Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Taikaa

Tuli käytyä eilen muutamilla kirppiksillä. Ette ikinä arvaa, mitä mukaan (taas) tarttui..

Aivan upea punainen salkku:
 Ja sisällä Taika SINGER 766, alkuperäisine ohjekirjoineen! =O
 Oikea kaunokainen! Puhdistusta yms. huoltoa pitää tehdä, mutta toimivalta näin äkkiseltään vaikuttaisi. Puolia ei ole kuin yksi (eikä muitakaan lisäosia ole mukana, valitettavasti), ja sekin paikallaan oleva puola on rikki, mutta ompelijanmaailmasta näyttää saavan tilattua tähän(kin) sopivia puolia - onneksi! =D
Ja sitten, arvatkaapa hinta? Ei ollut hinnalla pilattu - kokonaisen kympin (siis vaivaiset 10e!) maksoi! =O Enhän minä nyt uutta ompelukonetta etsinyt, tai sellaista edes välttämättä tarvitse (tosin paininjalan puristuksensäätöä olen kaivannut kipeästi applikointiin, ja tästä se löytyy!), mutta en vaan voinut jättää tätä sinne kirppiksen lattialle hylättynä, vaan pelastin sen hoiviini.

Niin, ja löytyy multa silti (uskokaa huviksenne) myös itsehillintääkin (teki kyllä kipeää), nimittäin katsokaapa tätä toisen kirppiksen ihanuutta (salaa, ihan vaan äkkiä, kenenkään huomaamatta oli pakko saada kuvattua), mutta sitä en mukaan ottanut (eikä harmita yhtään.. ei..).
Poljettava LADA:
Mies jotenkin vähän "vierasti" tuota Lada -merkkiä.. Toivottavasti tämä komistus pääsee pian jonkun sitä arvostavan hoiviin. Katsokaa nyt tuota vihreän hohtoa.. (Avain oli hukassa, mutta laatikot sai auki ilmankin, ja ne olikin täynnä kaikkea ihanaa tilpehööriä.)

8 kommenttia:

 1. Vau mitä aarteita, äidiltäni löytyy tuollainen samanlainen singeri!!

  Ja tiedätkö mitä! mun ompelu-merkitkin tulivat sieltä kaukomailta pari pvää sitten! JEE! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tällaiset aarteet on kyllä varmasti jokaisen ompelijan mieleen (miksi nykyään ei tehdä enää mitään näin kaunista ja kestävää? Niin, eihän kauppa kävisi, kun ei kukaan ostaisikaan jatkuvasti uusia rikkinäisten tilalle..).

   Tosi kiva, että sinunkin pitkä odotuksesi palkittiin, ja sait hienot merkkisi (kävin jo heti blogissasi kurkkaamassa - minäkö utelias..?). ;D Kummasti tulee uutta potkua ompeluun, kun on hienot merkitkin. =)

   Poista
 2. Ihan kivoja ovat vaikkakin rahallista arvoa noilla ei olekaan. Ihme ja kumma, että vanhat ompelukoneet eivät ole arvokkaita koskaan vaikka olisi jo antiikkia. Maksimihinnan maksoit kun tuon kympin pulitit. Noista ompelukoneista joissa on pöytä mukana saa ihan kivoja sisustuspöytiä, mutta valitettavasti muuta arvoa ei olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, että rahallista arvoa vanhoilla ompelukoneilla ei nyt ole, mutta minä kyllä silti arvostan niitä suuresti, ja mielelläni sen kympin pulitin tästä. Tuossa Ladassa oli/on hintaa 30e, eikä sekään ole mielestäni hinnalla pilattu, vaikka koneen käyttökunnosta ei ole tietoa, mutta ihan sisustuspöytänäkin menisi. Ja mullahan on myös vanha poljettava Singer, ja sekin on hieno sisustuspöytä, mutta mulle sillä on kyllä paljon muutakin arvoa, koska se on ihan käyttökelpoinen, toimiva kone, jolla on vieläpä mukava ommella. =)

   Poista
  2. Pakko korjata edellisen vastaukseni pikku seikka.. Eli eihän mulla poljettavaa Singeriä ole (joku ajatuskatkos ollut kirjoittaessani), vaan Tikka! =)

   Poista
 3. Moi! Mä sain samanlaisen kaunottaren, kuin tämä sinun Singer 766 G13. Ongelmanani on alalangan puolaaminen. Osaatko selittää, kuinka se tapahtuu. Mun koneessa ei ollut ohjekirjaa mukana... Lämpimin terveisin, Laura Espoosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi vastauksen kestäminen, mutta näköjään ei blogger enää ilmoita saapuneista viesteistä, joten on jäänyt täysin huomaamatta! Tällä koneella on jo uusi koti, ja ohjekirjalla tietysti myös, joten en nyt osaa auttaa. Toivottavasti olet saanut jo omasi toimimaan!?

   Poista
  2. Tuli tämä blogi vastaan, kun etsin omaan Singeriini varaosia. Mulla löytyy Singerin 766:n mallin ohjekirja, voin tarvittaessa lähettää puolausohjeet Lauralle, jos siitä on vielä hyötyä näin puolitoista vuotta myöhässä :)

   Itselläni on vanha Singer, joka toimii, mutta siitä puuttuu tuo irrotettava apupöytä. Pähkäilen, pidänkö koneen vai hankinko uuden tilalle...

   Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...