Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Vaunusuoja ja hoitolaukku

 Jatkoa tuunaamani makuupussin seuraksi, samaa sarjaa veljen tyttärelle. Eli Ikean kankaasta tehty vaunusuoja. Toimii myös suojana turvakaukalossa! Kiinnitys kolmella renkaalla (suihkuverhon renkaita), kankaaseen laitoin prym purjerenkaat (8mm).

 Taustapuolelle laitoin hempeän vaaleanpunaista velouria, johon silitin suht tukevaa tukikangasta (vilene fliselina H 250). Tein myös tuollaisen pussitaskun itkuhälyttimelle (itselläni ainakin oli aina ongelmana, että mihin itkuhälyttimen jätän). Tähän tekeleeseeni olen harvinaisen tyytyväinen! =D Kankaan leikkasin vanhojen vaunujemme kuomun mallin mukaisesti, ja hyvin sopi tulevan käyttäjänkin vaunun malliin.

 Kangasta jäi makuupussin ja vaunusuojan jälkeen sen verran, että ajattelin sen riittävän vielä hoitolaukkuun. Riittihän se, tosin on laukku tällainen aika kapea (syvyydeltään), mutta pitkän mallinen, joten kuvittelisin olevan jopa aika käytännöllinen. Suloista "kuutamobambia en saanut kohdistettua laukkuun, koska kuva oli niin kankaan vinossa reunassa, että päätin sitten leikata sen irti, ja ommella sen kiinni kylkeen. Bambin jalat on niin kaposet, että en uskaltautunut niitä alkaa siksakata, joten jätin bambille tuollaisen "veneen" (hahmotin silmissäni kylläkin tuon veneen vasta kuvan jo ommeltuani..;)

 Laukku takaa.

Sisäpuolelle tein vetoketjutaskun, ja vuoritin tumman punaisella trikookankaalla. Sekä vuori, että päällikankaaseen silitin tukikankaan (samaa kuin vaunusuojassa). Pohjaan laitoin silitettävää tukihuopaa vahvikkeeksi.

 Mietin pitkään, että minkälaisen systeemin laukkuun keksin, jotta sen saa myös tarvittaessa vaunuihin kiinni. Heti päätin, että koska laukku on niin pitkän mallinen, niin en viitsi laittaa sellaista olkahihnaa (päädystä päätyyn), joten otin vanhasta laukustani tuollaiset metallirinkulat, ja ompelin ne päätyihin kiinni, niin niihin saa sitten monenmoisen irroitettavan kiinnityksen jälkeenpäin. Kantokahvat kuitenkin piti laukkuun saada. Lopulta päädyin nyt tekemään tuollaiset liuskat, joihin ompelin tarranauhaa, ja niiden avulla saa laukun vaunun aisaan roikkumaan näppärästi.

 Uutta kännykkää/kameraa piti hiukan testata lähikuviin (ensin en meinannut uskaltaa näitä laittaa, mies kun meinasi, että kuvat on niin isoja, että niitä pitäis ens "pakata", tai jotain, en ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta minäpä nyt kuitenkin mättään nää kuvat silti tänne.. mistä muuten näkee, paljonko täällä bloggerin blogissa on tilaa? en tiedä yhtään, paljonko mulla on tilaa, täynnä/käytettävissä..). Niin, näissä lähikuvissa näkyy nuo koristeompeleet, mitkä keksin laittaa siistimään vetoketjun päätyjä. =)

 Lopuksi ihan ex tempore ompelus. Ystäväni miniläppäri oli miehen asennettavana, ja kun olin ottamassa konetta eteiseen hollille, että muistan viedä sen omistajalleen, aloin miettiä, että mihin sen laitan, muovipussiinko? No eihän sellainen tule kuuloonkaan! ;) Kölppäsin kankaitani, ja löysin tällaisen vähän retroakin muistuttavan kankaan, ja päätin siitä hurauttaa suojapussukan läppärille. Kuosi ei välttämättä ole ihan nappivalinta, en tiedä onko käyttäjän mieleen yhtään, mutta ainakin kone pysyy siistinä kun tuossa matkustelee. Silitin tähänkin päällikankaaseen tukikankaan (sama kuin yllä olevissa).

Vuorikankaaksi laitoin tumman punaista fleeceä. Pussukassa on kaksi taskua - toiseen läppäri, toiseen sen johto. Kiinnitykseksi ompelin tarranauhan palat. Ei hullumpi, noin niinkuin tuumasta toimeen - lähes tunnissa valmis. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...