Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Lepakkohihapaita/-tunika/-mekko vesiputouskauluksella

Onnistuin - lähes täydellisesti! =D
 
Aiemmin tekemääni lepakkohihatunikaani ( täällä ) jo kaavailin vesiputouskaulusta, mutta päädyinkin silloin (onneksi) venepääntiehen. Nyt toteutinkin sitten samasta kaavasta vesiputouskauluksellisen version oikein ihanasti laskeutuvasta kankaasta. Pituutta lisäsin tähän hieman, joten menee ainakin mökkimekkona kesällä. Muistaakseni tämäkin Jättirätin alelaarista joskus ostettu, tosin näytti nyppyyntyvän jo ekan pesun jälkeen..=(
Pitkän googletuksen tuloksena löysin ihan huippuhyvän vesiputouskaulusohjeen YouTubesta täältä ja sovelsin sitä omiin tarpeisiini..
Onnistuin vain "lähes" täydellisesti, koska tein pikkumokan. Unohdin tehdä kaula-aukon etukappaleeseen sen taitoksen ennen kankaan leikkua, joten tuli tosi maltillinen vesiputous, mutta onneksi se ei haittaa - tällä kankaalla pusero toimii näinkin. =)
*pst* Takakappaleeseen ei muutoksia vesiputouskauluksen takia.
Ompeluvaiheessa kuitenkin taitos oli tehtävä, jotta jonkinmoista vesiputousta edes syntyisi, joten onneksi paita on löysä, ja oli varaa napata ihan siitä vaan hiukan taitokseksi näin:
 (Jos kuvasta ei saa selkoa, niin siinä on siis oikeat puolet vastakkain, alla etukpl. Päällä takakpl ja sen kaula-aukon lopusta saumuroin "olkasaumaan" n.20cm etuppaletta noin taitetusti, jolloin takakpl jäi sinne väliin. Ehkä ei saa kyllä selityksestäkään selkoa..?)
Kiva, kiva, kiva! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...