa, joten saimme tilattua lankaa kerrakseen, yhteensä 20rll.
Oli kuulemma sankari tyytyväinen lahjaansa. =)

Juhlista toisiin jatkamme, huomenna seuraavat synttärit. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...