Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Vesiputouskauluksellinen lepakkohihatunika sivurypytyksellä

Tällä kertaa lähtökohtana oli sama kaava kuin edellisessä versiossa täällä , mutta lopputulos on kuitenkin aika erilainen. Tunika muokkaantui matkan varrella ihan omanlaisekseen - en tiedä mitä tapahtui, ihan kuin kangas olisi sanellut minulle mitä vaatii seuravaksi minun tekevän..
 
Tällä kertaa muistin jättää kaula-aukkoon "kääntövaran" (minkä edellisestä unohdin), ja tein sen nyt näin:
Etukappale taitettuna siis tämän näköinen:
 
Helmaan leikkasin jo valmiiksi samasta kankaasta sellaisen leveän "resorin", mutta kun kokeilin paitaa etu- ja takakappaleet yhdistettyäni, totesin, etten haluakaan tähän resoria. Sen sijaan paita vaatii jotain, mutta mitä?
Sitten sain idean! Tähän on pakko tehdä sivurypytys. Purin toisen kyljen saumaa, ja saumorin kappaleiden reunat siistiksi. Ompelin ompelukoneella kappaleet takaisin yhteen siten, että saumanvaroista sain tehtyä kujan nauhalle (sekä etu- että takakappaleelle siis). Nauha on saman kankaan reunasta leikattu reilun sentin levyinen suikale, ja se rullaantuu automaattisesti "nauhamaiseksi".
 
Taas peilailin paitaa, ja mietin, että mitä se nyt vielä minun haluaa itselleen tekevän, kun jotain edelleen selvästi kaipaa. Selkä jotenkin pussitti ikävästi, telttamainen efekti. Ei muuta kuin framilonia pätkä keräämään ylimääräinen lepattava kangas nätisti laskeutumaan oikeisiin uomiin, ja valmis!
(En tarkentunut ulos kuvattavaksi, joten anteeksi pimeät kuvat.)
Ihania tällaiset rennot ja mukavat vaatteet, joista voi olla varma, etteivät jää kaappiin pyörimään turhakkeina. En edes muista milloin olen viimeksi kaupasta ostanut paitoja itselleni, koska olen päättänyt käyttää jo olemassa olevia (mistä suurin osa on juurikin kaapin perällä syystä tai toisesta, vain pari käytössä). Olen haaveillut itse tekeväni omat paitani, ja nyt se alkoi! =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...