Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 26. tammikuuta 2016

Pikkaritehtaan käynnistystä

To Do -listani on ehkä noin kilometrin mittainen. Ja se kasvaa jatkuvasti.
Mutta nyt sain vihdoin testattua alushousujen tekoa, ja sehän olikin iisimpää kuin olin kuvitellut.

Tässä osa (parit puuttuvat kuvasta, ovat käytössä, ja sovituskuvia ei ole luvassa):

Kankaat: Jalkapallo ja So Sweet -trikoot ovat Sari Ahokaisen suunnittelemat, tilattu SaShopista. Valkopohjainen kukkatrikoo on Jättirätin alelaarista ja pitsikuminauha Jättirätistä. 
Kaava: Omissani ilmainen make bra hipster alushousun kaava, joka löytyy täältä *klik* , ja sitä hiukan muokkailin itselle istuvammaksi (koko M, lähinnä avarsin etukappaleen jalansuuta, ja lyhensin sivusaumaa). Lasten pikkarikaava on Heilt Spesiell -kirjasta, ja kokoa 134 muokkasin jalansuita etukappaleesta avartamalla, ja sivusaumaa samalla lyhentämällä, sekä etukappaleen keskustaa korottamalla (oli ihmeen V -mallinen). Tein koossa 134 ja 146 (isommat puuttuu kuvasta, ovat käytössä).

Onneksi olin hamstrannut kunnon pätkän pitsikuminauhaa (ei sitä kyllä paljoa jäänyt), sitä kului aikamoisesti, mutta aivan mielettömän helppo sen avulla on saada siistit pöksyt! 
Idean huolitteluun sain täältä *klik*.
Trikoota en venyttänyt missään vaiheessa, kuminauhaakaan en kuin ihan aavistuksen (paitsi omista takakappaleen jalansuista halusin hiukan napakammat, joten venytin kuminauhaa vähän tuntuvammin, en kuitenkaan paljoa). 

Sivusaumat ompelin suoralla (joustotikillä), jonka jälkeen avasin sauman ja litistin sen kolmipistesiksakilla.

Suosittelen testaamaan omatekoisia alkkareita! 
"Kuin toinen iho"
"Istuu kuin hansikas"
Ja mitä näitä nyt on. =)

Tämä oli siis tehtaan käynnistelyä - varmasti tulee tehtyä lisää, enkä kaupasta enää osta.

Ai niin, olisko jollain vinkkiä, mistä löytäisin miesten alushousujen kaavan? Ei siis boksereita. 
Vanhat kun on niin kulahtaneita, ettei niistä ole edes kaavaksi.. =/

3 kommenttia:

  1. Tulinpa kurkkaamaan kuka se nimimerkin takana on ja onhan sullakin blogi! Lueskelin heti putkeen kaikki näkyvät blogipostaukset. Kiva tutustua uusiin, virkistää.

    Kolmipistesiksakilla saumojen avaaminen onkin hyvä vinkki ohuisiin saumoihin:) ja totta, kuminauhalla saa niin kivasti hyvän lopputuloksen. Mäkin olen tehnyt ja tykännyt!

    VastaaPoista
  2. Hih, hyvä kuulla muidenkin kilometrien pituisesta to do -listasta :D Hieno nippu pikkareita, kiva kuulla vinkkejä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...