Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Viitta

Pikkuveli kysyi edellispäivän iltana, että saisinko tehtyä hänen tyttöystävälleen vanhojenpäiväksi viitan, jotta tarkenee mekossa ulkona. Ensimmäinen ajatukseni oli, että "apua", mutta hetken mietittyäni ajattelin, että tämähän on kunnia. Eilen kävin kangaskaupassa (Rauman Jättirätissä), ja löysinkin sieltä ihanaa valkoista karvakangasta, vuorikankaaksi valkoista satiinia, pari pientä metallihakasta, ja valkoista silkkinauhaa rusettia varten. Näistä sitten valmistui tänään tällainen viitta. Kelpasi myös käyttäjälleen (kuvassa), joten nyt on onnistunut olo. =)
Kaavaa ei ollut, mutta ei sellaista tällaiseen tarvitakaan. 


Jos jotain kiinnostaa, niin tässä ohje lyhyesti. Leikkaa sekä päälli- että vuorikankaasta ympyrät (halkaisija on siis tietysti 2 x viitan haluttu pituus), leikkaa keskelle kankaita jalkapallokentän muotoiset ympyrät, ja toisen jalkapallokentän pidemmän reunan kekeltä leikkaa kangas halki. Sitten vaan ompele palat (kauluksesta ja helmasta) oikeat puolet vastakkain yhteen, ja käännä oikein päin. Viitan pystyt reunat edestä ompelin viitan ollessa oikein päin, jotta vuoren sai asetettua paremmin pysymään sisäpuolella. Pienet hakaset laitoin ylös ja alas, mutta alempi on turha, koska ei se pysy kuitenkaan kiinni, ja riittää kun saa ylhäältä kiinni. Somisteeksi tein rusetin, jonka saa halutessaan kiinnitettyä viittaan, haluamaansa kohtaan. 
Vinkki: Jos on oikein paksua kangasta, niin kannattaa tehdä pidempi, koska jää muuten "tönköksi" - tästä sai vielä juuri tehtyä tämän mittaisen, mutta paksumpi ei olisi enää laskeutunut. Viitan voi myös tehdä puoliympyrästä, jolloin ei tarvitse edes kaula-aukkoa tehdä, mutta silloin ei kangas mene poimulle, vaan on suorana, ja kiinnitys edestä keskeltä, vaan yhdestä kohtaa, ja edessä on avoin v-aukko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...