Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 7. tammikuuta 2016

Pakkasta vastaan edelleen, nyt ulkohousujen muodossa

Kakkosen paksummat ulkohousut on nyt kolmosen käytössä, joten akuutti housupula iski. Millään en viitsi lähteä shoppailemaan, kun itsekin voi tehdä, vaikka useimmiten hommat vaan lykkääntyy eikä aikaa tunnu löytyvän, mutta nyt tartuin härkää sarvista. Muistin, että minulla on säkillinen tikkivuorikangasta, jossa on siis vanukin tikattuna valmiiksi, joten kaivoin sen esiin, ja kaveriksi sille vedenpitävää päällikangasta.

Tällaiset pöksyt syntyi aika pikaseen. Vieläpä ihan hyvät. =)
Nimilappu/ripustuslenkki piti väsätä, jospa eivät jäisi lattialle lojumaan..

 Vähän on ryppyjä, mutta eiköhän ne käytössä suoristu. ;)

Kaava: Ob 6/07 Osmo ulkoiluhousuista otettu osviittaa. Koko 134, paitsi pituus 146. Kaikki taskut jätin suosiolla pois, ja vyötärölle ompelin mustan 5cm leveän kuminauhan. Tein sivusaumattomat yhdistämällä etu- ja takakappaleen kaavat. Olisko enempää voinut oikaista - ei varmaan. =D Lahkeissa on vuori n.8cm lyhyempi kuin päällikangas, ja lopuksi päällikangas on vaan taitettu sisään vuorikankaan päälle, ja ommeltu sieltä (n.8cm alareunasta) kiinni. Suunnittelin kuminauhaa lahkeensuihin, mutta tulikin sen verran jämäkät pöksyt, että ei tarvitse kumpparia. Nyt saa lahkeet vedettyä hyvin kuomien päälle. Yllättävän lämpimän oloiset tuli, tuskin tän paksumpia tarvis tehdäkään.

Kankaat: Päällikangas luonnonvalkoinen vedenpitävä Dry Comfort Shelbyltä (kauan sitten jo tilattu, samoista kankaista olen tehnyt aiemmin hanskoja, mm. täällä *klik* ). Vuorikangas Jättirätistä, siitäkin on aikaa kun olen tätä ostanut, enkä ollut edes mihinkään tätä vielä käyttänyt, mutta onneksi olin ostanut (kun halvalla saanut), nyt tuli enemmän kuin tarpeeseen! On siis tällaista:
Onpas valottunut kuva.. Alla siis nurja puoli, ja päälle käännetty oikea puoli, musta kulma (jonka reunasta tursuaa levyvanua). Kätevää.

In action:

Tänään aamulla mittari näytti -29astetta, toivottavasti huomenna aamulla ei enää ihan niin kylmä olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...