Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 2. helmikuuta 2012

Makuupussin tuunaus

Olen kauan jo haaveillut makuupussin tuunauksesta, ja nimeenomaan tällä ikean kuosilla. Nyt sen tein! Voi sitä onnistumisen tunnetta, kun sain pussin valmiiksi. Kunnes huomasin jotain, ja olin jo heittää koko pussin pesään. Sitten ajattelin, että ei kai auta kun purkaa koko hoito taas alkutekijöihin, mutta lopulta kuitenkin kuvasin tekeleen, ja ajattelin yrittää, jos voisin elää jotenkin tämän kanssa. Myönnän olevani tekeleitteni kohdalla perfektionisti.. Tämän pussin kohtaloksi koitui uuden kuosin läpi näkyvä vanha päällinen! Siis noiden valkoisten osien kohdalta.. Olen niin pettynyt lopputulokseen, näin kuitenkin uskomattoman paljon vaivaa. Kuvittelin homman olevan ihan piece of cake, ohjeetkin niin hyvät, sekä tosimummon että Ninnun ohjeita sovelsin. Vetoketjun päät oli välillä yhtä tuskaa (joo, ohjeissa mainittiinkin, että ne kohdat kannattaa ommella käsin, mutta enhän minä viitsi, kyllä ne koneellakin saa..). Lopuksi oli ommeltava kääntöaukko umpeen, ja sekin oli uskomattoman vaivalloista, eikä lopputulos ole mieluinen. En nyt oikein tiedä, että mikä fiilis olisi. Edelleen vähän mietin, että jos purkais koko hoidon, ottais sen vanhan päällisen sieltä välistä pois. Harmittaa kyllä vietävästi, että en ottanut sitä heti pois, mutta kun siitä olis pitänyt avata tikkaukset, ni jätin paikoilleen..

4 kommenttia:

  1. Ihana kangas.

    Kuvista ei ainakaan huomaa mitään,näyttää ihan hyvältä.Minusta saa ollakin tuunatun näköinen.Älä suotta harmittele.

    Mukavaa loppuviikkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin kankaaseen jo aikoja sitten, mutta en saanut aikaiseksi sitä hommattua ennen kuin nyt. Otin kyllä liian pienen palan (tästähän vois tehdä vaikka mitä), pitää ostaa ens kerralla lisää kun Ikeaan taas eksytään. Ostin toistakin, vähän "poikamaisempaa" kangasta, ja aikomus oli siitäkin makuupussi tuunata, mutta saa nyt nähdä..

      Ei noista valkoisista pilvistäkään (enää) se alempi kangas nyt ihan hirveästi läpi paista, tuossa ompelupöydällä vaan oli niin kirkas valo, että oikein hyppäs mun silmille, kun ihastelin ekaa kertaa tätä valmista aikaansaannosta. Mut eikös se niin mene, et tekijä itse näkee tuotoksissaan myös kaikenlaista sellaista (varsinkin ne "paranneltavaa olisi" kohdat), mitä muut eivät huomaa ollenkaan? ;)

      Kiitos kun kommentoit, piristit mieltä! Ja mukavaa loppuviikkoa sinullekin. =)

      Poista
  2. Kiva ja pirtsakka makuupussi tuli! :)
    Kuvissa ei ainakaan näy, että alta mitään näkyisi läpi. Ja tuo kuuluisa itsekritiikki on tuttua, niin harmittaa jos jokin menee vikaan, vaikka sitä muut eivät edes huomaisi! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mieli! Olen nyt itsekin kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen - jopa niin tyytyväinen, että makuupussilla on jo uusi omistaja! =D Veljen tyttö, pikku prinsessa 4kk sai makuupussin käyttöönsä.

      Vielä silti vähän kuitenkin vakuuttelen itseäni, että se läpinäkyvyys ei kyllä näy kuin erittäin tarkassa syynissä, ja vain tietyssä (kirkkaassa) valossa. Ja olihan tämä vasta eka kokeiluni! Seuraavalla kerralla olenkin jo paljon viisaampi, ja puran kyllä koko makuupussin heti kättelyssä viimeistä ommelta myöden (enkä jätä vanhaa päällistä sisään, jotta ei enää tämä "läpinäkyvyysongelma" toistu). Tai sitten hommaan päällystettäväksi kokonaan jostain ihan muualta makuupussin sisälmys- ja sisäpuolimateriaalin (esim. jostain peitosta), niin ei tarvitse purkaa lainkaan, vaan leikellä sopiva, ja hurauttaa koneella kasaan, mutta sitten pitää vaan vetoketjut hommata toisaalta.. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...