Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

FitLinestä ja kehokuurista

Ajattelin olla bloggaamatta koko aiheesta, mutta nyt sen kuitenkin teen. Olen käyttänyt 7kk FitLinen ravintolisää, ja olen tyytyväinen tuotteeseen. Aluksi kuvittelin tämän(kin) olevan taas jotain humpuukkia, mutta tarkemmin asiaan perehdyttyäni olen vakuuttunut näiden lisien tarpeellisuudesta, puhtaudesta, ja positiivisista vaikutuksista.
Voihan jokainen vaihtoehtoisesti syödä sellaisen 12kg sapuskaa päivässä, jotta saa kaikki tarvitsemansa mineraalit, hivenaineet ja vitamiinit. Jos ei ihan moista määrää ruokaa mene (jostain ihmeen syystä) yhdessä päivässä alas, niin ravintolisä on oiva apu. Synteettiset kapselit kymmenistä eri purkeistakaan eivät houkuta, joten olen valinnut FitLinen ravintolisät turvaamaan kropalleni kaiken tarvitsemani, tuomaan hyvän, pirteän ja energisen olon, sekä kenties välttämään sairauksiltakin. Iho- ja suolisto-ongelmatkin saavat pysyä loitolla mieluusti (psoriasis -vaivat ovat pysyneet koko tämän 7kk poissa).
En halua mainostaa/kaupata tuotteita kenellekään, vaan paremminkin olla hyvinvoinnin puolesta puhuja. Kerron omia kuulumisiani, ja kirjoitan samalla itselleni "päiväkirjaa". Toki halukkaille vinkkaan yhteystiedot asiasta enemmän tietävälle.
 
Mikä tämä FitLine ravintolisä on, ja millaista perussettiä olen nyt käyttänyt:
Optimaalisetti käsittää 3 eri purnukkaa, veteen sekoitettavia jauheita kaikki, perustarpeisiin.
 
Iso purkki, Basics, suoliston perusta, jossa vitamiineja ja hivenaineena seleeni, pitää näläntunteen kurissa (pienemmät annoskoot riittää pitämään kylläisenä).
 
"Valikoiduista hedelmistä, vihanneksista ja viljaraaka-aineista, ravintokuiduista, elävistä maitohappobakteereista ja entsyymeistä sekä arvokkaista intialaisen Ayurveda-opin mukaisista yrteistä tulee rasittunut ruoansulatusjärjestelmämme saman tien moninkertaisesti saneeratuksi.
 
 • kehon ravinto- ja vitaaliaineiden saantiin
 • ylläpitää suoliston tervettä bakteerikantaa ja elävöittää ruoansulatusjärjestelmää
 • vahvistaa elimistön omia torjuntamekanismeja
 • sisältää runsaasti antioksidatiivisia vitaaliaineita
 • sisältää imeytystä edistävää Ayurvedan mukaista yrttiaromia
 • merkittävästi nopeampi ja suurempi biologinen käytettävyys
 • matalaglykeeminen (vastaa uusinta tieteellistä tietämystä)
 • patentoitu (Patent nro EP 1348343)
 • erityisesti kehitetty luontaisia hedelmistä, vihanneksista ja viljasta saatuja kuituja ja ravintokuituja sisältävä tiiviste
 • antaa tärkeitä liukenevia ja liukenemattomia ravintokuituja, sekundaarisia kasviaineita ja entsyymejä
 • sisältää eläviä maitohappobakteerikantoja (Lactobacillus bifidus + Lactobacillus acidophilus)"
 
Ison purkin päällä on pienempi, punakantinen purkki, Activize, joka antaa vitamiineja ja energiaa päivään (kofeiiniakin, mutta ei kahvista, vaan luonnon kofeiinia guaranasta). Aamudrinkki, jolla päivä lähtee käyntiin, koostuu Basics+Activize -coctailista.

"FitLine Activize Oxyplus antaa juuri ne vaikuttavat aineet, jotka elimistömme tarvitsee tuottaakseen energiaa. Lisäksi Activize auttaa elimistöä kuljettamaan soluihin ylimääräisiä vitaaliaineita.
 • tukee energiansaantia ravinnosta (hiilihydraattien poltto)
 • antaa elimistölle kaikki B-vitamiinit edistäen keskittymis- ja suorituskykyä
 • sisältää merileväjauhetta
 • biologinen käytettävyys merkittävästi nopeampi ja suurempi
 • vaikuttaa stimuloivasti, elävöittää ja virkistää
 • patentoitu (patentti nro EP 1293133)"

Vierellä oleva pieni valkokantinen purkki, Restorate, takaa mineraalien ja hivenaineiden, sekä D3-vitamiinin saannin. Hörpätään veteen sekoitettuna päivän päätteeksi.
 
"Restorate on ihanteellinen "yömyssy" sen sisältämien korkealaatuisten kivennäisten kalsiumin, magnesiumin, kaliumin, sinkin, seleenin, kuparin, mangaanin, kromin sekä D-vitamiinin takia.
 • vaikuttaa emäksisesti
 • ylläpitää kivennäistasapainoa
 • antaa kauniimmat hiukset, ihon ja kynnet
 • palautumiseen kilpailun tai treenien jälkeen
 • sisältää kalsiumia, magnesiumia ja D-vitamiinia
 • vahvistaa kehon omia torjuntamekanismeja
 • merkittävästi nopeampi ja suurempi biologinen käytettävyys
 • edistää hyvinvointia
 • patenttinrot EP 1698344"

Eli nää tuotteet ovat puhdasta ravintoa, "tiivistettyä ruokaa" ilman lisäaineita, käytetään terveellisen ruokavalion lisänä turvaamaan kaikkien tarpeellisten, ja terveydelle välttämättömien vitamiinien, hivenaineiden ja mineraalien saanti. Ravintolisät omaavat kansainvälisen patentin NTC eli takaavat tuotteiden ainesosien imeytymisen sinne missä niitä eniten tarvitaan juuri silloin kun niitä tarvitaan, solutasolle asti.
 
Kuulin taannoin sanat "Cell Reset" ja "kehokuuri", ja liitettäväksi vielä FitLineen. Uteliaisuuttani halusin tietysti kuulla lisää, ja pyysinkin FitLinen "edustajaa" luokseni kertomaan siitä lisää minulle ja tuttavilleni. (Netistä kun ei tietoa irtoa, koska alan asiantuntijat vaan opastavat jokaista henkilökohtaisesti, jotta ei kukaan lähde omin päin soveltamaan, ja käyttämään väärin tuotteita.)
 
Mitä sain selville?
No, näin suomeksi siis "kehokuuri" on 28pv kestävä lifestyle -ohjelma, joka on tarkoitettu terveyden edistämiseen. 28 päivässä siis keho tasapainottuu ja puhdistuu. Elimistö saa mahdollisuuden aloittaa kaiken alusta. Sivuoireina saattaa karista muutama kilo pois, ja samoin senttejä sieltä täältä kroppaa (vaikka tämä ei olekaan mikään laihdutuskuuri), mutta minä ehkä kestän sen. ;)
That's it - tämä tieto jo lähes riitti päätökseeni alkaa neljän viikon kehokuurille, ja tässä sitä ollaan, eka viikko, "valkoiset päivät" takana.
 
Mitä tarvitsin alkaakseni kuurille? Mainitsemani kolmen purkin perussetin lisäksi nämä:
Yrttiteetä, ja Aminohappokapseleita.
 
Eka viikko on kaikista vaativin. Ekan viikon valkoisina päivinä syödään vain proteiineja, ja kuvan tuotteita. Enkä kärsinyt nälästä - päinvastoin, vähän pienensin ohjeessa annettua annoskokoa, ettei tullut ähky. Ruoan yksipuolisuus vähän tylsistytti. (Kuurin etenemiseen saa "edustajalta" hyvät ohjeet ja neuvot.)
 
En ole koskaan osannut juoda vettä. Vähän pelkäsin, että miten nyt käy, kun tarttis juoda min. 2litraa/pv, mutta yllättävän kivuttomasti se on sujunut. Ärsyttävä vaan trampata vähän väliä pissalla, mutta näköjään siihenkin tottuu. Ruokailun yhteydessä taas ei saa juoda, normaalisti kun juuri silloin juon, en pahemmin muutoin.
 
Entä sitten fiilikset ja tulokset ekan viikon jälkeen?
Toisena, kolmantena, ja neljäntenä päivänä kärsin jonkinlaista lievää aamupahoinvointia, mut se meni äkkiä ohi sit aamiaisen jälkeen, ja onneks siitä lähtien onkin ollut ihan hyvä olo. Viikossa lähti painoa n.3,5kg (siis ihan todellakin itsestään, liikuntaa ei edes saanut harrastaa). Näillä helteillä (+30) arvellutti olla kokonaan ilman suolaa, mutta minut vakuutettiin, että saan kaikki tarvittavat "suolatkin" ravintolisistä.
Viikko tuntui välillä pitkältä, varsinkin mielitekojen jyllätessä (oikein mäkkärissäkin istuskelin muun perheen seurana, katselemassa kun he vetivät hampurilaisiaan.., mutta minäpä join vaan vettä!). Nyt ei juurikaan enää tule niin voimakkaita himoja pizzoihin tms, mitä alussa tuli. Nyt mennään näillä, vielä 3vk.
Ja kyllähän nyt jo hiukan helpottaakin, kun toka ja kolmas viikko, "vihreät viikot" sallii jo vähän muutakin kuin vain kalaa, kalkkunaa, broileria ja kananmunaa. Nyt saan popsia noiden lisäksi myös vihanneksia, salaattia, ruisleipää ja tomaattia. Luxusta. Yksi hedelmäkin päivässä sallittu.
 
Vihreillä viikoilla aloin valmistaa myös itse jogurttini. Kotitekoista, hyvänmakuista, luonnollista jogurttia ilman lisä- ja säilöntäaineita. Kyllä kelpaa! Siihen tarvitsen nämä:
Taustalla jogurtin valmistukseen käytettävä haudutusastia, josta olin juuri ottanut valmistamani jogurtin (tuossa edustalla). Jogurtti on tehty iskukuumennettuun täysmaitoon, johon on sekoitettu jogurttijuomajauhe.
 
"Probioottiset bakteerit ylläpitävät tervettä ruoansulatusjärjestelmää ja tuotteen sisältämät prebiootit lisäävät suolistobakteerien kasvua.
 • sisältää runsaasti terveyttä edistäviä, eläviä probioottisia bakteereja
 • ylläpitää tervettä ruoansulatusjärjestelmää
 • ylläpitää tervettä suolistobakteerikantaa
 • tukee luontaisia torjuntamekanismeja
 • suuri määrä terveyttä edistäviä bakteereja
 • sisältää imeytymistä edistävää Ayurvedan mukaista yrttiaromia
 • luontainen, ei sisällä lisäaineita
 • Patenttinro EP 1516537
 • 4 eri bakteerikantaa
 • vähän kaloreita ja tuskin lainkaan rasvaa
 • ei säilöntä- ja hyytelöitymisaineita"
 
Lisäksi kuvassa nyt vihreiden viikkojen ohjeistuksessa jogurtin joukkoon sekoitettavat (yön yli liotetut) pellavansiemenrouheet ja auringonkukansiemenet. Ai että on hyvää!
Pieni vinkki, jos jollain on tämä jogurtin valmistusastia, ja on pettynyt kokeilemaansa jogurttiin siksi, että siitä tuli liian laihaa litkua. Ohjeessahan käsketään käyttää huoneenlämpöistä maitoa, joten ÄLÄ yritä kylmään - tuskin toimii, jää vain maidoksi. Ja jos tuon 8-12tunnin haudutuksen jälkeen jogurtti on vielä liian löysää makuusi, niin vaihda haudutusastian vesi, ja nytkin (kuten ihan aluksikin) käytä vain kiehuvan kuumaa vettä (ei hiukan höyryävää, vaan kuplivan kuumaa), ja anna hautua vielä muutama tunti. Lopputulos ei aina ole ihan samanlaista, mutta ainakin minä tykkään, juurikin sellaisesta vähän paksummasta, välillä on melkein kuin viiliä.
 
Innolla odotan, mitä vielä tulemaan pitää. Nyt on olo tosiaan hyvä, ja olosuhteisiin nähden (huh hellettä) jopa energinen. Iho on myös tasoittunut, pienet vuosia olleet näppylätkin ovat alkaneet kadota. =D
 
Käyttämäni lainaukset täältä .
 Aiheesta hyvin kerrottu myös täällä Ninan blogissa (hän on urheiluravitsemuksen asiantuntija ja valmentaja).
 
*MUOKS* (3.9.2014 lisää aiheesta täällä .)
 
*MUOKS* Sain hyvän tarjouksen (on nyt huhtikuun 2015 voimassa) tällaisesta Optimaalisetistä, joten jos tykkäät tutustua edullisemmin näihin, niin laita mulle meiliä (osoitteeni näkyy sivun vasemmassa reunapalkissa). =)
*BTW* En muuten hyödy tästä mainostamisesta edes itse mitenkään.. Miksi kaikesta pitäisikään aina hyötyä, haluan vaan jakaa mahdollisuuksia ja hyvää mieltä muillekin. =)


4 kommenttia:

 1. Kiva julkasu! Itsekkin aloitan Cellresetin ensimmäistä kertaa maanantaina!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys! Itselläni on psorihommaa niin voisitko kuvailla vähän, että kuinka pitkään sinulla on psori ollut ja kuinka laajalla alueella? Ovatko läikät kokonaan poistuneet ja kuinka nopeasti vaikutus on alkanut näkymään? Itseäni kiinnostaisi kyseiset tuotteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli iho-ongelmia pari vuotta(?), ja tosiaan tuolloin ne sit katos eivätkä takaisin oo palanneet. Tiedä sitten oliko apu näistä tuotteista, vai mistä, mut pääasia et ongelma hävis. Lääkärit ei oikein osanneet sanoa oireiden syytä, mut yhden ihotautilääkärin mukaan olis ollu psori.

   Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...