Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Muumifanitus

En ole koskaan ollut mikään fani. Siis en ole oikeasti fanittanut edes teininä kunnolla mitään bändiä, solistia, pelaajaa tms.. No, en koe sen vuoksi jääneeni mistään paitsi, enkä väkisin ole alkanut fanittamisen kohdetta etsiäkään, mutta nyt aikuisiässä olen huomannut itsessäni fanituksen makua (!? *kääk* aikuisikä - enkö olekaan enää teini, kuka tätä oikein kirjoittaa minun sormillani!? No, olen vielä kuitenkin alle 30v, ja Matti Vanhasen mukaan 35v on jo keski-ikäinen, joten missä välissä mahtaa olla aikuisikä..). Voiko joku olla muumeista tykkäämättä?
En ole näitä muumiastioita mitenkään (tietoisesti?) kerännyt, mutta ihan ykköslahjoja nämä kyllä ovat olleet. Osan mukeista ja lusikoista ovat muksut saaneet palkinnoiksi yleisurheilukisoista, ja ovatkin niin, niiiin paljon mieluisempia nämä lusikat kuin ne iänkaikkiset kultalusikat, jotka alkavat tummua ja haista alta aika yksikön, eikä niillä ole mitään tekoa. Nämä ovat meillä ihan jokapäiväisessä käytössä, jotkin ahkerammassa käytössä kuin toiset (aina tapellaan kuka saa mörkön tai haisulin..).

Yhdestä keskikokoisesta lusikasta on muumin kuva puoliksi irronnut, se vähän harmittaa, ja kai näissä jokin takuukin olisi, mutta en muista mistä ollaan se ostettu/saatu, joten olkoon tuollainen puolimuumi, ei se käyttöä kuitenkaan haittaa. Poliisimestarimukin reunasta on pieni pala murtunut, mutta ei sekään pahemmin haittaa, nämä kun eivät mitään keräilykappaleita olekaan. Tai no, taitavat kaksi näistä nyt kyllä jo sitäkin olla (vaikka ei niissäkään tietysti enää tarraa ole jäljellä, ja käytössä ovat olleet, tosin vähemmällä käytöllä kylläkin). Isoveljeni on hurahtanut muumimukien keräilyyn, ja kun huomasin, että minulta löytyy kaapista kaksikin mukia, jotka häneltä vielä kokoelmastaan puuttuu (muutaman muun mukin kanssa), niin tottahan toki halusin auttaa kokoelman kartuttamisessa, ja hierottiin kaupat (mielestäni ihan pilkkahintaan, mutta eihän isoveljeltä voi nyhtää). Samaan kauppaan meni kulhotkin, joten taisi tulla kuitenkin kaupat kalliiksi veljelle, koska luultavasti nyt täytyy saada muillekin mukeille kulhoja kaveriksi kokoelmiin.. ;)

Kuvasin muumiastiani joskus sillä mielellä, että voin helposti tarkistaa mitä meillä jo on, ja mitä puuttuu, jos jostain edullisesti saisi. Nyt olen siis kuvasta poiketen pari mukia ja kulhoa köyhempi (nuo oikean yläreunan raidalliset muumimamma ja -pappa), ja muutaman kympin vähemmän köyhä. (Kuvasta muuten unohtui toinen tuollainen vasemmassa yläreunassa näkyvä talvimuki.) En mittapuissani ole mikään täysfanaattinen muumifani, mutta fanitus lienee osuvampi termi kohdalleni.

7 kommenttia:

  1. Kivoja!
    Meilläkin noita Muumimukeja löytyy, osa omia ja osa lasten. Ensin niitä tuli yksittäin jostain ja yhtäkkiä huomasin tykkääväni niistä! Fanitan maltillisesti, mutta olenkin juuri tasan keski-ikäinen ;)
    Käyttöön eivät enää pääse, kun huomasin jonkun mukin maksavan toista sataa huutiksessa! :D

    VastaaPoista
  2. Meillä mukit ovat käytössä, kaikki muut paitsi ne, joita on useampi kuin yksi. En edes viitsi ottaa selvää, että olisiko jollain meidän mukilla enemmänkin jo arvoa, koska ne arvot ovat kuitenkin vain käyttämättömille (tarrat paikoillaan oleville) mukeille, ja nämä meidän käyttömukit eivät kuulu (enää) niihin.

    Arvokkain muumimuki lienee kuulemma n.2000euron arvoinen! =O Siis yksi muki.. Eikä siinä ole edes muumin kuvaa(!), vaan on joku fazerin "joulupuu", vai mikä mahtoi olla nimeltään. No, on niitä paljon hölmömpiäkin keräilykohteita. ;D

    VastaaPoista
  3. Ohho! Ei meillä mitään noin arvokkaita keräilyharvinaisuuksia kuitenkaan ole!
    Tarrat olen poistanut, sillä käyttöesineiksi nämä on luotu. Mutta käyttöön en silti vielä anna, meillä kun hajoo kaikki mihin nuo lapsitermiitit koskee! :D

    VastaaPoista
  4. Siis mä näin varmaan sellaisen Fazer muumimukin huutiksessa jokin aika sitten, siinä meni hinta jossain puolessa toista tonnissa silloin ja meinasin tippua pehvalleni. Siis mistään, korostan _mistään_, mukista ei minun mielestä pidä ihmisen maksaa puolta toista tonnia tai on prioriteeti pahasti pielessä. ;D :D Mutta tämä on vain minun vaatimaton mielipiteeni. :) Meinaan jos mulla olisi niin paljon rahaa, että voisin maksaa mukista noin paljon, niin silloin kyllä käyttäisin sitä rahaa muuhun kuin mukeihin. :)

    Ihana kokoelma sulla! Meillä on kanssa muumimukit ahkerassa päivittäisessä käytössä. Lautasia en ole vielä antanut itseni hankkia, mutta eiköhän sekin aika vielä (valitettavasti) tule kun ei voi enää vastustaa kiusausta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huutiksessa minäkin (varmaan sen saman) mukin näin, siitä kun oli otsikko oikein iltasanomien sivuillakin. Ois kyllä mielenkiintoista kuulla, että joltain parin tonnin kuukausipalkalla olevalta kysyttäis, että otatko tän kuun palkan rahana, vai yhtenä mukina? ;D

      Lautaset itseänikin kutkuttaa, mutta vielä ei niitä ole meillä(kään) näkynyt.. Mutta samoin minäkin pelkään, että en voi loputtomiin vastustaa kiusausta (pitää toivoa, että niissä tulis hinnat alas, eihän keräilijätkään nyt mitään lautasia voi keräillä, niitähän olis hankala saada näytillekin..). =O

      Poista
  5. Multa löytyy myös noita muumimukeja, melkeimpä kaikki samat kuin sulta (noita talvimukeja ei ole montaa) ja sitten muutama muu, jota ei kokoelmistasi löydy. Ja ihan kyttömukeina ne ovat meilläkin, paitsi ne joita ei enää saa, ne ovat ylähyllyllä pölyä keräämäämässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että minä en edes tiedä, mitä mukeja ei enää myydä.. Tai no, varmaan nuo talvimukit nyt ainakin on sellaisia kausimukeja, että on valmistettu vaan joku tietty talvi. Kyllä aion jatkossakin pitää mukimme käytössä, ja lahjamukitkin ottaa käyttöön. Eihän keräilykappaleillakaan voi olla niin hirvittävän paljon arvoa, jos niitä joka kodista löytyy.. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...