Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Lattiapohdintaa

Keittiön lattiaan jo vakavasti harkitsin jättää vanhan kokolattiamuovimaton, mutta kun siirsimme tiskipöytäkaappia, tuli sieltä esiin ihanat lattialankut. Nyt sitten pitäisi päättää, että jätetäänkö lattia entiselleen, vai otetaanko riski ja revitään lattia auki, siinä toivossa, että lankut on hyvässä kunnossa koko lattiassa. Riski siis siksi, että jos lankut onkin huonon näköiset jostain, niin sitä vanhaa muovimattoa ei kyllä ehjänä saa poistettua ja mitenkään enää takaisin nätisti laitettua. 
Lattia on nyt siis tällainen:

Ja täältä pääsimme kurkkaamaan syvemmälle..
 ..mistä löytyy tällainen lankkulattia:

Keittiön keltaisia seiniä emme halunneet säilyttää, ja purkuhommissa paljastui tiskipöydän takaa seinästä vanhaa alkuperäistä seinän väriä, joten seinien uusi värivalinta oli sillä selvä. 
Tässä näkyy laatta yms. kerrosten alta paljastunut vanha seinäväri, tuollainen mintunvihreä, ja vasemmalla näkyy seinän keltainen värikin:

Valitsimme sopivimman värikortin (jota nyt on tietenkin mahdoton kuvata oikeissa väreissä, mutta on Tikkurilan KaunisKoti nro 30.):

Ja nyt on keittiön seinät maalattu vanhaa väriä kunnioittaen värikortin vasemman puolisella värillä, mintunvihreäksi:
(Vähän on hassu kuvakulma, mutta kun joku on käynyt sotkemassa keittiömme, eikä sieltä nyt oikein saa parempia kuvia otettua.., mutta ei ole enää siis keltaista!)

Kysynkin nyt teiltä (miljoonilta ;) lukijoiltani (tai muuten vain sivuilleni eksyneiltä), että millainen lattia sinun mielestäsi sopisi tänne parhaiten? 
Nykyinen lattia menettelisi värikortinkin mukaan ihan kivasti, mutta toisaalta ne lankutkin houkuttelisi ottaa esille..

Jos tuo vanha kylmiökin vielä saadaan käyttöömme, niin sattumoisin menettelee sekin värinsä puolesta..

Alunperin suunnittelimme olohuoneeseen lankkulattiaa, mutta kuinka ollakaan, juuri siinä huoneessa ei olekaan hienoja lankkuja, vaan tällaista:
Vierashuoneessa on myös tällaista "rumaa" lautaa, joten nyt on täysin auki, että millainen lattia näihin kahteen huoneeseen tulee.

Mutta oih, ruokailuhuoneesta paljastui tällainen komistus rumaakin rumemman muovimaton alta:

Myös makkarista näyttäisi paljastuvan oikein komea lankkulattia (on tosin vasta osa saatu esille, joten täytyy toivoa, että ei tule yllätyksiä):
(On muuten hyvin kiinnitetty nuo levyt, varmaan tuhansilla nauloilla..)

Eli ruokailuhuone ja makuuhuone on jäämässä lankkulattioiksi, joten ehkä keittiössäkin on otettava riski, ja toivottava, että sieltäkin löytyisi näin tyylikkäät lankut kuin näistä kahdesta viereisestä huoneesta, niin saisi sitten yhtenäiset lattiat niihin kolmeen huoneeseen.. 
Yläkerran huoneiden lattiat on vielä täysi arvoitus, ei olla ehditty sinne asti.

4 kommenttia:

  1. Mä rakastan lankkulattioita! Joten ottaisin riskin, jos oma koti olisi kyseessä :)
    Muovimatossa on kyllä herkulliset värit, mutta ihana maalattu puulattia vain on niin kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielipiteestäsi Mieli! ;D

      Mies on kanssa enempi puulattian kannalla, joten enköhän minäkin siihen suuntaan kallistu. Sitten on vielä mietittävä, että jätetäänkö lattia puunväriseksi, vai maalattaisko joku väri pintaan.. Hmm.. Puunvärisenä näyttäis kyl jotenkin vähän "arvokkaammalta"..

      Poista
  2. Jos ne lankut osoittautuvat huonon näköisiksi, voihan siihen pintaan maalata esim. valko-vaaleanharmaan ruutukuvion? Ei ihan pieni homma, tiedän ystävän kokemuksesta, mutta hyvän näköinen. Mintunvihreä on todella kaunis väri seinissä! - Kävit Minnikki blogissani kommentoimassa ompelukoneasiaa. Minä olen ollut Singeriini ihan tyytyväinen, tosin vielä on itselläkin opettelemista esim. langan kireyden säädössä (jos ei ole just kohdallaan, kiukkuilee helposti ja sylttää langan). Kannattaa ehkä käyttää kone huollossa ompelukoneliikkeessä, kyllä ne vielä tämän ikäisistä vekottimista hyvin ymmärtää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit vastavierailulla! =)

      Ruutukuvio lattiaan ei ehkä olisi tullut mieleenikään, joten laitetaan siis korvan taakse - kiitos vinkistä. Vielä ei olla ehditty kurkkaamaan keittiön lankkujen kuntoa, mutta ehkä lähipäivinä..

      Mukava kuulla, että olet Singeriisi tyytyväinen! Toivottavasti minäkin saan omani pian käyttökuntoon, on se niin kaunis konekin. =D

      Yritän saada pian esiteltyä kaunokaisen täällä blogissanikin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...