Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Lähes täydelliset legsut omaan jalkaan

Oijoijoi!

Nyt liippaa jo niin liki, että uskallan vähän hehkuttaa. =D

Voin rehellisesti sanoa viettäneeni useita öitä miettien miten seuraavaksi muokkaan haarakoukkuja, jotta tavoittaisin täydellisen kaavan ja saisin vast edes tehtyä yhdessä hujauksessa uudet legsut kun tarve iskee. Koukkuja oon vääntänyt ees ja taas, ylemmäs ja alemmas, kauemmas ja lähemmäs, pidentänyt ja lyhentänyt jne. mutta aina jää pyllyn alle rypyt, joita en hyväksy. (Kaupankin pöksyissä näitä paljon näkee, mutta sen verran itsekriittinen perfektionisti oon, että seulastani en läpi päästä.)

No mutta nyt - nyt ollaan lähellä! Iik!

Ja miten tähän on tultu? Noh, en sano, että aiemmat kaavat olis ihan metsään menny, mut nyt tajusin kokeilla vielä eri muokkaustapaa. Pohjana toimii Jujunan naisten Pomppu legginsien kaava, jota saa Jenniltä tilattua täältä *klik* .

Ekaks tietty testasin kaavaa ilman muokkauksia.
(Tästä vaiheesta jäi kehnot kuvat, kun sit heti aloin jo muokkailla..) Ja mustan kuvaus yöllä.. Eli edestä suht ok, mutta ahterin alla noi ikirypyt.

 Hmm.. Mitäköhän mahdoin ekaks muokata.. Etukoukkua jotenkin, taisin suoristaa vähän, ja takakoukkua madalsin parilla sentillä. Parani vähän joo.

Sit tein kaksiväriset (Jujunalla ohjeet näihinkin, ei tarvinnu ite miettii mihin kohtaan värien vaihtosaumat menee). 
Näihin madalsin takahaarakoukkua, ja jatkoin vy.. Äsh kun vaikea selittää, laitan kuvan:
Ehkei tästä paljon tolkkua saa, mut edes itelleni muistiin.

No kolmannet sit tein niin, et otin ihan vaan kaavan käteen, ja taittelin 1,5cm taitokset haarakoukkujen alapuolelle, eli lyhensin kaavaa reiden kohdasta yht.3cm, tasaisesti koko matkalta.
Eikä ollenkaan huono muokkaus! Miten en ennen ollut tätä keksinyt?!

Ihan 100% tyytyväinen en ihan vielä ole, mutta nyt on jo erittäin hyvä! =D 

Vyötäröä madalsin kaikista n.10cm, ja laitoin 5cm leveää pehmoista kuminauhaa (joka tulee siis ihan noin ihoa vasten). Tykkään.

Nyt kun mietin, että miten voisin vielä fiksata, jotta onnistuisin täydellisesti, niin aloin miettiä tuota alinta kuvaa katsoessani, että ei vaan etureisi veisi nyt liikaa kangasta, ja aiheuttaisi kankaan rypyt haaroväliin taakse? 

Sain eilen metsästämäni kirjan "Pukineiden kuosittelu" (Klara Gaarder), ja siellä näkyis olevan muokkausohjekin moiseen ongelmaan, mutta kun mun kaava on sivusaumaton, niin mietityttää vaan, että kuis onnistuis..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...