Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 26. tammikuuta 2012

Mitä tehtäis?

 Ulkona on sopivasti pakkasta, ja puuhellassa tuli, joten kaivetaan kaapista mehumaija, ja pakkasesta kesän satoa, ja laitetaan mehua tulemaan. Kuvassa näkyy vanha rakas puuhellamme, jonka yläpuolella tuollainen Ikean katosta roikkuva "hylly", jossa kaikki (tai no, ainakin osa) tykötarpeista, joita hellan läheisyydessä usein tarvitaan. Kätevää, että ei tarvita erillistä kattilakaappia (tai siis saadaan kattilakaappi täydennettyä jollain turhuuksilla..)!

Tällä kertaa maijaan meni karviaisia (sekä tummia, että vaaleita), viinimarjoja (punaisia ja mustia), mansikoita ja raparperia - kaikki omaa satoa, huurteiset raparperit päällimmäisinä.

Päivän välipalavinkki tulee tässä:

HYVÄT, HELPOT & HALVAT (eli kolmen hoon ;) VOHVELIT:

6 dl   maitoa
1       muna
4 dl   vehnäjauhoja
150 g margariinia
1 tl    leivinjauhetta
3 tl    sokeria
ripaus suolaa

Jauhot sekoitetaan maitoon, ja lisätään muut aineet. That's it! Sitten vaan vohvelirauta kuumaksi (kantsii hiukan voidella rautaa ekaks)) ja paistamaan herkullisia vohveleita. Päälle esim. mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Nam!

Annan HAASTEen kaikille, ketä tätä lukee! Jos sinulla on oma blogi, niin lisääpä mahdollisimman pian blogiisi oma bravuurisi - joku tuollainen kolmen hoon (hyvä, helppo, halpa) ruokaohje! Ja vinkkaa tietysti linkkisi minulle, jotta löydän ohjeesi. =)

Lopuksi voitais viedä tuhkatkin pesästä. =D
Ihan vaan tätä arkea kuvastamaan..

4 kommenttia:

  1. Heippa.Läksin tänne kurkistelemaan,kun olit jättänyt kommenttia.
    Ihana tuo puuhella.Olen siitä haaveillut itsellekin.Toivottavasti joskus toive toteutuu.
    Tuli varmasti maukasta mehua noista tarpeista ja vielä hellalla.

    Herkulliset vohvelit.Kiitos ohjeesta.Voisi joskus kokeilla ja herkutella.

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun tulit kurkistelemaan. Puuhella on kyllä kuin kodin sydän. Tuli oikein hyvää mehua - ei kaupasta löydy vertaista. ;) Vohveli- ja lettutaikinoita on niin monenlaisia versioita, mutta tällä ohjeella tulee tosi hyviä - kokeilemisen arvoinen siis ainakin. =) Kiitos, ja mukavaa viikonloppua sinullekin.

      Poista
  2. Moi! Tykkään myös hellasta! Ja samaa mieltä myös siitä, ettei omatekemän mehun ole voittanutta! Ja ps. mieheni onkin syntynyt siellä lapissa! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...