Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Ensiesittely (1.kerros)

 Kauppakirjat tehtiin perjantaina, joten tämä v.1947 valmistunut talo on nyt virallisesti meidän! Hommaa riittää, mutta meillä ei ole mikään kiire remontin kanssa, joten hiljaa hyvä tulee.. ;) En olekaan ottanut talosta ulkoapäin kuvia, mutta näpsin kuvat välittäjältä saaduista kuvista, niin näette talon. (Toivottavasti bloggerissa on tilaa, on paljon isoja kuvia..)

Sitten astutaan sisään, ja aloitetaan kierros. Meillä on kaksi ulko-ovea, koska talossa on ollut kaksi asuntoa. Astumme sisään oikeanpuoleisesta ovesta - Tervetuloa mukaan kierrokselle!

Tuossa käytävän päässä (vas.) on siis ulko-ovi, josta astuimme sisään. 

 Eteinen on pieni, siitä pääsee myös (ylemmän kuvan oikealla olevasta ovesta) rappuset alas kellariin (kellarikuvia myöhemmin).

Tuolta oikealta astuimme tänne - keittiöön.
Suuri kylmiö oikealla. On vanha, mutta toimiva, joten yritämme saada käyttöön.
Kaapit ovat ihanat, täyspuuta, joten mm. niiden hiomista ja maalaamista on luvassa.
Talon sydän - puuhella. <3 
(Nuo ihanat jakkarat myös saimme talon mukana!)
Jotta taloa hahmottaa paremmin, tässä näkymä puuhellasta vasemmalle, mutta seuraava huone on siis puuhellan oikealta puolelta ohi..
Oven takana heti on kaapit, ja tässä huoneessa kaksi ikkunaa. Tästä tulee ehkä meidän makuuhuone..
 Putket menee vaihtoon, sulatellaan umpijäisiä putkia..
Puuhella lämmittää mukavasti muurin, ja lämpö tupruaa noista vaoista.
Sitten astutaan tuonne oikealle, seuraavaan huoneeseen..
Tuolta (vasemmalta) tulimme, tähänkin huoneeseen tulee kivasti lämpö puuhellasta, yksi "vako" kun muurissa on tännekin suuntaan.
Taakseni jää tämän huoneen ikkuna, tästä tulee ehkä ruokailuhuone, mikäli ruokapöytä ei sovi keittiöön (tuosta suoraa on kuitenkin kulku keittiöön). Jatketaan oikealle..
Näistä ihanista pariovista saavuimme kolmanteen huoneeseen, luultavasti tulevaan olohuoneeseemme.
Tässäkin huoneessa on kaksi ikkunaa. Putki on paukahtanut, ja joku mennyt repimään pinkopahvia, joka meidän nyt täytyisikin paikata. KYSYMYS: Kenelläkään vinkkejä pinkopahvin paikkaukseen??
Tässä se toinen ikkuna. Tähän huoneeseen ajattelimme testata lattiaksi ihan noiden mattojen alta paljastunutta lankkulattiaa.. Jatketaan seuraavaan huoneeseen..
Tulimme siis tuosta suoraa edestä (vas.) ovesta. Tämä huone jää ehkä vierashuoneeksi. Alakerran vessa on tuossa ihan vasemmalla, sitten on avotakka (muuttuu jossain vaiheessa varaavaksi takaksi, jossa leivinuuni), kaareva seinä, ja sen takana rappuset yläkertaan, sekä 2.eteinen ja 2.ulko-ovi.
Takan edestä näkymä keittiöön.
2.ulko-ovi.
 Rappuset yläkertaan, mutta nyt emme ehdi sinne mennä vielä, vaan pitää kiiruhtaa lisäämään pökköä pesään! =) Palaan taas jatkamaan esittelyä (tarkempia yksityiskohtia myös), kunhan ehdin.

2 kommenttia:

  1. Onpas paljon säästynyt alkuperäistä, upeeta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se juuri meitä talossa eniten viehättääkin, että on paljon alkuperäistä. Kukaan ei ole lähtenyt tekemään mitään "sovelluksia", suurempia remontteja (toisin sanoen pilannut taloa), ja vanhaa kunnioittaen mekin remonttia teemme, mahdollisimman paljon vanhaa säästäen, turhaan ei remontoida, jos vanhakin on toimii. =)

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...