Ompelen, ja teen käsilläni aina jos/kun saan siihen järjestettyä hiukan aikaa. Pääasiassa esittelen täällä ompeluksiani yms. tekeleitäni.
Sydäntä lähellä on myös mm. kirpputorit, sisustus, remontointi, arkipäivän askareet.. Eli aika laidasta laitaan aiheita, mitä milloinkin =)

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Vauvalahja

Kuopuksemme kummit saivat toisen lapsen, ja päätin tehdä vauvalahjaksi prinsessalle mekon, ja tuoreelle isoveljelle paidan, sekä kummallekin vielä pipot.
Martta sai toimia mallina taas. 
Ruskea (suklaa) puuvillavelour on Kestovaippakaupasta , kuten taskusta kurkkaavan possun pinkki velourkin. Kärsä ja saparo on varastostani löytyneestä joustofroteesta, joka on sopivasti hiukan eri sävyä velourin kanssa. Saparo on "irrallinen". Pinkki resori on Hannan kankaasta . Kaava on oma, mallina käytetty 74cm mekkoa, ilman saumavaroja. Kiinnitys Prym nepeillä. 

Kuopus sai sovitella, koska on niin saman ikäinen saajan kanssa (toivottavasti ovat suht samoissa mitoissa). Puuvillavelourit Kestovaippakaupasta, resori Hannan kankaasta, käärmeen "irrallinen" kieli punaista fleeceä. Kaava sama kuin aiemmissa poikien ja tyttöjen paidoissa, koko 104.
  Pipoissa on heijastinnauhan pätkät "korvissa", silmät valkoisesta ja mustasta fleecestä, vuori varastosta löytyneestä nalle puh trikoosta (ostettu muistaakseni aikoinaan Jättirätistä). Pienempään pipoon laitoin valkoisesta fleecestä nauhat.

"Vanhat" merkkini (jotka ompelin mekkoon ja paitaan jo ennen kuin uudet merkit tulivat).
Ja tässä uudet merkkini.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat lahjat!! Mahtava idea tuo taskun läpi kulkeva elukka, varsinkin possu on suloinen! :)

    Merkit näyttävät oikein kivoilta, tuo sellaista viimeisteltyä ilmettä vielä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin lopputulokseen ihan tyytyväinen, vaikka ei nämä(kään) ihan tuosta vaan syntyneet. Applikointi on niin hidasta puuhaa, ja muutenkin homma tapahtuu niin pätkissä, että tais näihinkin melkein viikko mennä! =O Ja inhoan purkamista yli kaiken, varsinkin velourista.. Mekon taskun yläosankin ompelin ensin vinoon, ja se piti purkaa auki. No, tulipa siinä sitten samalla pieni reikä etukappaleeseen. Sain sen onneksi paikattua mielestäni ihan huomaamattomaksi, vaikka kohta onkin ihan taskun yläreunan vieressä (eikä taskun alla). Toinen moka oli paidan kaula-aukon resorin kanssa. Ihastelin jo työni tulosta, upeaa kakasoisneulaommeljälkeä, kunnes käänsin paidan nurin ja huomasin, että nurjalta puolelta ommel oli mennyt paikoin resorin vierestä, ja eihän kaksoisneulajälkeä voinut alkaa siististi "paikkailemaan", joten ei muuta kuin purkamaan koko kaula-aukko. Kun vihdoin sain sen purettua, ja ajattelin, että nyt ompelen sen varmasti kunnolla.. mutta mitä tapahtuukaan? Sähköt meni poikki, ja olikin 1,5h sähköt pois, joten se siitä ompelusta. Toisaalta (näin jälkiviisaana ajatellen) ehkä pieni, vaikkakin pakollinen tauko oli ihan paikallaan. ;)

      Jotenkin nämä saumaan ommeltavat merkit viimeistelevät mielestäni työn vähän "arvokkaammin", kuin nuo toiset, vaikka tulee varmasti vielä sellaisiakin ompeluksia, johon sitten taas nuo saumaan ommeltavat ei niin hyvin sovikaan - eli molempi parempi (tässäkin asiassa, nimim. mikä hamstraaja..). ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...