Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Reilusti rönsyillen näkymiä sieltä täältä

Pitkäperjantai (2012) ja aamulla ovesta ulos kurkattaessa näkymä on tämä:
Miksei se kevät jo voinut tulla jäädäkseen?
Lunta sataa nytkin. No, jospa sitten vappuna olis sula maa.

Näkymä näinä talvisina aamuina on monesti tämä:
 Eli lastataan puita auton kyytiin, ja lähdetään sytyttämään pesä talolle (puhekielessämme uusi talomme on siis "talo", vanha talomme "koti").

Tähän väliin voisin hiukan esitellä autoamme (tai siis minun autoani, meillä kun on isin ja äitin auto, mutta vain äitin autoon mahdumme koko poppoo). Näitä ei hirveästi Suomessa näy (mutta näkyy kuitenkin muutamia, itsekin olemme törmänneet), tämän appiukko toi Saksasta. Merkki on siis Fiat Multipla, ja kyytiin mahtuu 6 henkilöä.
 Eteen mahtuu 3.
Ja taakse toiset 3.
Takakopassa on tilaa mukavasti, ja nämä penkit ovat sellaisella pikakiinnityksellä, että ne saa helposti kokonaan pois (jolloin auto toimii pienen pakettiauton tavoin, ja tavaraa mahtuu jos jonkinmoista kyytiin), ja helposti myös takaisin paikoilleen.
Edestä näkymä ei ole ihan tavallinen, herättää monesti kiinnostusta, ja hilpeyttäkin ihmisissä (pitkät valot on tuossa ylhäällä, ja kun sumuvalotkin räpäyttää alas päälle, on valoja kerrakseen). Näkymä ei minuakaan heti mitenkään miellyttänyt, oikeastaan mietin ekaa kertaa tällaisen auton nähtyäni, että onpa ruma, mutta kun tutustuin sen sisältöön, niin olinkin jo myyty, ja nyt ulkonäkökin on jo muuttunut kaikessa kaameudessaan minua miellyttäväksi! =D
 Välillä jo haikeudella mietin, että mitä kun joudun joskus tästä luopumaan, mitä sitten tilalle!? En halua mitään massaan hukkuvaa "tavis"autoa, vaan jotain tällaista - omaperäisempää. Mutta en sitä vielä mieti enempää, tämä kärry saa luvan palvella meitä vielä piiiitkään. ;)

No niin, autohan oli lastattu lähtemään talolle.
Näkymä talolla on tämä:
Tämä ihana puuhella, talon sydän, lämmittää mukavasti suurtakin taloa - ihan yksikseen.


Ja takaisin kotiin, jossa näkymä on tämä:
Aamiaiseksi keitettyjä kananmunia.

Näkymä olohuoneessa:
Tämä olkkarin pönttöuuni onkin enemmän näkyvillä toisessa blogissani täällä .

Ja näkymä makuuhuoneessa:
En olekaan varmaan esitellyt makuuhuoneemme takkaa. 
 Tuttu muurari muurasi tämän meille viime kesänä. Tiilien päälle teimme pelkän valkoisen rappauksen. Tämä varaa tosi hyvin lämpöä, ja lämmittää pitkään.

Sitten jotain, mitä en kyllä aikonut missään nimessä blogissani esitellä, mutta tarkemmin ajateltuna, miksipä en kuitenkin. Toiset esittelee blogeissaan kauniita, viimeistä piirtoa myöden viimeisteltyjä, siivottuja, puunattuja kotejaan (ja samalla valittelevat sotkua, ja kuvaa oikein tarkkaan syynäämällä saattaa sitten löytää jonkun yhden lelun pyörimästä lattialla..). Minä en tässä(kään) asiassa kulje massan mukana, vaan erotun räikeästi joukosta. (Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, siis silti nautin katsella niitäkin koteja!) Maidän sauna/pesuhuone/pyykkitupa (jne. jne.) -yhdistelmä, on kaikessa kauheudessaan kuitenkin toimiva, joten esittelenpä ensi alkuun meidän kotimme "lämminvesivaraajan".
Siinäpä se. 
Kiukaassa on kaksi vesisäiliötä (vasemmalla ja päällä), ja kummassakin kiertää kupariputkea rullalla, jossa meidän lämmin vesi sitten kiukaan lämmöllä syntyy. Vesi tulee siis ihan suihkusta kuitenkin, että on meillä kehitytty pata-ajoista. Alkuunhan saunassa oli kiuas ja pata, ja pesuvesi sekoitettiin vadissa (ja kauhan avulla olikin mukava pestä alaselkään ulottuvaa tukkaa..), mutta koska ne eivät koskaan kunnolla toimineet yhtä aikaa (aina jompi kumpi lykkäsi savut sisälle), heivasimme koko padan pihalle, ja mies sitten keksi tällaisen ratkaisun. Toimii, vaikka ihan äkkiä, hetken mielijohteesta ei suihkussa noin vaan käydäkään, koska vaatii kuitenkin pesän sytyttämisen, ja hetken odottelun, että vesi lämpeää. Vaippa-aikana meillä onkin ollut käytössä puhdistuspyyhkeet, ja kylvetetty on sitten pari kertaa viikossa.

Pyykinpesukone on myös tässä samassa tilassa, ja myös pyykit kuivaa täällä talvisin. Kuivaavatkin aika nopsaan, kun saunaakin usein lämmitellään. Näky ei taaskaan ole kuvauksellinen, mutta en pahoittele sotkua tms. - tämä on meidän arkipäivää!
(Sen verran pakko huomauttaa, että ei meillä sentään noin risaisia pyyhkeitä käytetä - tuo on koiran uniliina. )

Pesukone saa vetensä suoraan hanasta, joka on väännetty yleensä kuumimmilleen (jos ei nyt ihan kiehuvaa vettä kiukaan säiliöissä ole), joten säästöä sekin, nähkääs, ei tarvitse koneen itse lämmittää vettänsä! ;)
Suihkuosa kierretään irti, ja liitetään pesukoneeseen. Liitoskohta usein vähän vuotaa, siksi vati on alla, ettei tiputtele jatkuvasti suoraan lauteille ja lattialle.

Ja palataan vielä lopuksi pääsiäisnäkymiin:
 Itse en suuremmin panosta pääsiäiskoristeluihin, mutta eihän mun tarviikaan, koska lapset kantaa kerhosta ja koulusta kyllä aina ne ihanimmat koristukset kotiin! <3
Pääsiäisen jälkeen kokoan nämä(kin) ihanat askartelut laatikkoon (paitsi ruohot), ja ehkä joskus eläkepäivinä sitten taas koristelen kotini näillä. ;)
Ihanaa pääsiäistä kaikille! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...