Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 27. joulukuuta 2021

Huovutetut tossut

 Noniin, tulipa taas uusi aluevaltaus. 🙈

Olen paristikin joutunut toteamaan, että huovutus ei ole mun juttuni. Niin, siis se saippualla ja vedellä plutraaminen. Mutta. Neulomisesta tykkään, ja kun pyykinpesukone hoitaa huovutuksen, ni voi joku, mä yht'äkkiä osaankin tehdä huovutetut tossut! 🥳

Ekaks piti hommata 8mm sukkapuikot. Mikä onni, että meillä tääl Lapissa on Pyörni, ja siellä ihana Elisa. Putiikki oli mennyt jo kiinni, mutta niin vaan silti sain shoppailtua sieltä tarvitsemani puikot. 🥰🙏
Tähän hätään sattui anopin varastosta löytymään just sopivaa sandnes garn fritidsgarn lankaa muutamat rullat, vieläpä tosi kivoissa väreissäkin, joten sain ne mukaani. 😁
Loin 52 silmukkaa (13/puikko), ja tein 6 riviä 1o1n.
Kantapää, ihan vaan vahvistamaton, eli jatketaan nelos puikolla neuloen ykköspuikonkin silmukat siihen. Käännetään työ, nostetaan eka silmukka neulomatta, ja neulotaan nurin. Käännetään työ, nostetaan eka silmukka neulomatta ja neulotaan oikein. Toistetaan 27 riviä, ja 28. rivillä neulotaan oikein, kunnes puikolla jäljellä 9s, ja tehdään ylivetokavennus (=nostetaan silmukka oikein neulomatta, seuraava silmukka neulotaan oikein, ja nostetaan neulomatta jätetty silmukka viimeks neulotun yli). Käännetään työ, eka silmukka nostetaan nurin neulomatta, seuraavat 8s neulotaan nurin, ja sit neulotaan 2s nurin yhteen. Käännetään työ, eka silmukka nostetaan oikein neulomatta, seuraavat 8s neulotaan oikein, ja sit ylivetokavennus. Jatketaan kunnes jäljellä keskimmäiset 10s.
Ekat versiot tein 40cm pitusiksi. Pesin normaalipesussa, 60asteessa, normi pesuaineella muutaman pyyhkeen kanssa. Oli työ ja tuska saada ne venytetyksi 36/37 kokoisen "crocsin" päälle (jotta valmis tossu olisi kokoa 38/39). Tokat tein 45cm, ja ne olikin sopivat venyttää näihin. Kolmannet tein 48cm, ja just ja just sian venytettyä 38/39 kokoisen "crocsin" päälle ne.
Nämä oli ekat. Näyttääkin vähän turhan lyhyiltä. Korkeus kaikissa n.27cm tuosta korkeimmasta kohtaa. Kärjessä nopea kavennus.
Nämä ekat versiot jäi myös vähän liian väljiksi, kun en ymmärtänyt venyttää kantapäätä reilusti "crocsista" yli.

Seuraavat sinisävyiset sai anoppi joululahjaksi.


Pesukoneeseen menevät jättisukat, ulos tulevat pikkumytyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...