Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

torstai 9. helmikuuta 2012

Päivän vinkit

Koin joskus lasagnen teon niin työlääksi, että tosi harvoin ryhdyin herkkua tekemäänkään. Sitten löysin reseptin, minkä ansiosta tilanne on muuttunut. Haluankin nyt jakaa kanssanne taas tällaisen helpon ja hyvän ohjeen, jossa on varma onnistuminen taattu. =) Päivän ruokavinkki on siis lasagne.

Ekaks tehdään PERUSJAUHELIHAKASTIKE:

400 g   naudan jauhelihaa (meillä käytetään sika-nautaa)
1          sipuli
1          valkosipulinkynsi
1 rkl      rypsiöljyä
50 g     juuriselleriä (meiltä ei tähän mennessä ole löytynyt tätä ainesosaa, joten toimii ilmankin)
1          pieni porkkana
1 prk    (400g) tomaattimurskaa
2 rkl     tomaattisosetta (ketsuppia siis)
1 dl       vettä
1 rkl      fariinisokeria
2 tl       oreganoa
1/2 tl     suolaa
ripaus   rouhittua mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli jaa valkosipulinkynsi.
Ruskista jauheliha isossa kasarissa, lisää pilpotut sipulit ja öljy. Kääntele hetken aikaa.
Kuori ja kuutioi juuriselleri ja porkkana pieniksi ja lisää joukkoon.
Lisää tomaattimurska, -sose, vesi ja mausteet.
Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen.
Tarkista maku.

JUUSTOINEN LASAGNE:

12          lasagnelevyä (itse käytän rainbow täysjyvälasagnelevyjä)
1 annos   perusjauhelihakastiketta
JUUSTOKASTIKE:
1 prk     (400g) raejuustoa
2 dl       emmemtaljuustoraastetta (meiltä löytyy varmemmin edamia, sopii sekin)
2 prk     (2,5dl/prk) kolmen juuston ruokakermaa
1 prk      (70g) tomaattipyreetä

Kokoa lasagne voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan.
Sekoita juustokastikkeen ainekset keskenään.
Lusikoi vuoan pohjalle kerros juustokastiketta.
Peitä kastike lasagnelevyillä.
Levitä pinnalle jauhelihakastiketta.
Jatka näin, kunnes päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kunnon kerros juustokastiketta.
Paista lasagne 175-asteisen uunin keskitasossa noin 40 minuuttia (meillä menee puuhellassa lähemmäs 50-60min., mittaria siinä ei ole, että en tiedä asteita).
Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä puoli tuntia ennen tarjoamista (kauhein vaihe, kun ruoka jo tuoksuu "valmiina", mutta pitää silti vielä odottaa!). ;)

Ohje leikattu jostain Yhteishyvä -lehdestä joskus.

Sinä aikana kun lasagne paistuu puuhellassa, niin märät tumput ja pipot kuivuvat puuhellan lämmössä. Näppärä apuväline tämä "kattilateline" siihenkin (ei muuten viimekerralla Ikeassa asioidessamme näkynyt myynnissä enää noita telineitä =O!).

Ja lopuksi päivän sisustusvinkki, josta en ota kunniaa itselleni - on ihan miehen oma keksintö ja toteutus.. Mitäs pidätte?
Sanomattakin selvää - hiiri on jäänyt loukkuun.. (en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa?)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...