Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 30. tammikuuta 2012

Kirpputorikierros (päivitetty 04/2015)

Kävimme lauantaina kirppiskierroksella, ja tuli mieleeni, että voisin päivittää tänne Rauman kirpputoreja, jos joku vaikka näille nurkille eksyy. Rauman kirppikset ovat mielestäni ihan keskivertoja, käymisen arvoisia paikkoja. En laita mitenkään paremmuusjärjestyksessä.
 
Kirpputori Ellinoora Eveliina, Monnankatu 39 (entinen kauppa), itsepalvelukirppis, auki ma-pe 10-18, la 10-15, su 12-16. Mielestäni ihan kiva kirppis, kahviokin samassa, ja positiivista on, että on auki joka päivä, ma-su. Enimmäkseen looseja, mutta myös muutamia (antiikki)huonekaluja on viimeaikoina näkynyt olevan myynnissä.
*MUOKS* (28.1.2014) Ellinoorasta tuli Eveliina uuden yrittäjän myötä. Kotisivut ovat näköjään uudistuksen myötä kadonneet (!?!). Paikkaa on siistitty, ja onkin oikein viihtyisä ja siisti kirppis. Erillinen postaus kuvineen tästä kirppiksistä täällä .
*MUOKS* (21.3.2015) Tällä hetkellä uskallan väittää Rauman parhaaksi kirppikseksi. Viimeksi veimme tavaraa tänne vuoden vaihteen molemmin puolin, useamman viikon kauppa kävi. Henkilökunta ihan huippua, nuoria tyyppejä, jotka jaksavat, eivätkä ole elämäänsä kyllästyneitä. ;) Siistivät loosejakin ihan "huvikseen", ja mikäs sen parempaa asiakaspalvelua - kaikki hyötyvät pienistä teoista (kirppiksen maine, myyjän myynti, ja ostajan löytöjen teko vaivattomasti).

Susivuoren kirppis.
*MUOKS* (6.6.2013) Tämä kirppis on muuttanut Isometsäntieltä, ja löytyy nyt osoitteesta Köydenpunojanvahe 4 (ilman navigaattoria/karttaa tuskin löydät tännekään). Aukioloajatkin ovat hiukan muuttuneet, ma-to 10-17, pe suljettu (mikä on edelleen erittäin syvältä), la-su 10-15.
*MUOKS* (18.6.2014) Ihan kivasti looseja, suht siistiä, ei juurikaan huonekaluja. Erillinen postaus kuvineen tästä kirppiksistä täällä .
*MUOKS* (21.3.2015) Kotisivut ei näytä enää toimivan, joten poistan linkin. Näinkö kaikki siirtyy facebookiin!?!

Ratamakasiini, Hakunintie 6 (rautatien vieressä), itsepalvelukirppis, auki ma-to 10-17.30, pe suljettu, la-su 10-15. Oli joskus mielestäni parempi paikka, kunnes alkoi keskittyä liikaa antiikkihuonekaluihin ja -tavaroihin, mutta suht ok kirppis edelleen. Huonoa tässäkin, että on perjantaisin suljettu. Kirppis on kolmessa kerroksessa, ja ulko-oven takanakin heti raput, joten vaunuilla/rattailla tosi hankala päästä sisään. Alakerta on keskittynyt enemmän antiikkiin, yläkerta muihin huonekaluihin, ja keskikerroksessa on kolmessa huoneessa (vai neljässä? yksi huone ihan pieni) looseja. Loosit kivoja, koska tangot eivät ole loosin edessä, vaan erikseen loosin vieressä. Kassa on keskikerroksessa, ja kassan vieressä myös kahvio. Näköjään kotisivukin on ilmoitettu, mutta on kyllä köyhä sisältö sivuilla.

Torin Kymppi, Myllymäenkatu 3 (lähellä äskeistä Ratamakasiinia, kävellen pääsee nopeammin kuin autolla, nykyisten liikennejärjestelyjen vuoksi), itsepalvelukirppis, auki ma-pe 9.30-17.30, la 9.30-14, su 10.30-15. Kotisivuihin ovat panostaneet. Kesäisin samalla pihalla on auki myös Liiteri, joka on tupaten täynnä jos vaikka mitä (siis kaikkea, mitä kuolinpesistä löytyy). Erillinen postaus kuvineen näistä kirppiksistä täällä .
*MUOKS* 1.2.2015 Liiterin toiminnasta en enää tiedä, kun itse kirppis muutti naapurirakennukseen. On entisen baarin tiloissa, ja mielestäni paikka on todella sokkeloinen, ei voi kierrellä loogisesti, vaan aina saa pysähtyä miettimään mistä jo on kiertänyt ja minne päin seuraavaksi. Täällä saa myös varoa askeliaan, vaikkakin nyt toiminta on vain yhdessä kerroksessa, mutta yht'äkkiä voi olla yhden tai kahden rapun askelma edessä. Näin talvella ei tarvitse ulkoa tullessaan kyllä vaatetta vähentää, koska täällä ei pääse hiki yllättämään. Liekö rakennuksen lämmittäminen liian kallista lystiä..

SPR kirpputori, Valtakatu 10/Karjalankatu 15 (Näköjään annettu kaksi osoitetta, kun sijaitsee risteyksessä, mutta kummasta vaan pääsee molempiin. Sijaitsee Ratamakasiinin vieressä, rautatien toisella puolella, ja Torin Kympin ja Ratamakasiinin välissä). Auki ma-pe 11-17, la 10-14. Heillä on sekä Ylä- että Ala-Puoti. Kotisivut löytyy, joten katso lisätiedot näistä linkeistä: Ylä-Puoti ja Ala-Puoti . Ylä-Puodissa tulee harvemmin käytyä, mutta Ala-Puodissa useammin. Hinnat on tosi edulliset, tavara järjestyksessä, vaikka tilaa onkin hyvin rajoitetusti, ja yleensä aina jotain löytyy. Tuotto hyväntekeväisyyteen.

Rauman seudun työttömät ry:n kirpputori, Satamakatu 2 (käynti sisäpihalta), auki ma-pe 9-18, la 10-15. Tosi pienet tilat, mutta suht siististi tavarat esillä, ja hinnat edulliset. Vaatteita enimmäkseen. Kotisivut . Tuotto hyväntekeväisyyteen.
*MUOKS* (22.10.2012) Olimme eilen (su) aikeissa mennä käymään täälläkin kirppiskierroksellamme, mutta paikka olikin kiinni. Eli poistan sunnuntai aukioloajan nyt tästä kirppiksestä.

Lähetys kirpputori, Nortamonkatu 15, auki ma-pe 10-16, la 10-14. Pienet tilat, paljon tavaraa, mutta hyvä järjestys. Enimmäkseen vaatteita. Tuotto hyväntekeväisyyteen.
*MUOKS* (22.10.2012) Nykyään näköjään kiinni sunnuntaisin, joten poistan sunnuntain aukioloajan tästä kirppiksestä.
*MUOKS* (21.7.2014) Tämä kirpputori on muuttanut, mutta vain hetkellisesti (ei ota enää tavaraa vastaan, vaan myy alehinnoin mitä jäljellä vielä on), ja sitten lopettaa. Osoite on siis nyt ihan lähellä edellistä paikkaa, Aittakarinkatu 8 (Lyseon vieressä), sisäänkäynti sisäpihalta, avoinna ma-pe klo 10-16. Kuvia täällä .
*MUOKS* On lopettanut toimintansa!


Ja 20.2.2012 avataan Raumalle uusi kirppis, jota jo innolla odotankin, nimittäin lastentarvikekirpputori, Lasten Kirppis Karuselli. Se avataan Pick N Pay:n tiloihin, Sahankatu 2. Sitä odotellessa.. =)
*MUOKS* (10.4.2012) Tuli pikaisesti katsastastettua tämä tuore kirppis, ja täytyy kyllä myöntää, että oli pienoinen pettymys. Olin kuvitellut kirppiksen koon ihan toisiin mittapuihin, ja tila olikin kuin yksi pieni huone - loosit pikkuiset ja käytävät ahtaat. Paljon oli tyhjiä looseja (toki on uusi kirppis, ja nythän voi loosit olla jo täydentyneetkin), ja (sillä hetkellä ainakin) kaikki vaatteet oli ihan pikkuvauvojen, koko max.74cm. Joitain vaunuja/rattaita oli myös myynnissä. Itse en siis löytöjä tehnyt, enkä myyjän kanssa kommunikoinut kuin tullessa/mennessä heipat, joten palvelusta ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tutun saaman palvelun perusteella en menisi kehumaan sitä(kään) puolta.. Kotisivut .
On ikävä sitä edellistä Rauman lastentarvikekirpputoria (Kirppusirkus takaisin!). ;)

Jos joku tietää Raumalla muita kirppiksiä, niin kerrohan!?

 *MUOKS* (10.4.2012) Onhan Raumalla myös Pelastusarmeijan kirpputori, Savilankatu 9, mutta on avoinna vain lauantaisin, ja vain klo 10-13, joten en ole vielä koskaan sinne ehtinyt. (Viime la oli jo lähellä tutustuminen paikkaan, mutta koska oli lankalauantai, oli ovet lukossa (ilman mitään lappua..), ja siirtyi taas eka käyntikerta tuonnemmaksi.)
*MUOKS* (14.4.2012) Tänään ehdin tutustumaan tähän mainitsemaani Pelastusarmeijan kirppikseen, ja oli ihan positiivinen kokemus - aion käydä toistekin. Tämä kirppis keskittyy vaatteisiin, ja niitä sieltä saakin edullisesti (vaikka ikävä kyllä vaatteita ei ole hinnoitteltu, mutta n.1-3e ne maksoivat).

Kirpputori Nostalgia (avattu 14.4.2012), Hakunintie 10 (ihan Ratamakasiini kirpputorin naapurissa), itsepalvelukirppis, auki ma-pe 10-18, la-su 10-15. Vaikea vielä mennä sanomaan tästä kirppiksestä oikein mitään, koska tänään (avajaispäivänä) oli vielä niin paljon tyhjiä looseja, mutta päivittelen kun osaan paremmin kertoa. Ihana puun tuoksu täällä leijaili, uunituoreet loosit.. =)
*MUOKS* (18.6.2014) Ihan ok kirppis, sellainen "uudenaikainen". Ei ihan joka kirppiskierroksella jakseta poiketa, harvoin on tullut tehtyä löytöjä täältä. Kotisivu .
*MUOKS* (11.4.2015) Omistajan vaihdoksen myötä nimikin vaihtui, on nyt Kirppis Retriika ja Lahjapuoti Valtava Kääpiö. Aukioloajat ovat näköjään vähän muuttuneet, ma-pe 10-17.30, la-su 11-15. Kotisivu .
 
(Kuvat napsin uusimmista Raumalainen -lehdistämme.)
 
 (Jutussa näköjään virhe, ei Retriikka vaan Retriika..)
 
Kirpputori Pomppunen (avattu 3.1.2015), Teerentarhantie 2 (golf kentän vieressä), avoinna ma, ti, to, pe 10-18 (ke suljettu), la 10-14 ja su 11-15. Toivottavasti ihmiset alkaa löytää tänne (20.3.2015 oli vielä hiljaista). Kattavat kotisivut, paljon on mietitty asioita, jää nähtäväksi toimivuus ja kannattavuus - toivotaan parasta!
 
*MUOKS* (13.6.2013)
Sunnuntaikirppikset alkavat.
Tällaisen otsikon bongasin keskiviikon (12.6.2013) Uusi Rauma -lehdestä (s.12, vasen reuna) . Eli 16.6.2013 alkaa Rauman torilla City-kauppiaiden järjestämät sunnuntaikirppikset, "elokuun alkupäiviin saakka". Myyntipaikka 5e, ja kuka tahansa voi mennä sinne myymään omia kirppistavaroita, ja pliis - kirppishinnoin. Kesäsunnuntaisin (2013) siis, klo 12-16.

(Lisätty 28.1.2014) Valtakadun kirppis, Valtakatu 3, Rauman ydinkeskustan ytimessä, itsepalvelukirppis, auki ma-pe 10-17.30, la-su 10-14.30. Paikka on hankala, toisessa kerroksessa, jonne ei tietääkseni ole pääsy kuin rappuja pitkin. Kirpputori on sokkeloinen, monta eri huonetta. Kotisivu.
*MUOKS* (9.7.2014) Olimme tänään aikeissa käydä täällä kirppiksellä, mutta emme löytäneet sitä! Eli ilmeisesti tämä kirppis on lopettanut(?). Kotisivuilla näkyy kyllä juhannuksen aukioloajat, eikä mitään tietoa lopetuksesta/muutosta, mutta ei kyllä tässä entisessä osoitteessa ainakaan enää toimintaa ole.
 
Muutamia kirpputorilöytöjäni olen listannut toiseen blogiini (lisäyksiä tulossa), jos kiinnostaa, niin kurkkaa .

4 kommenttia:

 1. Hei! Onkohan Raumalla ulkoilmakirppiksiä kesällä, johon voisi mennä myymään ja ostamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin torilla on ollut kesäisin (en nyt muista päiviä) myyntipöytiä (olisko jopa ollut ilmaisia, en ole varma), eli saa kuka vaan mennä myymään tavaroitaan (kirppistavaraa, käsitöitä, marjoja, kasviksia, leivoksia jne..). Päivitän tätä postatustani jos/kun saan lisätietoa aiheesta! =D

   Poista
  2. Voi kiitos kovasti jo etukäteen! Olemme vasta muuttaneet Raumalle ja eritoten nuorten naisten vaatteet kiinnostavat :) Vinkkejä otetaan vastaan! :)

   Poista
  3. Nuorten naisten vaatteista tulee heti ekaks mieleen tuo Torin Kymppi. Tänään taas tein kirppiskierrosta Raumalla, ja päivittelenkin samantien jälleen tätä postatusta (nyt on avattu yksi uusi kirppiskin, päivitän senkin listaan)! =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...