Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ensiesittely (2.kerros)

No niin, vihdoin seuraa jatkoa ensiesittelylleni. Hyppää siis taas kyytiin, ja jatketaan matkaa mihin viimeksi jäätiin, eli kiivetään rappuset ylös. =)
Yläkerran "1.aula". Kurkataan tuosta suoraan edestä olevasta avoimesta sisään..

 Täältä löytyy "sulakehuone", ja mukavasti varastotilaa.

Sitten astutaan sisään yläkerran "2.aulaan", ja kurkataan oviaukolta oikealle..

Ja vasemmalle..

Ja vieläkin vasemmalle..
Tästä huoneesta tulee ehkä työhuone/ompeluhuone tms. On tälläinen L-mallinen huone, vessa tuossa oikealla seinän takana vie ikään kuin yhden kulman tästä huoneesta. Vasemmalla kivasti säilytystilaa tuon oven takana. Kurkataan vielä tuonne nurkan taakse oikeallekin..
Puolipaneelit saisi minun puolestani kadota, katsotaan miten käy.

Sitten jatketaan matkaa seuraavaan huoneeseen (eli kun tulitiin yläkerran "2.aulaan", jatketaan suoraan)..
Tämä on yläkerran suurin huone, ja kakkosemme varasi tämän heti omaksi huoneekseen.
Kiva kaappi täälläkin.
Ja vielä näkymä tämän huoneen eri kulmasta..

Sitten astumme ulos huoneesta, takaisin "2.aulaan"..

Ja kurkistus viereiseen huoneeseen..
Tämän huoneen varasi kuopuksemme.

Palaamme taas "2.aulaan", ja suuntaamme tuonne suoraan tästä..
Sieltä löytyy yläkerran keittiö.

Oikealle katsottuna huone näyttää tältä:
Tässä on varmasti ollut talon suurin remontti ikinä, nimittäin tähän on tehty kylmästä varastotilasta makuualkovi tänne. Pitää tutkia miten on tehty, kelpaako näin meille, vai pitääkö vähän "parannella".

Ja vasemmalle katsottuna näkymä on tämä:
(Tuolta vasemmalta siis tulimme.) Kolmonen varasi tämän huoneen itselleen. 
Hiukan olisi haaveissa, etää tänne hankittaisiin puuhella (on joskus tuossa sähköhellan tilalla ollutkin), tai joku muu "pieni takka" lämmittämään yläkertaa. Vesipistekin olisi hyvä saada säilytettyä, vaikka vain "varuiksi".

Olettekos muuten kuvissa huomanneet ikkunalaudat? On meinaan mahtavat! Tässä tämän huoneen ikkunalauta:
Jokaisessa ikkunassa on jykevät, ihanat, muotoillut ikkunalaudat (paitsi keittiön ikkunoissa, siellä on vain "nysät", koska on varmasti ajateltu, että niiden edessä voi olla jokin taso, niin kokonainset ikkunalaudat olisi vain tiellä), ja yläkerran ikkunalaudoissa on vielä tuollaiset reiät, että pääsee patterin lämpö nousemaan. Kyllä joskus on osattu tehdä.

No, jatketaan matkaa yläkerran viimeiseen huoneeseen, eli tuosta kolmosen huoneen läpi on kulku..
 Tämä huone on varattu esikoiselle. 
Tuo oikealla näkyvä seinä on rakennettu jälkikäteen, eli tässä on ollut ihan valtavan kokoinen yksi huone, mutta onneksi on jaettu kahtia, niin riittää huoneet sopivasti kaikille neljälle muksuillemme (seinän takana on se kuopuksen huone).

Sitten näkymä tuosta kolmosen huoneen, vanhan keittiön edestä:
Ja tämän "käytävän" päässä on yläkerran vessa:

Tästä luukusta on kulku vintille/ullakolle, miksi sitä kylmää purualustaista varastotilaa nyt kutsua tykkääkään. On iso, avoin, hyvin tuulettua tila, jonne mahtuu tavaraakin varastoimaan. (Kuva sieltä myöhemmin.)

Siinä talomme 2.kerros. Kiva kun olit mukana kierroksella! =D

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jep! =)

      Ekaa kertaa kun taloa kierrettiin, niin meinattiin ihan eksyä, ja aina löytyi jostain taas uusi huone, mut nyt kun on jo vähän totuttu, ja huoneita alustavasti jaettu, niin ei tässäkään talossa huoneita sit loppupeleissä kyllä yhtään ylimääräistä ole! =O Mutta ei sentään ihan heti ahtaudestakaan pitäisi tulla ongelma.. ;)

      Poista
  2. Joo ainakin tilaa on! :) Ihana kun olisikin noin paljon tilaa. Meillä tää talo, missä nyt asutaan, on jotain vajaa 100neliötä, eli keittiö/olohuone, ja kaksi makuuhuonetta (+tietty sauna ja wc). Haaveissa olisi sellainen 120neliötä ainakin, niin lapset saisivat omat huoneet ja meille oma makuuhuone ja sitten jos vielä joku harrastehuone. Nyt melkein kaikki miun harrasteet (ompelukoneet ja askartelutarvikkeet) on tuolla meidän makarissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on jotain päälle 100neliötä/kerros (ulkomitat muistaakseni 10,5m x 12,5m). Mutta tosiaan, kun jokaiselle neljälle muksulle tarvitaan oma huone, ja meille makuuhuone, sekä tietty keittiö ja olkkari (ja se ruokailuhuone, koska tarvitsemamme "jätti"ruokapöytä ei keittiöön mahdu), ja vielä työ-/ompelu-/harrastehuone, niin ei kyllä pienempi huonemäärä meille riittäisi! Tosin huoneilla on kokoa niinkin paljon, että esim. kakkosen valikoima huone on niinkin iso, ja kun siinä on kaksi ikkunaakin, niin sen saisi jaettua seinällä kahdeksikin huoneeksi (tietty hän ei tästä ilmoille heitetystä ideasta ilahtunut, juuri kun oli valinnut itselleen sen suurimman huoneen..). Mahdollisuuksia siis riittää, ja sekös on mukavaa! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...