Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Just Relax

Vihdoin sain testattua FB ompeluryhmien kautta "kuuluisaksi" tullutta Relaxed -kaavaa (Ottobre 5/2016). Lähes yhtä moni on kaavan kanssa onnistunut, kuin myös epäonnistunut. Mä onnistuin löytämään jonkinlaisen kultaisen keskitien kenties.
Eka reaktio oli, "ei ei ei", mut sit päätin muokata vähän tuosta ja tuosta ja tuostakin, ja mitä vielä - lopputulos oli niinkin kelpo, että päätin siirtää muokkaukset kaavaan ja tekaista toisenkin mekon! =)

Eka mekko musta-valkoraitaisena.
(Taskut vähän huonosti erottuu, mutta siellä ne on.)


Toka versio mustana.

Tähän siirsin taskut sivusaumoihin.

Vaikea levittää nätisti tasoksi, koska etukappale on leveämpi kuin takakappaleet (takana keskellä pystysauma). Päällä toimii ainakin mulla hyvin.

Relaxed -kaava siis pääsi mulla kuitenkin jatkoon.
Kooksi piirsin 38 (onneksi, kun arvoin kumman teen, 38 vai 40), mutta sitä sitten kaventelin useita senttejä KT saumasta (mitä myös muokkailin melkoisen kiemuraksi, myötäilemään jotenkin lievää notkoselkääni), ja lisäksi piti myös lantiolta kaventaa sivusaumoista senttejä. 
Musta mekko onkin sen verran nuoleva, että sitä käytetäänkin ehkä vain paastopäivinä.. ;)

Tässä näkyy tummennetuin viivoin miten muuttui takakappale:

Taskut on kyllä tosi kivoja, eikä lopulta niin monimutkainen lisä tehdäkään, joten näitä tulee varmasti lisää, myös paitamittaisena.

2 kommenttia:

 1. Tosi nättejä molemmat! Itse en ole kaavaa kokeillut, sillä lyhytselkäisenä epäilen pituuden olevan huono minulle. Näiden jälkeen tekisi kyllä mieli testata... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Kiitos. =)
   Harmi kun blogger ei näköjään enää ilmoita mitenkään saapuneista viesteistä, joten on tämäkin jäänyt ihan huomaamatta. Suosittelen kokeilemaan kaavaa! =)

   Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...