Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kooste, mitä on vaan jäänyt bloggaamatta

Sängyssä ei saa hyppiä. Miksi? Jos ei halua tällaista naamaa..
Tapahtui siis maanantai aamuna, onneksi ei sentään tikkejä tms. tarvittu, vaikka verta aikansa tiputtelikin. Kuva otettu tiistai aamuna.. Nyt on jo melkein kokonaan parantunut! =) 
Varoittavana esimerkkinä vois kuva toimia.

 Tämän kuvan räppäsin muistaakseni 1.3.2012. Puuhellalla tuli tehtyä ruokaa, ja ulkona paistoi aurinko mittariin. Yläpuolella siis ulkolämpötila, sisälämpötila alapuolella. Tarkeni siis, ja niiden parinkymmenen miinusasteen jälkeen ulkolämpötilakin oli ihan hyvin, maaliskuun alkuun.

Kuten olen jo aiemminkin maininnut, hiiva on yksi pahimmista vihollisistani, ja emme tule toimeen keskenämme. Päätin kuitenkin taas kokeilla onneani, ja ajattelin poikien synttäreille pyöräyttää kunnon satsin pullia, että saa sitten niitä pakkaseenkin. Eipä niistä taaskaan tullut täydellisiä, hiiva ei tälläkään kertaa suostunut kanssani yhteistyöhön, mutta kehtasin kuitenkin pullia pöytään laittaa tarjolle (en nyt ihan koko kuvassa näkyvää kekoa kuitenkaan ;)). Pullan ohjeen otin jauhopussin kyljestä (olikohan myllyn paras..).

Nämä löysin uudesta vanhasta talostamme, oli jäänyt piiloon kaapin reunojen taakse. Ja näköjään olleet piilossaan jo hyvän aikaakin. ;D Uskaltaisko joku kokeilla, vieläkö liivatelehdet toimis? Luvataanhan niiden säilyvän ainakin vuoden 1987 loppuun, joten miksi ei samalla vuoteen 2012? Kaakaojauhepurkista en löytänyt mitään päivämäärää, mutta samoihin aikoihin veikkaisin ostetuksi kun liivatelehdetkin.

Miten olen aina kuvitellut mokkapalojen teon jotenkin haasteelliseksi? Mikä harhakuva! No, onneksi tajusin asian nyt, koska tästä lähtien meiltä löytyy luultavasti joka synttäreiltä kahvipöydästä tätä herkkua. Ja koska tähän ei tarvita hiivaa, minäkin onnistun!! =D Tämän mahtavan ohjeen nappasin täältä . (En muuten uskaltautunut kokeilemaan tuota yllä olevaa kaakaojauhetta, vaikka postatukset tulikin sopivasti näin peräkkäin. ;D)

Meidän esikoinen on heikkona kananmuniin - keitettyinä, paistettuina, munakkaina, maitokastikkeessa, melkeinpä missä muodossa vaan (kunhan kypsennetty on). Tämä pannu on kätevä puuhellalla, pohjan halkaisija on n.32cm, joten saa paistettua kerralla vähän useammankin munan. En nyt muista mistä pannun olemme ostaneet, mutta jotenkin tulee hämärä muistikuva, että olisko Lidlistä (ei siis mikään merkki/laatupannu, mutta toimii!). =)


Tunnustuksen paljastuksissani mainitsin olevani kiinnostunut mm. vähähiilarisesta ruoasta, ja niin olenkin, ja yritän vähentää ruokavaliostani mm. makaronin ja spagetin osuutta, mutta koska nuo kuuluvat lasten lemppareihin, taitaa kaikki tänne sivuilleni tähän mennessä bloggaamani ruoatkin sisältää jompaa kumpaa noista. En siis tee kaavaan nytkään poikkeusta, vaan spagettilinjalla mennään. Lastemme herkku: 

PEPPI-PITKÄTOSSUN VOIMAVUOKA:

1 rkl            öljyä
800 g          sika-nautajauhelihaa
1 prk (70g)    tomaattipyreetä
1 tl              suolaa
1                 lihaliemikuutio
0,5 tl            mustapippuria
1,5 l              vettä (itse laitan reilummin, n.1,8 l)
350 g (n.7 dl)  pätkäspagettia (itse käytän rainbow tummaa spagettia, 500 g, pätkin itse)
1 pkt (250 g)   Koskenlaskijasulatejuustoa (voimakas)

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa. 
Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla.
Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa.
Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua n. 5 min.

Lohko sulatejuusto pienemmiksi paloiksi ja anna liueta.
Kaada spagetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 35-40 min. (Meillä menee puuhellassa n. tunti.)

(Tämä(kin) ohje on muistaakseni Yhteishyvästä, siinä lehdessä oli tällaisia lapsille maistuvia reseptejä muutama.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...