Ihan vaan itellenikin muistiin, että miten helposti saa hyvää sapuskaa. 🫠 Vihaan ohjeita mitkä on tyyliin "sitä sun tätä, oman maun mukaan, uunia testaamalla lämpötila ja aika.. jne.". No, tähän vuokaan tulee kyllä just sitä sun tätä, mitä jääkaapista milloinkin löytyy 😅, oman maun mukaan, mikä itelle maistuu 🤷🏻♀️. Uuni saa olla esilämmitetty 200(-225) asteeseen, ja uunissa voi pitää n. 20-40minuuttia (riippuen vuokaan laitettavien kypsyysasteesta, onko esikypsennettyä vai raakaa). No mutta, tälläkertaa siis kuvan vuokaan tuli (voidellulle) pohjalle ensin herkkusieniä. Oli niin suloisia pieniä sieniä, että sai laittaa kokonaisina. Hetken paistoin ensin pannulla, ja sitten kippasin vuokaan. Tämän jälkeen silppusin samalle pannulle pekonia, ja kippasin kypsät pekonipalat sienien päälle. Hetken pyöräytin pannulla pekonin rasvassa vielä kukkakaalia ja parsakaalia, mitkä pääs myös vuokaan. Seuraavaksi raaka sipuli silputtuna, sekä purjoa, aurajuustoa ja voimakasta koskenlaskijaa pieninä paloina sinne tänne, vähän jokapuolelle. Lopuksi koko komeuden päälle purkki ruokakermaa ja viimeiseksi peittely juustoraasteella. Tämä sapuska oli 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, ja se oli passeli aika. Kukkakaali ja parsakaali eivät olleet kovia, mutta niissä oli kuitenkin mukavasti jäljellä purutuntumaa, eivät menneet mössöksi. Mitään mausteita en erikseen laittanut, ja silti tuli niin maukasta, että meinas viedä kielen mennessään. 😋
Kannattaa testata! (Uskallan väittää, et menee vhh ruokavalioonkin.) 😛