Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 6. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 kohokohta

Mitä kaikkea mahtuikaan vuoteen 2014?
No blogiin asti ei päässyt kuin muutama juttu, mutta kyllähän sitä kaikenlaista tapahtui.
Kohokohta oli yhden haaveen toteutuminen, nimittäin kesämökin osto! Ja mikä parasta - mökille on matkaa kotoamme vain 3,2km, joten matka taittuu sujuvasti kesäisin ilman autoakin.
 
 
Kaupat tehtiin syyskuussa, joten ensimmäinen kesä omalla kesämökillämme on vielä edessä. Toki mökkeilimme jo syksylläkin, ja pihaa olemme kunnostaneet (lue: mies on rehkinyt) talven mittaankin. Mökki oli ollut tosi vähäisellä käytöllä, mutta siitä oli kuitenkin pidetty hyvää huolta, ja koska kauppaan kuului kaikki kalusteet yms. mökissä olleet tavarat, niin saimme muuttaa mökkiin tuosta vaan. Ranta olikin aika umpeen kasvanut, mutta sitä aloimme raivata kaislikosta jo syksyllä, ja homma jatkuu taas keväällä/kesällä. Mies on raivannut mökin piha-aluetta pienistä puista, ja metsurin avustuksella muutamista vähän isommistakin.
Ostohetkellä:
 
Nyt alkaa olla jo mukavasti näkyvyyttä mökistä järvellekin.
Näkymä ennen ja jälkeen rannan ryteikön siivouksen:
Jo näkyy, että ollaan tosiaan järven rannalla.
 
Kaislikossa suhisee:
Käsipelillä kaislikon raivausta.
 
Lapset löysivät rannasta melkoisen simpukan kuoren..
..välillä kaivoivat matoja ja jaksoivat onkia pitkiäkin aikoja:
 
Jatketaan tästä kesämökki -aiheesta varmasti vielä talven väistettyä.
 


sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet inspikset

Vuosi 2015 on alkanut meillä mitä mukavimmissa tunnelmissa. Ollaan koko viikko vaan oltu ja hengailtu kotona, ei oikeen olla tehty mitään "pakollista", vaan ainoastaan sitä mitä huvittaa. Ihanaa! Syömisetkin on ollut vähän mitä sattuu, mutta pääasia että jotain suuhun pantavaa on kotoa löytynyt, eikä ole tarvinnut edes kauppaan vaivautua.
 
Minä olen saanut ommella! Aivan uskomattoman rentouttavaa. Olen ommellut aamusta iltaan. Ja saanut jotain aikaiseksikin. Ja olen jopa itse tyytyväinen lopputulokseen! Se on todella suuri saavutus. Ja kun vuosi alkaa näin mainioissa tunnelmissa, niin en uskalla edes ajatella mitä kaikkea ihanaa tähän juuri alkaneeseen vuoteen vielä mahtuukaan! =D
 
 
Eli, kaikki alkoi jo viime vuoden puolella, viimeisenä päivänä. Aloin miettiä, että jos pitkästä aikaa saisin aikaiseksi jotain ompelusta. Mitä sitä tekisi? Pyrin töissäni saamaan kaikki valmiiksi mahdollisimman pian, inhoan jättää töitä kesken, varsinkin jos ei varmaksi tiedä milloin hommaa saa taas jatkaa. Mutta.. ei vaan kiinnostanut alkaa tekemään perushousuja/-paitoja, vaan jotain muuta.. Valmistauduin jo hiukan ajatukseen, että ehkä nyt olisi muutama päivä aikaa hommaa jatkaakin, eli valmista ei tarvitsisikaan tulla heti.
Olen ihaillut aina itsetehtyjä hienoja (etenkin tyttöjen) "fiilistely"takkeja, ja aloin selata moisen kaavan löytymisen toivossa ottobre -lehtiä. Eipä tarvinnut kauaa selata, kun näin numerossa 6/2014 tarpeeksi läheltä mielikuvaani liippaavan takin:
 Tilkkuidea on ihan kiva, mutta silti tyrmäsin sen toteutuksen heti. Haluan jotain selkeämpää.
 
Lähdin kaivamaan puuvillakankaitani ja löysin kivan "viidakkokuosin" (kirppikseltä joskus ostettu, varmaan verhot olleet). Sitten tapahtui jotain ennenkuulumatonta; Sain vision (jep, minä sain idean - todistettavasti minulla onkin siis mielikuvitusta)! Kuosi vaatii applikaation, ja mikäpä muukaan kuin kuopuksen rakas unikaveri panda sopisi tähän kankaaseen kuin pisteeksi iin päälle.
"Panda-muusani":
(Kuopus sai joululahjaksi toisenkin nyt lemppariksi muodostuneen pehmon, joka tarvitaan nyt myös pandan kanssa aina iltaisin kainaloon. Kuka muistaa 1980-luvulta taas muotiin ponnahtaneen Monchhichi -apinan, joka imee peukaloaan? Eipä hokannut typy edes moista toivoa, mutta tontut kyllä osaa hommansa ja pukki tietää..)
 
*Rumpujen pärinää*
Lopputulos:
Applikointiin meni yksi päivä, mutta on se sen arvoinen. Jee!
Nimikoin takin, mutta vain parilla pistolla laitoin nimen kiinni, joten sen saa siististi ja vaivatta poistettua takin jäätyä pieneksi. Taskuihin piti ehdottomasti saada musta-valko -raitaa, vaikka ei sitä sieltä käytössä juurikaan näe.
 
 
Kaava: Ottobre 6/2014 muokkauksin; mm. etukappaleet 2x1 palat (ei 2x2), takakpl yhtenä palana (ei 4 palasta), hihat pidennetyt ja suorat (ei resoria), hupun reunassa taitos jossa kuminauhakuja (ei resoria), taskujen aukot suurennettu, ja taskupussit reilusti isommat kuin kaavassa. Takin vuoren/vuorin ompelusta en saanut selkoa ohjeista, joten siinä olikin pähkinä purtavaksi, jotta sain saumat piiloon ja lopputuloksen täydelliseksi - mutta onnistuin! =D
Kankaat: Päällinen kirppikseltä (verhot?), vetoketju kierrätetty (nipin napin kelpuutin, meinasi olla liian massiivinen, ja mustaa etsin, mutta kun ei sellaista sopivaa kaapeista nyt löytynyt), taskupussit kirpputorilta, vanhoista verhoista, musta resori taskun suussa.. en muista mistä. Hupun vuori mustaa trikoota, takin vuori mummulta saadusta kangaspussista, purettu aikoinaan jostain takista. Hihoihin se vuorikangas ei riittänyt (takakappalettakin piti helmasta vähän jatkaa), mikä olikin lopulta hyvä juttu, koska valikoin hihoihin vuorikankaaksi vieläkin ohuemman ja liukkaamman kankaan, joka on käytössä sopivin (saa takin vaivatta riisuttua). Muistin ommella jopa omat merkkini ja ripustuslenkin (ajoissa, ilman purkausta!).


tiistai 7. lokakuuta 2014

Lokakuu

Pii paa puu, terve lokakuu!
Myrsky riipii lehdet puiston,
viimeisenkin kesämuiston.
Lämmin unohtuu, onhan lokakuu.
Vinot pinot pään lämmikettä kylmiin keleihin:
Kaikissa päällinen fleeceä, vuori trikoota. Kankaat Rauman Jättirätistä. Pienimmissä leuan alle solmittavat nauhat. "Kulmissa" näkyvyyden varmistukseksi heijastimet. Kaava oma, parhaaksi mahdolliseksi muokattu pipokaava, joka istuu kuin valettu päähän, ja suojaa pään lisäksi mainiosti myös korvat ja niskankin.
Malli ei ole vain lasten, tai ainakin minä (30v) käytän itsekin tällä kaavalla tekemääni pipoa talvipakkasilla. =)
Nyt nautimme vielä syksystä.


keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Solut nollattu


Tai ainakin FitLinen Cell Reset -kehokuuri käyty kertaalleen läpi. Aiheesta kerroinkin jo täällä .
28päivän puhdistuskuuri tuli paikalleen. On hieno tunne pystyä elämään ikään kuin ei olisi vatsaa ollenkaan. Siis olo vaan on niin hyvä, ja ilman minkäänlaisia vatsavaivoja unohtaa koko vatsan olemassaolon. Nyt vasta tajuan kuinka paljon esim. valkoinen vehnä aiheuttaa turvotusta ja ilmaa vatsaan. En toki sitä pysty karsimaan kokonaan syömisistäni pois, mutta osaan edes vähän vältellä tai tehdä tietyt pienet valinnat toisin. Peruna, riisi ja pastat ovat myös "turhia", joten korvaan ne nykyään jatkossakin mielellään terveellisillä kasviksilla. Veden juonti minulle oli täysin pakkopullaa ennen kuuria, mutta nyt olen saanut tehtyä siitä tavan. Juon ennen ja jälkeen ruokailun, mutta en ruokailun yhteydessä. Sokeria voisin vältellä enemmän, mutta eihän nyt kaikkia muutoksia ihan kerralla - opettelen vähentämään herkuttelua. ;)
 
Niin, ne tulokset.
Kuukaudessa painoni tippui n.5,5kg. Ei minulla liioin tiputettavaa ollutkaan, joten olen tyytyväinen nykyiseen painooni, joka on pysynyt noissa lukemissa vaikka kuurin päättymisestä on jo pari viikkoa aikaa. Vyötäröllä on "raskausnahka" joka ei kutistu ilman hikeä, verta ja kyyneleitä, joten kahvakuulan kanssa täytyisi rehkiä, kun vaan löytyisi into ja aika siihen.. Mutta lähti vyötäröltäkin sentään 2,5cm - siis itsestään. =D Lantiolta lähti 3,5cm, ja reisistäkin 3cm.
Pienen tavoitteen laitoin itselleni kuurin alussa, nimittäin kaapissa on lojunut yhdet housut, jotka meni melkein, mutta ei ihan kiinni. Ylös kun ne sai vedettyä, ei paljoa uskaltanut liikkua, ettei saumat repeä.. Kuurin jälkeen housut sopi just eikä melkein - olin kutistunut niihin sopivaksi! (Kuvia en millään kehtaisi laittaa, mutta vielä kamalampi olisi päivitys kokonaan ilman kuvia, joten anteeksi, jos silmään sattuu.. En laita niin isona kuvaa kuin normisti..)
Ei nyt maata mullistavia muutoksia, mut mielestäni kuitenkin ihan hyvin - ilman liikuntaa, 28päivässä, pelkällä ruokavaliolla aikaan saadut muutokset.
Kaksi vasemman puoleista kuvaa on ennen kuuria, housut auki. Keskimmäiset kuvat on myös ennen kuuria, mutta housut väkisin kiinni kiristettynä (ei meinannut henki kulkea ja saumat oli ratketa). Oikean puoleiset kuvat on kuurin jälkeen, kun meni housut juuri sopivasti jalkaan, ja niillä pystyi ihan vapaasti liikkumaankin. =)
Kun nyt menis tää hitsin flunssa ohi, niin vois ottaa kahvakuulan käyttöön (eihän flunssassa uskalla, mut kyl mä heti ku paranen..).. Vai oisko jollain antaa joitain hyviä (helppoja!) konsteja näiden vatsamakkaroiden kukistamiseksi?
 
(Jos sinua kiinnostaisi kuulla lisää FitLinen tuotteista, tai kokeilla niitä, niin ota yhteyttä s-postitse, voin kyllä jelppiä. ;)
Ohops. Sattuipa sopivasti silmään Ilta-Sanomien juttu Henry Saaren kehokuurista, -12kg kuukaudessa! Näitä on paljon, ja tulokset puhuvat puolestaan..


tiistai 2. syyskuuta 2014

Syksyn 2014 satoa

Tänä vuonna on pihlajat näyttäneet olevan punaisia marjoja pullollaan, meidänkin pihaa yksi moinen puu koristaa, joten päätin hyödyntää näitä erinomaisia c-vitamiinin lähteitä mehustuksessa (kaikkea muutakin hyvää näissä marjoissa on, lisää infoa täällä ). Keräsin mehumaijaan n.50/50 suhteessa pihaltamme omenia ja pihlajanmarjoja. Hyvää mehua tuli.
Mies löysi puolukoitakin lähimetsästä, joten hillosin ne samalla kun sokeroin mehun (en laita siis mehumaijaan marjojen joukkoon yhtään sokeria, vaan valutan lopuksi maijasta kaiken mehun kattilaan, kuumennan sen, ja sitten sekoitan joukkoon sokerin).
 
Pari desiä puolukkasurvosta tarvitsin leivän tekoon. Myllyn Paras Puolukkaiset Saaristolaissämpylät tuli testattua, ja varmasti tulen tekemään tällä ohjeella toistekin leipää. Lopputulos muistuttaa pitkälti jo aiemmin mainitsemaani mallasleipää, täällä .
 
AINEKSET

6dlpiimää, kaljaa tai olutta
2dlpuolukkasurvosta
2dlkaljamaltaita
50ghiivaa
1tlsuolaa
dlsiirappia
1rklfenkolia, anista tai kuminaa
1tljauhettua pomeranssinkuorta (jätin pois)
4dlRuisjauhoja
4dlHiivaleipävehnäjauhoja
4dlEmännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
 
Lämmitä neste kiehuvaksi. Lisää siihen maltaat ja puolukkasurvos. Anna olla hetki, kunnes seos on kädenlämpöistä, liuota silloin joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi, mausteet ja jauhoja. Alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.

Voit tehdä samalla ohjeella joko leipää TAI sämpylämuffineja isoissa muffinivuoissa. Jaa taikina muffinivuokiin, esim. silikonisiin tai foliovuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia muffinikolojen koosta riippuen. TAI jaa taikina kahteen voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikoni- tai teflonvuokaan. Paista 175- asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
 
Kantarellejakin mies löysi, joten niistäkin piti jotain keksiä.
Risotto.
Ainekset: porkkana, kesäkurpitsa, paprika, kananpojan fileesuikaleet ja kantarellit.
 
Kantarellipiirakka.
Jääkaapissa oli vielä eilistä perunamuusia, joten sain hyödynnettyä tähteet, kun tein pohjan Myllyn Paras Herkullinen kantarellipiirakka -ohjeella. Jääkaapissa ei nyt ollut kermaviiliä, joten täytteen tein Kotikokin Kantarellipiirakka -reseptin mukaan.
 
POHJA
3dlperunasosetta (normaalipaksuista)
1dlOhrajauhoja
1dlHiivaleipävehnäjauhoja
tai Erikoisvehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
½tlyrttisuolaa
1dljuoksevaa voita

Pohjan aineet kulhossa sekaisin, painellaan kostutetuin käsin voideltuun vuokaan, ja esipaistetaan 200 asteessa n.10minuuttia.
 
TÄYTE
n. 1 l putsattuja kantarelleja
1,5dl kermaa (laitoin kolmen juuston kermaa)
2 kpl munia
1 kpl sipuli
yrttisuolaa
valkopippuria
oreganoa
 
Pannulla kuumennetaan ensin voi, ja sitten kumotaan siihen kantarellit, ja kohta perään sipulisilppu. Kun nesteet ovat haihtuneet, kaadetaan sienet ja sipulit pohjan päälle. Lopuksi kermaseos päälle, ja uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
 
Perunamuusia jäi sopivasti 3dl, joten siitä saatiin vielä rieskat. (Ohje Kotikokin, täältä .)

PERUNARIESKA
(pellillinen, 9kpl)
3 dl    perunamuusia
1tl      suolaa (ei välttämätön)
1        muna
2-3 dl ohra- tai vehnäjauhoja
 
Laita uuni lämpenemään 275°.
Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
Levitä pellille ja pistele haarukalla, paista uunin keskiosassa n. 8 min. kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.


maanantai 1. syyskuuta 2014

Kesämekko

Bloggaamatta jäänyt kesämekko:
Neiti 10v kaipasi hellemekkoa, ja vihdoin sain aikaiseksi kokeilla sitä kuuluisaa kolmen konstin mekko -kaavaa (Ottobre 3/2009). Hiukka muokkailin kyllä kaavaa, 140cm ilman saumavaroja tein, mutta kädensuita pienensin, vähän kavensinkin koko mekkoa, ja aika ronskisti sai helmaa lyhentää. Framilonia ompelin, koska oli ilman sitä jotenkin liian telttamainen meidän hoikkeliinille. Kangas on ihan uuden tuntuista, kirppikseltä löysin edullisesti sen pussilakanan muotoon ommeltuna. Hiuspannan tein samasta kankaasta ihan omalla kaavalla.

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kesäkurpitsaa

Mitä kaikkea voikaan tehdä kesäkurpitsasta?
Ei välttämättä tarvitse tehdä mitään - sen kun haukkaa herkusta palan ja syö ihan niinään. Minä ainakin pidän sen miedosta mausta. Sain (pienellä kerjäyksellä..) aivan mielettömän ihania kesäkurpitsoja lähi(yli)tuotannosta.
On kokoa ja näköä, ja silti vielä makuakin. Tämä yksilö oli n.40cm pitkä, ja läpimittakin yli 10cm, koska ei enempää siivuja 25cm halkaisijaltaan pannuun mahtunut. Vähän vaan paistoin öljyssä, niin korvasi mukavasti perunan aterialla.
 
Mitä muuta kesäkurpitsasta tein?
Täytettyä kesäkurpitsaa / kesäkurpitsaveneitä. Laitoin täytteeksi edellisen päivän italianpadan jämät, aurajuustomurua ja juustoraastetta. Namskis!
 
Piti vähän makeaakin kokeilla, ja voin kertoa että toimii! Ja mikä parasta - kesäkurpitsahan on terveellistä, joten taitavat olla nämä leipomuksetkin melkein terveysruokaa.. ;D
Raastoin kesäkurpitsan aivan hienoksi, niin sekoittui hyvin taikinaan.
 
Mehevän, makoisan, nopean ja erittäin helpon kakun ohjeen nappasin kaimani blogista Minttua ja Hillaa, täältä . Ihanaa, että mitään ei tarvitse edes vaahdottaa! Kaikki sekaisin ja uuniin vaan.
Koristeluksi tein ihan vaan nonparelleista muotoillun sydämen, mutta se jäi kuvaamatta.. Kakku katosi parempiin suihin. =) 
 
SUKLAA-KESÄKURPITSAKAKKU
 
6 dl vehnäjauhoja
4dl sokeria
5dl raastettua kesäkurpitsaa
1,5dl kaakaojauhetta
2dl kookosöljyä tai jotain muuta öljyä
2tl ruokasoodaa
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 munaa

Pese kesäkurpitsat ja raasta ne ohueksi raasteeksi, sekoita käsin kaikki ainekset hyvin keskenään sekaisin. Voitele ja korppujauhota vuoka (iso irtopohjavuoka, 26 tai 28cm), kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
 
Kakun täytteeksi tein vispikerma-mascarpone -seoksen, eli nämä vain sekaisin:
200g mascarponea
2,5dl vispikermaa vaahdotettuna
2tl vaniljasokeria
(tarvittaessa liivatelehtiä, laitoin itse nyt 3kpl)
 
Puolitin tuon täytesatsin, ja toiseen puoleen sekoitin 100g sulatettua valkosuklaata. (Huippuhyvä suklaan sulatus vinkki: kaada lämmin/kuuma vesi astiaan, ja paloittele suklaa pieneen kestävään muovipussiin. Sitten vaan liotat pussia vedessä pari minuuttia, kunnes suklaa on sulannut. Näin onnistut sulattamaan suklaan polttamatta sitä.) Toiseen puoleen sekoitin aprikoosisosetta pilttipurkillisen, ja vähän sokeria. Valkosuklaa kerrokseen lisäsin myös ohuita banaaninsiivuja.
 
Muffinssiohjeen bongasin Marian blogista Kanelia ja kardemummaa, täältä .
 
SUKLAA-KESÄKURPITSAMUFFINSSIT
Ohjeessa mainittiin tulevaksi noin 16 normikokoista, mutta minulla kyllä tuli 26kpl!
 
2 munaa
2 dl sokeria
100 g sulatettua voita
3 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 dl kesäkurpitsaraastetta
 
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan sulatettu rasva, jauhoseos, maito ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. 
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Kuorrutteeksi laitoin vaniljakreemipursotuksen ja nonparelleja.
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl vettä
 
Voi vatkataan pehmeäksi ja sekoitetaan joukkoon tomusokerit ja vaniljasokeri. Lopuksi lisätään vesi ja sekoitetaan hyvin. (Itse tein monitoimikoneella, kun en sähkövatkainta omista, ja käsin tuntuu vaivalloiselta..)
 
Niin kuorrutus- kuin kaikkia muitakin herkullisia ohjeita löytyy tällaisesta ostamastani Pieni leivoskirja -kirjasta (niin syötävän söpön näköinen kirja, että oli vaan ihan pakko ostaa):


sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

FitLinestä ja kehokuurista

Ajattelin olla bloggaamatta koko aiheesta, mutta nyt sen kuitenkin teen. Olen käyttänyt 7kk FitLinen ravintolisää, ja olen tyytyväinen tuotteeseen. Aluksi kuvittelin tämän(kin) olevan taas jotain humpuukkia, mutta tarkemmin asiaan perehdyttyäni olen vakuuttunut näiden lisien tarpeellisuudesta, puhtaudesta, ja positiivisista vaikutuksista.
Voihan jokainen vaihtoehtoisesti syödä sellaisen 12kg sapuskaa päivässä, jotta saa kaikki tarvitsemansa mineraalit, hivenaineet ja vitamiinit. Jos ei ihan moista määrää ruokaa mene (jostain ihmeen syystä) yhdessä päivässä alas, niin ravintolisä on oiva apu. Synteettiset kapselit kymmenistä eri purkeistakaan eivät houkuta, joten olen valinnut FitLinen ravintolisät turvaamaan kropalleni kaiken tarvitsemani, tuomaan hyvän, pirteän ja energisen olon, sekä kenties välttämään sairauksiltakin. Iho- ja suolisto-ongelmatkin saavat pysyä loitolla mieluusti (psoriasis -vaivat ovat pysyneet koko tämän 7kk poissa).
En halua mainostaa/kaupata tuotteita kenellekään, vaan paremminkin olla hyvinvoinnin puolesta puhuja. Kerron omia kuulumisiani, ja kirjoitan samalla itselleni "päiväkirjaa". Toki halukkaille vinkkaan yhteystiedot asiasta enemmän tietävälle.
 
Mikä tämä FitLine ravintolisä on, ja millaista perussettiä olen nyt käyttänyt:
Optimaalisetti käsittää 3 eri purnukkaa, veteen sekoitettavia jauheita kaikki, perustarpeisiin.
 
Iso purkki, Basics, suoliston perusta, jossa vitamiineja ja hivenaineena seleeni, pitää näläntunteen kurissa (pienemmät annoskoot riittää pitämään kylläisenä).
 
"Valikoiduista hedelmistä, vihanneksista ja viljaraaka-aineista, ravintokuiduista, elävistä maitohappobakteereista ja entsyymeistä sekä arvokkaista intialaisen Ayurveda-opin mukaisista yrteistä tulee rasittunut ruoansulatusjärjestelmämme saman tien moninkertaisesti saneeratuksi.
 
  • kehon ravinto- ja vitaaliaineiden saantiin
  • ylläpitää suoliston tervettä bakteerikantaa ja elävöittää ruoansulatusjärjestelmää
  • vahvistaa elimistön omia torjuntamekanismeja
  • sisältää runsaasti antioksidatiivisia vitaaliaineita
  • sisältää imeytystä edistävää Ayurvedan mukaista yrttiaromia
  • merkittävästi nopeampi ja suurempi biologinen käytettävyys
  • matalaglykeeminen (vastaa uusinta tieteellistä tietämystä)
  • patentoitu (Patent nro EP 1348343)
  • erityisesti kehitetty luontaisia hedelmistä, vihanneksista ja viljasta saatuja kuituja ja ravintokuituja sisältävä tiiviste
  • antaa tärkeitä liukenevia ja liukenemattomia ravintokuituja, sekundaarisia kasviaineita ja entsyymejä
  • sisältää eläviä maitohappobakteerikantoja (Lactobacillus bifidus + Lactobacillus acidophilus)"
 
Ison purkin päällä on pienempi, punakantinen purkki, Activize, joka antaa vitamiineja ja energiaa päivään (kofeiiniakin, mutta ei kahvista, vaan luonnon kofeiinia guaranasta). Aamudrinkki, jolla päivä lähtee käyntiin, koostuu Basics+Activize -coctailista.

"FitLine Activize Oxyplus antaa juuri ne vaikuttavat aineet, jotka elimistömme tarvitsee tuottaakseen energiaa. Lisäksi Activize auttaa elimistöä kuljettamaan soluihin ylimääräisiä vitaaliaineita.
  • tukee energiansaantia ravinnosta (hiilihydraattien poltto)
  • antaa elimistölle kaikki B-vitamiinit edistäen keskittymis- ja suorituskykyä
  • sisältää merileväjauhetta
  • biologinen käytettävyys merkittävästi nopeampi ja suurempi
  • vaikuttaa stimuloivasti, elävöittää ja virkistää
  • patentoitu (patentti nro EP 1293133)"

Vierellä oleva pieni valkokantinen purkki, Restorate, takaa mineraalien ja hivenaineiden, sekä D3-vitamiinin saannin. Hörpätään veteen sekoitettuna päivän päätteeksi.
 
"Restorate on ihanteellinen "yömyssy" sen sisältämien korkealaatuisten kivennäisten kalsiumin, magnesiumin, kaliumin, sinkin, seleenin, kuparin, mangaanin, kromin sekä D-vitamiinin takia.
  • vaikuttaa emäksisesti
  • ylläpitää kivennäistasapainoa
  • antaa kauniimmat hiukset, ihon ja kynnet
  • palautumiseen kilpailun tai treenien jälkeen
  • sisältää kalsiumia, magnesiumia ja D-vitamiinia
  • vahvistaa kehon omia torjuntamekanismeja
  • merkittävästi nopeampi ja suurempi biologinen käytettävyys
  • edistää hyvinvointia
  • patenttinrot EP 1698344"

Eli nää tuotteet ovat puhdasta ravintoa, "tiivistettyä ruokaa" ilman lisäaineita, käytetään terveellisen ruokavalion lisänä turvaamaan kaikkien tarpeellisten, ja terveydelle välttämättömien vitamiinien, hivenaineiden ja mineraalien saanti. Ravintolisät omaavat kansainvälisen patentin NTC eli takaavat tuotteiden ainesosien imeytymisen sinne missä niitä eniten tarvitaan juuri silloin kun niitä tarvitaan, solutasolle asti.
 
Kuulin taannoin sanat "Cell Reset" ja "kehokuuri", ja liitettäväksi vielä FitLineen. Uteliaisuuttani halusin tietysti kuulla lisää, ja pyysinkin FitLinen "edustajaa" luokseni kertomaan siitä lisää minulle ja tuttavilleni. (Netistä kun ei tietoa irtoa, koska alan asiantuntijat vaan opastavat jokaista henkilökohtaisesti, jotta ei kukaan lähde omin päin soveltamaan, ja käyttämään väärin tuotteita.)
 
Mitä sain selville?
No, näin suomeksi siis "kehokuuri" on 28pv kestävä lifestyle -ohjelma, joka on tarkoitettu terveyden edistämiseen. 28 päivässä siis keho tasapainottuu ja puhdistuu. Elimistö saa mahdollisuuden aloittaa kaiken alusta. Sivuoireina saattaa karista muutama kilo pois, ja samoin senttejä sieltä täältä kroppaa (vaikka tämä ei olekaan mikään laihdutuskuuri), mutta minä ehkä kestän sen. ;)
That's it - tämä tieto jo lähes riitti päätökseeni alkaa neljän viikon kehokuurille, ja tässä sitä ollaan, eka viikko, "valkoiset päivät" takana.
 
Mitä tarvitsin alkaakseni kuurille? Mainitsemani kolmen purkin perussetin lisäksi nämä:
Yrttiteetä, ja Aminohappokapseleita.
 
Eka viikko on kaikista vaativin. Ekan viikon valkoisina päivinä syödään vain proteiineja, ja kuvan tuotteita. Enkä kärsinyt nälästä - päinvastoin, vähän pienensin ohjeessa annettua annoskokoa, ettei tullut ähky. Ruoan yksipuolisuus vähän tylsistytti. (Kuurin etenemiseen saa "edustajalta" hyvät ohjeet ja neuvot.)
 
En ole koskaan osannut juoda vettä. Vähän pelkäsin, että miten nyt käy, kun tarttis juoda min. 2litraa/pv, mutta yllättävän kivuttomasti se on sujunut. Ärsyttävä vaan trampata vähän väliä pissalla, mutta näköjään siihenkin tottuu. Ruokailun yhteydessä taas ei saa juoda, normaalisti kun juuri silloin juon, en pahemmin muutoin.
 
Entä sitten fiilikset ja tulokset ekan viikon jälkeen?
Toisena, kolmantena, ja neljäntenä päivänä kärsin jonkinlaista lievää aamupahoinvointia, mut se meni äkkiä ohi sit aamiaisen jälkeen, ja onneks siitä lähtien onkin ollut ihan hyvä olo. Viikossa lähti painoa n.3,5kg (siis ihan todellakin itsestään, liikuntaa ei edes saanut harrastaa). Näillä helteillä (+30) arvellutti olla kokonaan ilman suolaa, mutta minut vakuutettiin, että saan kaikki tarvittavat "suolatkin" ravintolisistä.
Viikko tuntui välillä pitkältä, varsinkin mielitekojen jyllätessä (oikein mäkkärissäkin istuskelin muun perheen seurana, katselemassa kun he vetivät hampurilaisiaan.., mutta minäpä join vaan vettä!). Nyt ei juurikaan enää tule niin voimakkaita himoja pizzoihin tms, mitä alussa tuli. Nyt mennään näillä, vielä 3vk.
Ja kyllähän nyt jo hiukan helpottaakin, kun toka ja kolmas viikko, "vihreät viikot" sallii jo vähän muutakin kuin vain kalaa, kalkkunaa, broileria ja kananmunaa. Nyt saan popsia noiden lisäksi myös vihanneksia, salaattia, ruisleipää ja tomaattia. Luxusta. Yksi hedelmäkin päivässä sallittu.
 
Vihreillä viikoilla aloin valmistaa myös itse jogurttini. Kotitekoista, hyvänmakuista, luonnollista jogurttia ilman lisä- ja säilöntäaineita. Kyllä kelpaa! Siihen tarvitsen nämä:
Taustalla jogurtin valmistukseen käytettävä haudutusastia, josta olin juuri ottanut valmistamani jogurtin (tuossa edustalla). Jogurtti on tehty iskukuumennettuun täysmaitoon, johon on sekoitettu jogurttijuomajauhe.
 
"Probioottiset bakteerit ylläpitävät tervettä ruoansulatusjärjestelmää ja tuotteen sisältämät prebiootit lisäävät suolistobakteerien kasvua.
  • sisältää runsaasti terveyttä edistäviä, eläviä probioottisia bakteereja
  • ylläpitää tervettä ruoansulatusjärjestelmää
  • ylläpitää tervettä suolistobakteerikantaa
  • tukee luontaisia torjuntamekanismeja
  • suuri määrä terveyttä edistäviä bakteereja
  • sisältää imeytymistä edistävää Ayurvedan mukaista yrttiaromia
  • luontainen, ei sisällä lisäaineita
  • Patenttinro EP 1516537
  • 4 eri bakteerikantaa
  • vähän kaloreita ja tuskin lainkaan rasvaa
  • ei säilöntä- ja hyytelöitymisaineita"
 
Lisäksi kuvassa nyt vihreiden viikkojen ohjeistuksessa jogurtin joukkoon sekoitettavat (yön yli liotetut) pellavansiemenrouheet ja auringonkukansiemenet. Ai että on hyvää!
Pieni vinkki, jos jollain on tämä jogurtin valmistusastia, ja on pettynyt kokeilemaansa jogurttiin siksi, että siitä tuli liian laihaa litkua. Ohjeessahan käsketään käyttää huoneenlämpöistä maitoa, joten ÄLÄ yritä kylmään - tuskin toimii, jää vain maidoksi. Ja jos tuon 8-12tunnin haudutuksen jälkeen jogurtti on vielä liian löysää makuusi, niin vaihda haudutusastian vesi, ja nytkin (kuten ihan aluksikin) käytä vain kiehuvan kuumaa vettä (ei hiukan höyryävää, vaan kuplivan kuumaa), ja anna hautua vielä muutama tunti. Lopputulos ei aina ole ihan samanlaista, mutta ainakin minä tykkään, juurikin sellaisesta vähän paksummasta, välillä on melkein kuin viiliä.
 
Innolla odotan, mitä vielä tulemaan pitää. Nyt on olo tosiaan hyvä, ja olosuhteisiin nähden (huh hellettä) jopa energinen. Iho on myös tasoittunut, pienet vuosia olleet näppylätkin ovat alkaneet kadota. =D
 
Käyttämäni lainaukset täältä .
 Aiheesta hyvin kerrottu myös täällä Ninan blogissa (hän on urheiluravitsemuksen asiantuntija ja valmentaja).
 
*MUOKS* (3.9.2014 lisää aiheesta täällä .)
 
*MUOKS* Sain hyvän tarjouksen (on nyt huhtikuun 2015 voimassa) tällaisesta Optimaalisetistä, joten jos tykkäät tutustua edullisemmin näihin, niin laita mulle meiliä (osoitteeni näkyy sivun vasemmassa reunapalkissa). =)
*BTW* En muuten hyödy tästä mainostamisesta edes itse mitenkään.. Miksi kaikesta pitäisikään aina hyötyä, haluan vaan jakaa mahdollisuuksia ja hyvää mieltä muillekin. =)


perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ideoita, kiitos

Osaisiko joku kiltti antaa vinkkiä - millaiset jalat näille kahdelle identtiselle penkille sopisi?
 
Oma pää lyö tyhjää.
Tietenkin penkeistä tulisi saada tukevat, etteivät ainakaan keikkaa, tai katkea jalat tms..
 
Toteutukseen pääsevän vinkin antajalle voisin keksiä jonkin kivan pienen lahjan. ;)

torstai 24. heinäkuuta 2014

Vielä on pitsiviikkoa jäljellä

Rauman pitsiviikolla (19.-27.7.2014) pihakirppikset tarjoavat mahdollisuuden tutustua Vanhan Rauman pihoihin. Avoimia pihoja on ilmoitettu olevan 27. Teimme kierroksen eilen.
 
Upeita pihoja ja kivoja löytöjä - suosittelen käymään!
 
Samalla voi piipahtaa lukuisissa vanhan Rauman liikkeissä (normaalisti eivät kyllä iltaisin enää ole auki, en tiedä miten nyt pitsiviikolla, luulisi olevan pidennetyt aukioloajat), tai vaikka Rauman taidemuseossa .
 
Me ei nyt enempiä liikkeissä käyty, poseeraus vaan taidemuseon edustalla istuskelevan patsaan vieressä, ja pikainen tutustuminen Hauenguanon ANTIIKKI -liikkeeseen (aika suolaiset oli hinnat).
 
Hauska viesti "raumlaisittain" oli eräällä kujalla:
=D
(Menikö perille, vai tarvitaanko suomennosta?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...